Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
17010
5.1.12 19:17
MUFICE píše:
Markit.Hl píše:
PetkaK píše:
A není smetana moc řidká? Které je nejlepší - ta od Ramy v té lahvičce takové?
taky jsem nad tím přemýšlela… a teď jsme se zeptala strejdy Googla :mrgreen:
http://nejlepsi-pizza.cz/…ad-na-pizzu/
Mnam, hned bych si dala, dobrá je se šunkou a žampionama a nahoře parmezán nebo s nivou :)

ta vypadá luxusně, a co ty jablka? ty se dávají na tu smetanu? nebo hned na pizzu… :think:

• načítám...
14598
5.1.12 19:19
veveruskaa píše:
MUFICE píše:
Markit.Hl píše:
PetkaK píše:
A není smetana moc řidká? Které je nejlepší - ta od Ramy v té lahvičce takové?
taky jsem nad tím přemýšlela… a teď jsme se zeptala strejdy Googla :mrgreen:
http://nejlepsi-pizza.cz/…ad-na-pizzu/
Mnam, hned bych si dala, dobrá je se šunkou a žampionama a nahoře parmezán nebo s nivou :)
ta vypadá luxusně, a co ty jablka? ty se dávají na tu smetanu? nebo hned na pizzu… :think:

to beru jako tip na ovocnou pizzu na smetanu

• načítám...
saracenka
5.1.12 19:19

oni jí třeba zlevní ,ale bud je toho méně a nebo méně%,to je teda podfuk

• Upravit
3368
5.1.12 19:23
papavlinka33 píše: Čau děvčata, dlouho jsem tady nebyla, mám toho teď hodně, učení, práce atd.
Ale mám dotaz, dostali jsme minulý týden od známého sušenou kýtu velkou jako kráva asi 8kg to má, podle vzhledu atd. hádám že to bude jamon serano, či jak se to píše. Bylo to uskladněné v igelitovém balení(nevakuované), no včera jsem to rozbalila a je to plesnivé, takový plyšový tenký povlak na některých místech. No údajně to tak má být a ta plíseň tomu prý nevadí. Tak nevím nějak se mi do toho nechce, nezdá se mi to. Manžel tvrdí taky že je to ok. Máte některá zkušenost.

Taky jsme jí měli, ta „plíseň“ je opravdu ok, přes šunku vždy jen přehoď utěrku a vydrží hrozně dlouho. A je vynikající!!! Mňam, hned bych si jí dala. A čím tenčí plátky, tím lepší (a těžší ukrojit) ;)

• načítám...
17010
5.1.12 19:23
saracenka píše:
oni jí třeba zlevní ,ale bud je toho méně a nebo méně%,to je teda podfuk

nj a myslí si, že na to nikdo nepřijde, a nebo když přijde, tak to stejně koupí, bo je to levnější :roll:

• načítám...
1649
5.1.12 19:25

Dnes na večeři palačinky
zítra na oběd mám naložené žebírka tak je upeču a k tomu nejspíš brambory

• načítám...
14598
5.1.12 19:34
makapi píše:
papavlinka33 píše: Čau děvčata, dlouho jsem tady nebyla, mám toho teď hodně, učení, práce atd.
Ale mám dotaz, dostali jsme minulý týden od známého sušenou kýtu velkou jako kráva asi 8kg to má, podle vzhledu atd. hádám že to bude jamon serano, či jak se to píše. Bylo to uskladněné v igelitovém balení(nevakuované), no včera jsem to rozbalila a je to plesnivé, takový plyšový tenký povlak na některých místech. No údajně to tak má být a ta plíseň tomu prý nevadí. Tak nevím nějak se mi do toho nechce, nezdá se mi to. Manžel tvrdí taky že je to ok. Máte některá zkušenost.
Taky jsme jí měli, ta „plíseň“ je opravdu ok, přes šunku vždy jen přehoď utěrku a vydrží hrozně dlouho. A je vynikající!!! Mňam, hned bych si jí dala. A čím tenčí plátky, tím lepší (a těžší ukrojit) ;)

Ten povlak je opravdu v pořádku. A opravdu to obvykle je plíseň… takto sjem ěmli dovezené ochucené maso z chorvatska

• načítám...
15054
5.1.12 19:38

rajčatový základ na pizzu dělám takto-spařená a oloupaná rajčata hodím na orestovaný česnek na oliváči a dusím do změknutí a pak rozmixuju,přidám bazalku,sůl..... ;)

• načítám...
14598
5.1.12 19:43

když jás e k pizze neumím dokopat kvůli těstu. nikdy jsem nedělala :nevim: a vlastně žádné kynuté

• načítám...
2458
5.1.12 19:57
Markit.Hl píše:
makapi píše:
Taky jsme jí měli, ta „plíseň“ je opravdu ok, přes šunku vždy jen přehoď utěrku a vydrží hrozně dlouho. A je vynikající!!! Mňam, hned bych si jí dala. A čím tenčí plátky, tím lepší (a těžší ukrojit) ;)
Ten povlak je opravdu v pořádku. A opravdu to obvykle je plíseň… takto sjem ěmli dovezené ochucené maso z chorvatska

Díky holky, už jsem něco našla na netu, má se to umýt, potřít sádlem a přikrýt utěrkou jak píšete. Má to černý kopyto :mrgreen: z toho jsem usoudila že je to ze španělska, podle netu to bylo asi pěkně drahý. No pro mne to má divnou chuť, mam raději klasický pršut nebo schwarzwaldskou šunku.

• načítám...
PetkaK
5.1.12 19:58
Markit.Hl píše:
když jás e k pizze neumím dokopat kvůli těstu. nikdy jsem nedělala :nevim: a vlastně žádné kynuté

Já právě taky ne, ale od té doby co mám pekárnu, a udělá to těsto za mě, tak to kyne jedna radost a pak už jen hodit na plech.

Chystám se o víkendu na koláč, pak na tu pizzu. Ještě zmáknout chleba (zatím jsem zkoušeli jen z kupovaných směsí), a budu konečně pekařka :mrgreen:

• Upravit
5misa6
5.1.12 23:53

Mám chuť na koprovku s knedlíkem,tak asi to zítra udělám.

• Upravit
23033
6.1.12 08:24

bramboracka a zapeceny kotlety

• načítám...
12794
6.1.12 08:26

U nas je dneska taky bramboracka :mrgreen: uz ji mam dokonce hotovou,malej vstaval ve 3.30 a spat nechtel,tak jsem si uvarila…

• načítám...
1304
6.1.12 08:28

Tak jsem chtěla dělat také kotlety ale ale nemám suroviny.. Nakonec peču kuře s nádivkou, br. kaše a okurkovej salát

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová