Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
PetkaK
5.1.12 17:49

Večeře - bramboračka, malá dostane chleba s lučinou.

Zítra bude rizoto, ale rychlovka s polotovarů - konzerva masa a zeleniny. Malá bude mít rýži s kuřecí masem (mám tak akorát zbytek pro ní), k tomu trošku smetanové omáčky, aby to neměla suché.

V sobotu budu péct koláč, ale co budu vařit, je ve hvězdách. Možná rajskou. :think:

• Upravit
PetkaK
5.1.12 18:16

Holky, chtěla bych doma udělat pizzu - a mám dotaz - co na ní? Myšleno tím jaký sajrajt (tak jak mají v restauraci ten tomatový základ nebo smetanový), tak jak udělat nějaký takový základ, poradíte?

• Upravit
23033
5.1.12 18:19

Petko: asi bych dala rajsky protlak na testo posypala bazalkou :) a na to vrstvila cokoliv je doma, mame radi slaninu,zampiony, nebo sunka,ananas suchy salam,cervena paprika,cibule a posypat nahrubo syrem:) Nevim jetli jsem nejak poradila.

• načítám...
17010
5.1.12 18:20

já dělám na pizzu rajčatový: kvalitní rajčatový protlak do toho trochu oliv. oleje, trochu chilli omáčky nebo něčeho ostrého, a rozmačkané stroužky česneku - vše dle chuti - když je to moc husté naředím trochou studené vody… můžeš přidat i koření tymián, oregano, nebo něco na ten způsob…

• smetanový základ neznám :think:
  • načítám...
PetkaK
5.1.12 18:22

Mě právě ten rajčatový základ v restauraci nechutná (asi moc provencalského koření které nemám vůbec ráda), tak já ujíždím hlavně na smetanovém, ale vůbec nevím z čeho to můžou dělat.

Rajský protlak z bazalkou, nebo s tím česnekem to zkusím, to vypadá že by mi mohlo chutnat.

• Upravit
157
5.1.12 18:28

Já teda smetanový základ dělám jednoduše… Jen ze smetany.. naleju ji na pizzu, lehce osolím a přidám bylinky.. pak už na to naskládám ten zbytek :lol:
Vždycky mi naskáče husí kůže, když vidim experty, co na to lejou kečup :zed: a jsem zkoušela několik rajčatových protlaků.. jenže nevím, nějak mi zatím ještě ani jeden chuťově nesedl :think:

• načítám...
14598
5.1.12 18:28
PetkaK píše:
Mě právě ten rajčatový základ v restauraci nechutná (asi moc provencalského koření které nemám vůbec ráda), tak já ujíždím hlavně na smetanovém, ale vůbec nevím z čeho to můžou dělat.Rajský protlak z bazalkou, nebo s tím česnekem to zkusím, to vypadá že by mi mohlo chutnat.

tady jedna pizzerka dává i česnekové máslo. A nedávají provensál, ale jen oregano - teda aspoň všechny pizzerky tady.

Smetanový bych dělala smetana, sůl, a bylinky.

• načítám...
PetkaK
5.1.12 18:35

A není smetana moc řidká? Které je nejlepší - ta od Ramy v té lahvičce takové?

• Upravit
17010
5.1.12 18:37
Cheyenne píše:
Já teda smetanový základ dělám jednoduše… Jen ze smetany.. naleju ji na pizzu, lehce osolím a přidám bylinky.. pak už na to naskládám ten zbytek :lol:
Vždycky mi naskáče husí kůže, když vidim experty, co na to lejou kečup :zed: a jsem zkoušela několik rajčatových protlaků.. jenže nevím, nějak mi zatím ještě ani jeden chuťově nesedl :think:

a smetanu jakou 12% ?? jo a protlak kupuju v Lídlu zn. Mikado, zatím mi chutnal nejvíc, co jsem je zkoušela…

• načítám...
17010
5.1.12 18:37
PetkaK píše:

a co zakysaná smetana? :think:

• načítám...
14598
5.1.12 18:40
PetkaK píše:

taky jsem nad tím přemýšlela… a teď jsme se zeptala strejdy Googla :mrgreen:
 http://nejlepsi-pizza.cz/…ad-na-pizzu/

• načítám...
157
5.1.12 18:41
veveruskaa píše:
Cheyenne píše:
Vždycky mi naskáče husí kůže, když vidim experty, co na to lejou kečup :zed: a jsem zkoušela několik rajčatových protlaků.. jenže nevím, nějak mi zatím ještě ani jeden chuťově nesedl :think:
a smetanu jakou 12% ?? jo a protlak kupuju v Lídlu zn. Mikado, zatím mi chutnal nejvíc, co jsem je zkoušela…

Co se týče smetany, tak jak říká můj kamarád pizzař: „Čím víc tuku, tím líp“ :D já osobně dávám 33%. Díky, do Lidlu se moc nedostanu, ale zrovna o víkendu budem cestovat, tak si to doplním na seznam a vyzkouším :palec:

• načítám...
50149
5.1.12 18:44
Markit.Hl píše:
PetkaK píše:
taky jsem nad tím přemýšlela… a teď jsme se zeptala strejdy Googla :mrgreen:
http://nejlepsi-pizza.cz/…ad-na-pizzu/

Mnam, hned bych si dala, dobrá je se šunkou a žampionama a nahoře parmezán nebo s nivou :)

• načítám...
saracenka
5.1.12 19:15

hele všimly jste si ,že v kaufu trvanlivka smetana už je jen 30% 8o

• Upravit
14598
5.1.12 19:17
saracenka píše:
hele všimly jste si ,že v kaufu trvanlivka smetana už je jen 30% 8o

Kaufl má vůbec divné zboží jsem koukala.
třeba Ondrášovka se běžně dělá s cukrem a jemně perlivá - jen pro kaufland se vyrábí plně sycená a s aspartamem.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová