Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky, chtěla bych doma udělat pizzu - a mám dotaz - co na ní? Myšleno tím jaký sajrajt (tak jak mají v restauraci ten tomatový základ nebo smetanový), tak jak udělat nějaký takový základ, poradíte?
Petko: asi bych dala rajsky protlak na testo posypala bazalkou
a na to vrstvila cokoliv je doma, mame radi slaninu,zampiony, nebo sunka,ananas suchy salam,cervena paprika,cibule a posypat nahrubo syrem:) Nevim jetli jsem nejak poradila.
já dělám na pizzu rajčatový: kvalitní rajčatový protlak do toho trochu oliv. oleje, trochu chilli omáčky nebo něčeho ostrého, a rozmačkané stroužky česneku - vše dle chuti - když je to moc husté naředím trochou studené vody… můžeš přidat i koření tymián, oregano, nebo něco na ten způsob…
Mě právě ten rajčatový základ v restauraci nechutná (asi moc provencalského koření které nemám vůbec ráda), tak já ujíždím hlavně na smetanovém, ale vůbec nevím z čeho to můžou dělat.
Rajský protlak z bazalkou, nebo s tím česnekem to zkusím, to vypadá že by mi mohlo chutnat.
Já teda smetanový základ dělám jednoduše… Jen ze smetany.. naleju ji na pizzu, lehce osolím a přidám bylinky.. pak už na to naskládám ten zbytek ![]()
Vždycky mi naskáče husí kůže, když vidim experty, co na to lejou kečup
a jsem zkoušela několik rajčatových protlaků.. jenže nevím, nějak mi zatím ještě ani jeden chuťově nesedl ![]()
PetkaK píše:
Mě právě ten rajčatový základ v restauraci nechutná (asi moc provencalského koření které nemám vůbec ráda), tak já ujíždím hlavně na smetanovém, ale vůbec nevím z čeho to můžou dělat.Rajský protlak z bazalkou, nebo s tím česnekem to zkusím, to vypadá že by mi mohlo chutnat.
tady jedna pizzerka dává i česnekové máslo. A nedávají provensál, ale jen oregano - teda aspoň všechny pizzerky tady.
Smetanový bych dělala smetana, sůl, a bylinky.
A není smetana moc řidká? Které je nejlepší - ta od Ramy v té lahvičce takové?
Cheyenne píše:
Já teda smetanový základ dělám jednoduše… Jen ze smetany.. naleju ji na pizzu, lehce osolím a přidám bylinky.. pak už na to naskládám ten zbytek
Vždycky mi naskáče husí kůže, když vidim experty, co na to lejou kečupa jsem zkoušela několik rajčatových protlaků.. jenže nevím, nějak mi zatím ještě ani jeden chuťově nesedl
a smetanu jakou 12% ?? jo a protlak kupuju v Lídlu zn. Mikado, zatím mi chutnal nejvíc, co jsem je zkoušela…
PetkaK píše:
a co zakysaná smetana? ![]()
PetkaK píše:
taky jsem nad tím přemýšlela… a teď jsme se zeptala strejdy Googla ![]()
http://nejlepsi-pizza.cz/…ad-na-pizzu/
veveruskaa píše:Cheyenne píše:a smetanu jakou 12% ?? jo a protlak kupuju v Lídlu zn. Mikado, zatím mi chutnal nejvíc, co jsem je zkoušela…
Já teda smetanový základ dělám jednoduše… Jen ze smetany.. naleju ji na pizzu, lehce osolím a přidám bylinky.. pak už na to naskládám ten zbytek
Vždycky mi naskáče husí kůže, když vidim experty, co na to lejou kečupa jsem zkoušela několik rajčatových protlaků.. jenže nevím, nějak mi zatím ještě ani jeden chuťově nesedl
Co se týče smetany, tak jak říká můj kamarád pizzař: „Čím víc tuku, tím líp“
já osobně dávám 33%. Díky, do Lidlu se moc nedostanu, ale zrovna o víkendu budem cestovat, tak si to doplním na seznam a vyzkouším ![]()
Markit.Hl píše:PetkaK píše:taky jsem nad tím přemýšlela… a teď jsme se zeptala strejdy Googla
http://nejlepsi-pizza.cz/…ad-na-pizzu/
Mnam, hned bych si dala, dobrá je se šunkou a žampionama a nahoře parmezán nebo s nivou ![]()
saracenka píše:
hele všimly jste si ,že v kaufu trvanlivka smetana už je jen 30%
Kaufl má vůbec divné zboží jsem koukala.
třeba Ondrášovka se běžně dělá s cukrem a jemně perlivá - jen pro kaufland se vyrábí plně sycená a s aspartamem.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Večeře - bramboračka, malá dostane chleba s lučinou.
Zítra bude rizoto, ale rychlovka s polotovarů - konzerva masa a zeleniny. Malá bude mít rýži s kuřecí masem (mám tak akorát zbytek pro ní), k tomu trošku smetanové omáčky, aby to neměla suché.
V sobotu budu péct koláč, ale co budu vařit, je ve hvězdách. Možná rajskou.