Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
sophinka píše:
bramborový salát,maso na přírodno. buchta- lehký vánek
co je buchta lehky vanek? pac ja kdyz se snazim pect tak je to spise taifun
papavlinka33 píše:sophinka píše:co je buchta lehky vanek? pac ja kdyz se snazim pect tak je to spise taifun
![]()
taky jsem se chtěla na ten vánek zeptat
tak jsem ještě upekla loupáčky a na zítra chystám polský mazurek
šóšannáh píše:
tak jsem ještě upekla loupáčky a na zítra chystám polský mazurek
Mazurek mě zaujal ![]()
já pekla tu bábovku s pudingem co tu kolovala tak dva dny zpátky a je výborná ![]()
papavlinka33 píše:sophinka píše:co je buchta lehky vanek? pac ja kdyz se snazim pect tak je to spise taifun
Příprava:
Měkké máslo,moučkový cukr,vanilínový cukr a rum utřeme do pěny. Postupně přidáváme žloutky a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smíchanou s kypřicím práškem a tuhý sníh střídavě zlehka vmícháváme do těsta. Polovinu těsta rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a necháme ho stranou.
Příprava tvarohové náplně: žloutky vymícháme s moučkovým a vanilínovým cukrem. Přidáme rozmačkaný tvaroh, mléko a všechno spolu dobře vymícháme.
Tvarohovou náplň natřeme opatrně na bílé těsto, pokryjeme kakaovým těstem a dáme péci.Vychladlý moučník posypeme práškovým cukrem s vanilkovou příchutí a krájíme na obdélníky.
Dneska jsme měli boloňské špagety, zítra bude koprovka, brambory a vajíčko.
holky prosím-nemáte nějakej dobrej recept na obrácené řízky-děkuju ![]()
Hromnice píše:
holky prosím-nemáte nějakej dobrej recept na obrácené řízky-děkuju
matka je dělá ,na maso hořčici,pak strouhanka,vejce,strouhanka osmažit. do pekáčku vývar tak aby byly řízky ponořený a zasypat pórkem a v troubě upéct.
šóšannáh píše:
Mufi ano dávám čerstvý chleba, bagetku, brambory jsem nezkoušela. Ono je tam hodně šťávy, takže tim chlebem se to vytře … jéžiš slintám jak bernardýn
já si k tomu umím dost dobře představit brambory, i když to není řecké
tak to mám v plánu zítra udělat, snad se povede.
papavlinka33 píše:
sophinka- dekuji vyzkousim vypada to lakave
já dávám do těsta podstatně více mléka jinak by se mi to nepodařilo potřít na ten tvaroh ![]()
Dneska:cina s ryzi
Zitra:uzena polevka a bram knedlik,uzeny a spenat ![]()
Zítra uvařím zeleninový vývar s kuřecím masem a nudlema,květákový mozečeks bramborem(květák měli v akci za 15 kč)a okurkovýsalát se zakysanou smetanou ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat