Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
christy píše:kecačka píše:To je výýýborná omáčkachristy píše:Co je Anglická omáčka?
Ahoj,
u nás dnes Anglická omáčka s knedlem mňam![]()
můžu poprosit o recept?
Tak jo ![]()
Je to teda trochu kalorická bomba,ale jednou za čas výborná..
Takže:půl kila vepřovýho libovýho plecka nakrájím na plátky,opepřím,osmažím na oleji jen,aby se zatáhlo..mezitím si nakrájím na drobno cibuli a 100ganglický slaniny(já měla trochu mín a nebylo to cítit).Cibuli a anglickou osmažím navýpeku z masa do zlatova,zaleju asi litrem vody nechám chvíli povařit,pak omáčku tyčákem rozmixuju a přidám zpátky maso a ještě přidám asi jednu lžíci hořčice a dusím asi 3/4hodky,pak zahustím moukou a ke konci vaření přidám ještě 4lžíce sl.smetany a stáhnu z plotny a je to výborná mňamka ![]()
christy píše:
Tak jo
Je to teda trochu kalorická bomba,ale jednou za čas výborná..Takže:půl kila vepřovýho libovýho plecka nakrájím na plátky,opepřím,osmažím na oleji jen,aby se zatáhlo..mezitím si nakrájím na drobno cibuli a 100ganglický slaniny(já měla trochu mín a nebylo to cítit).Cibuli a anglickou osmažím navýpeku z masa do zlatova,zaleju asi litrem vody nechám chvíli povařit,pak omáčku tyčákem rozmixuju a přidám zpátky maso a ještě přidám asi jednu lžíci hořčice a dusím asi 3/4hodky,pak zahustím moukou a ke konci vaření přidám ještě 4lžíce sl.smetany a stáhnu z plotny a je to výborná mňamka
hmm,tak to vyzkouším hned o víkendu.
díky ![]()
Hovězí vývar se zavářkou
Věpřová plec s UHO a rýží
k večeři vařené hovězí (z polívky) s jabl.křenem, kys.okurkama a chlebem
zítra zbytek hov. vývaru
kuřecí s hráškem a brambory
k večeři asi topinky - dlouho nebyly
víkend:
kuřecí vývar
sekaná s šťouch.brambory
vepřové na houbách
HOlky děkuju za recepty na rajskou smichala jsem je tak nejak vsechny dohromady a musim se pochvalit je skvela!! ![]()
Děkuji!!!
![]()
Dice píše:
HOlky děkuju za recepty na rajskou smichala jsem je tak nejak vsechny dohromady a musim se pochvalit je skvela!!Děkuji!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i ten pernik?:D
BEBE strecha hotova a kluciiiiiiiii se tesi az si ji daji s kavou ![]()
dnes králík ,špenát a bramborový knedlík ( ke králíku ještě i hora vepřových vrabců
)
kecačka píše:christy píše:hmm,tak to vyzkouším hned o víkendu.
Tak jo
Je to teda trochu kalorická bomba,ale jednou za čas výborná..Takže:půl kila vepřovýho libovýho plecka nakrájím na plátky,opepřím,osmažím na oleji jen,aby se zatáhlo..mezitím si nakrájím na drobno cibuli a 100ganglický slaniny(já měla trochu mín a nebylo to cítit).Cibuli a anglickou osmažím navýpeku z masa do zlatova,zaleju asi litrem vody nechám chvíli povařit,pak omáčku tyčákem rozmixuju a přidám zpátky maso a ještě přidám asi jednu lžíci hořčice a dusím asi 3/4hodky,pak zahustím moukou a ke konci vaření přidám ještě 4lžíce sl.smetany a stáhnu z plotny a je to výborná mňamkadíky
Není zač
Ať chutná!!!! ![]()
holky dneska jsem koupila květák. zítra bych chtěla udělat mozeček, no a otázka zní: Petřík má rok myslíte, že ho už může? A jak jste ho pro prťata dělali?
Pokud není nadýmavé dítě, tak je to bez problémů a není alergik na vaječný bílek, nevidím v tom problém.
Prostě bych ho uvařila,nakrájela velmi jemně a dala na teflonovou pánvičku na velmi tenkou vrstvu tuku, zamíchala s vajíčkem až do tuha(ne řídká míchaná vejce). Na osmažené cibulce bych to pro roční dítě určitě nedělala.
Já bych v podstatě neměla problém to svým dětem v roce dát, ale starší v té době ještě nesnášel kousky, je to tužší jídlo a malá zase květák, měla bolení bříška.
Pokud má někdo problém s bílkem(jakože ne minimálně do roka), tak to lze smíchat jen se žloutky.
Já jsem malé dávala mozeček okolo toho roku. Uvařila jsem brambory a květák, pak nakrájela na drobno a dala smažit na máslo - po chvilce jsem tam dala vajíčko a normálně zamíchala.
Teď ve 14m ho už měla i s cibulí.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat