Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
14598
16.1.12 19:41

saracenko - existuje i nějaká buchta bez vajec?? Chlop už vrčí, že vejce mizí až moc rychle… :mrgreen:

• načítám...
PetkaK
16.1.12 19:51
Monjie píše:
fuj cukrtest! a ja budu mit jeste sebou prudici dite :zed:

Mě naštěstí nabídla moje mamka že přijede, ale taky musí vstávat ráno v 4:30, v 5:30 jí jede vlak bude tu před sedmou, a já pak vyrazím. Měla jsem strach tam jít s malou, minule mi opravdu bylo :poblion: , takže jsem ráda že mamča přijede. Přinejhorším byl plán B - hlídání tátou, jenže to by nevyšlo, bo jede zítra pracovně kamsi do kšá.

• Upravit
saracenka
16.1.12 20:04
Markit.Hl píše:
saracenko - existuje i nějaká buchta bez vajec?? Chlop už vrčí, že vejce mizí až moc rychle… :mrgreen:

8o 8o 8o 8o tak dej 1žloutek do těch tvarohů a ne 2

• Upravit
1270
16.1.12 20:04

Tak u nás špagety s kečup. Jsem uběhaná a bolí nožky. Tak rychlovku :lol:

• načítám...
17010
16.1.12 20:31
Miňulka píše:
v receptu bylo rozporcovat 1 kuře, k tomu nádivka asi 3 rohlíky na kostičky zalít mlékem cca 2 dcl, nechat nasáknout k tomu 2 vejce a vegetu, orestovat cibuli s anglickou slaninou na sádle a dát k cca 5-6 nastrouhaným syrovým bramborám, k tomu sůl, pepř, kmín, majoránku a 2 vejce, obě nádivky nakonec smíchat dát do vymazaného pekáče a na to okořeněné kuře, péct 3/4 hod. přiklopené, poté otočit a péct dozlatova

díky, teď jsem to našla jako kuře na bábě, už to tu někdo dával, a já si to uložila ;)

• načítám...
17010
16.1.12 20:34
saracenka píše:
veveruš a ten pudink jako na hotovou a na to něco? to neznám..polopaticky prosím vysvětlit

dělám podle receptu z MMB s vařeným pudinkem, jen dávám míň cukru do těsta i do pudingu, a dávám na pudink i ovoce - spíš kyselejší ;)

DROBENKOVÝ KOLÁČ S PUDINKEM PODLE TÁNI E.

PŘÍSADY
600g polohrubé mouky, 2 lžíce prášku do pečiva bez sulfátů, 1 vejce, 250g másla, 250g cukru moučka, 1l mléka, 2 pudinkové prášky vanilkové, 1 vanilkový cukr, 4 lžičky třtinového cukru.

POSTUP
Z mouky, prášku do pečiva, másla, vajíčka a moučkového cukru uděláme drobenku. Pro ty kdo neví jako jsem nevěděla já…vše rukou smíháte a potom jakoby v prstech prohnětete, až získáte takové jakoby hrudkovaté těsto :-) Polovinu drobenky vysypeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem, urovnáme stěrkou. Mezitím si uvaříme pudink, do kterého vmícháme vanilkový a třtinový cukr. Ještě horký lijeme na drobenku. Na vrstvu pudinku rozprostřeme zbytek drobenky a pečeme v troubě na 200°C cca 25-30 minut, až je koláč hezky dozlatova upečený. Necháne vychladnout.

Příspěvek upraven 16.01.12 v 21:18

• načítám...
17010
16.1.12 20:37
Monjie píše:
a co prudici deti? ty taky nevadily? dve hodiny v pohybu:D

no to mě taky děsí, u nás až na to dojde, tak si asi tatínek vezme dovolenou, hlavně po vypití musíš být v klidu, jinak to ten cukr v krvi snižuje a mohly by být ovlivněné výsledky :think:

• načítám...
2904
16.1.12 20:44

teda vy jste se tady dneska nějak rozjeli, než jsem stihla zareagovat, jsou tu 2 stránky a pak napsaný příspěvek zase mažu, protože problém už se vyřešil :-)

Monjie taky dělám nádivky od oka, jen tohle jsem zkoušela prvně dle receptu, brambory jsem nikdy nedávala a nebylo to špatné

u nás na zítra navařil mrazík segedín a svíčkovou, cestou do dětského koutku koupíme knedlík, snad ho u nás na vsi budou mít :-) vařit ho nebudu

• načítám...
1649
16.1.12 21:12

dnes jsme měli rajskou polívku se strouháním, rizoto a jako chuťovku šneky z listového těsta
na zítra nám zbyla rajská pro mě a Vojtíška rizoto a táta bude mít sekanou s bramborem

• načítám...
saracenka
16.1.12 21:13

to mají být 4lžíce toho cukru?

• Upravit
14598
16.1.12 21:14

krucinál, rozmrazila jsem drůbka kačení a slepičí a dělám vývar… a je fkat super najít v játrech žlučník :cert: :cert: :cert: :cert: :zed: :zed:

• načítám...
17010
16.1.12 21:18
saracenka píše:
to mají být 4lžíce toho cukru?

no 4 lžičky, ale já ho tam nedávám, jen ten vanilkovej, je to pak děsně přeslazený, i to drobenkové těsto je sladké, takže ubírám cukru a to dost!

• načítám...
saracenka
16.1.12 21:22
Markit.Hl píše:
krucinál, rozmrazila jsem drůbka kačení a slepičí a dělám vývar… a je fkat super najít v játrech žlučník :cert: :cert: :cert: :cert: :zed: :zed:

a safra ..tajkže šly jítra do hajzlíku co .. :zed:

• Upravit
saracenka
16.1.12 21:24

koukám na to ,píšu si ,ale určitě teda nepoletim pro třtinovej a místo moučky dam normál ..je drahej moučkovej ..

• Upravit
1166
16.1.12 21:43

my dneska meli veproveho ondrase a zitra taky jeste, ve stredu mam naplanovanou rostenou,ale s veproveho masa :D

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová