Věčné téma: Co dnes uvařit?

• Fotoalbum (163)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3200
3.11.11 13:46
christy píše:
kecačka píše:
christy píše:
Ahoj,
u nás dnes Anglická omáčka s knedlem mňam :-)
Co je Anglická omáčka? :-)
To je výýýborná omáčka :wink: :jazyk:

můžu poprosit o recept?

• načítám...
Rose-k
3.11.11 13:54

Tak jo :mrgreen:
Je to teda trochu kalorická bomba,ale jednou za čas výborná..

Takže:půl kila vepřovýho libovýho plecka nakrájím na plátky,opepřím,osmažím na oleji jen,aby se zatáhlo..mezitím si nakrájím na drobno cibuli a 100ganglický slaniny(já měla trochu mín a nebylo to cítit).Cibuli a anglickou osmažím navýpeku z masa do zlatova,zaleju asi litrem vody nechám chvíli povařit,pak omáčku tyčákem rozmixuju a přidám zpátky maso a ještě přidám asi jednu lžíci hořčice a dusím asi 3/4hodky,pak zahustím moukou a ke konci vaření přidám ještě 4lžíce sl.smetany a stáhnu z plotny a je to výborná mňamka :-)

• Upravit
3200
3.11.11 14:18
christy píše:
Je to teda trochu kalorická bomba,ale jednou za čas výborná..Takže:půl kila vepřovýho libovýho plecka nakrájím na plátky,opepřím,osmažím na oleji jen,aby se zatáhlo..mezitím si nakrájím na drobno cibuli a 100ganglický slaniny(já měla trochu mín a nebylo to cítit).Cibuli a anglickou osmažím navýpeku z masa do zlatova,zaleju asi litrem vody nechám chvíli povařit,pak omáčku tyčákem rozmixuju a přidám zpátky maso a ještě přidám asi jednu lžíci hořčice a dusím asi 3/4hodky,pak zahustím moukou a ke konci vaření přidám ještě 4lžíce sl.smetany a stáhnu z plotny a je to výborná mňamka :-)

hmm,tak to vyzkouším hned o víkendu. :-D díky :kytka:

• načítám...
20656
3.11.11 14:47

Hovězí vývar se zavářkou
Věpřová plec s UHO a rýží
k večeři vařené hovězí (z polívky) s jabl.křenem, kys.okurkama a chlebem

zítra zbytek hov. vývaru
kuřecí s hráškem a brambory
k večeři asi topinky - dlouho nebyly
víkend:
kuřecí vývar
sekaná s šťouch.brambory
vepřové na houbách

• načítám...
10048
3.11.11 15:28

HOlky děkuju za recepty na rajskou smichala jsem je tak nejak vsechny dohromady a musim se pochvalit je skvela!! :lol:

Děkuji!!! :hug: :hug: :hug: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
23033
3.11.11 15:30
Dice píše:
HOlky děkuju za recepty na rajskou smichala jsem je tak nejak vsechny dohromady a musim se pochvalit je skvela!! :lol:Děkuji!!! :hug: :hug: :hug: :kytka: :kytka: :kytka:

i ten pernik?:D

• načítám...
19692
3.11.11 15:31

BEBE strecha hotova a kluciiiiiiiii se tesi az si ji daji s kavou :wink:

• načítám...
23033
3.11.11 15:32

RECEPT!

• načítám...
sophinka
3.11.11 15:38

dnes králík ,špenát a bramborový knedlík ( ke králíku ještě i hora vepřových vrabců :mrgreen: )

• Upravit
1053
3.11.11 16:31

Dneska bezmasý den.Obalovaná brokolice a brambory

• načítám...
50125
3.11.11 16:31

Tak k večeři dnes bude aljašská treska s br.kaší :-)

• načítám...
Rose-k
3.11.11 16:36
kecačka píše:
christy píše:
Je to teda trochu kalorická bomba,ale jednou za čas výborná..Takže:půl kila vepřovýho libovýho plecka nakrájím na plátky,opepřím,osmažím na oleji jen,aby se zatáhlo..mezitím si nakrájím na drobno cibuli a 100ganglický slaniny(já měla trochu mín a nebylo to cítit).Cibuli a anglickou osmažím navýpeku z masa do zlatova,zaleju asi litrem vody nechám chvíli povařit,pak omáčku tyčákem rozmixuju a přidám zpátky maso a ještě přidám asi jednu lžíci hořčice a dusím asi 3/4hodky,pak zahustím moukou a ke konci vaření přidám ještě 4lžíce sl.smetany a stáhnu z plotny a je to výborná mňamka :-)
hmm,tak to vyzkouším hned o víkendu. :-D díky :kytka:

Není zač :wink: Ať chutná!!!! :-D

• Upravit
1304
3.11.11 19:09

holky dneska jsem koupila květák. zítra bych chtěla udělat mozeček, no a otázka zní: Petřík má rok myslíte, že ho už může? A jak jste ho pro prťata dělali?

• načítám...
44181
3.11.11 19:12

Pokud není nadýmavé dítě, tak je to bez problémů a není alergik na vaječný bílek, nevidím v tom problém.

Prostě bych ho uvařila,nakrájela velmi jemně a dala na teflonovou pánvičku na velmi tenkou vrstvu tuku, zamíchala s vajíčkem až do tuha(ne řídká míchaná vejce). Na osmažené cibulce bych to pro roční dítě určitě nedělala.

Já bych v podstatě neměla problém to svým dětem v roce dát, ale starší v té době ještě nesnášel kousky, je to tužší jídlo a malá zase květák, měla bolení bříška.

Pokud má někdo problém s bílkem(jakože ne minimálně do roka), tak to lze smíchat jen se žloutky.

• načítám...
PetkaK
3.11.11 19:32

Já jsem malé dávala mozeček okolo toho roku. Uvařila jsem brambory a květák, pak nakrájela na drobno a dala smažit na máslo - po chvilce jsem tam dala vajíčko a normálně zamíchala.

Teď ve 14m ho už měla i s cibulí.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová