Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Na Hraběnčiny řezy mám též recept, nekoukala jsem,ale přijde mi povědomý, max. mám celou kostku tuku a 500g mouky, ono občas záleží na tom jaká je mouka nebo jak jsou velká vejce, pokud mi to nejde dohromady kápnu trochu mléka
alemyslím, že si pochutnáte tak jako tak, jablíčka nemají nikdy chybu
Miňulka píše:
Na Hraběnčiny řezy mám též recept, nekoukala jsem,ale přijde mi povědomý, max. mám celou kostku tuku a 500g mouky, ono občas záleží na tom jaká je mouka nebo jak jsou velká vejce, pokud mi to nejde dohromady kápnu trochu mlékaalemyslím, že si pochutnáte tak jako tak, jablíčka nemají nikdy chybu
už to tu ještě lehce teplé požírám
a je to luxus ![]()
sophinka píše:
americká buchta? to je co
americká buchta
já někdy nedávám kakao a místo něho čokoládu nalámanou na kousky (většinou jsem tak likvidovala mikuláše a velikonoční zajíce, které u nás nikdo nejí
), dávám míň cukru a míň oleje a dolívám ten olej mlíkem
, přišlo mi to hodně mastné a sladké…, jo a někdy dávám aji rum
teda max 2 lžíce ![]()
Sobota - kuřecí nebo vepřové řízky se šťouchanými brambory, salát z kyselého zelí, jako dezert frgály, medovník aj. (oslava narozenin).
Neděle - kuřecí nudličky na kari s hranolky + české buchty.
Dnes - filet z bramborem a nějaký kompot.
Špagety s kuřecím masem, cibulkou, žampiony a rajčatovou omáčkou. Okořeněné oregánem. Včera se mi to nějakým zázračným způsobem podařilo uvařit tak na 3-4 dny, tak mám vystaráno
![]()
Tak dneska dojime veprovou roladu k tomu brambory a vecer budu delat ryzovy nakyp ![]()
Dnes zbytky, někteří rajskou s kendlíkem (bez masa) a je tam ejště 1 porce špenátu s bramborem
cimbík píše:
dnes vařila babička rizoto a zítra bude rajská s hovězím masem, těstoviny a knedl
ještě musím něco upéct, ale nevím co - rodina by chtěla kynuté buchty, ale do těch se mi nechce
tak jsem ty buchty nakonec udělala a voníííííí ![]()
cimbík píše:cimbík píše:tak jsem ty buchty nakonec udělala a voníííííí
dnes vařila babička rizoto a zítra bude rajská s hovězím masem, těstoviny a knedl
ještě musím něco upéct, ale nevím co - rodina by chtěla kynuté buchty, ale do těch se mi nechce
Ještě tak aby smrděly…
![]()
Jsou aspoň s tvarohem? ![]()
cibulacka a spagety co dum dal takze slanina, rajce,olivy a rajsky protlak posypane balkanem diteti bez balkanu:D
a co zas zejtra?
![]()
Příspěvek upraven 23.01.12 v 13:03
Zizalka píše:cimbík píše:cimbík píše:tak jsem ty buchty nakonec udělala a voníííííí
ještě musím něco upéct, ale nevím co - rodina by chtěla kynuté buchty, ale do těch se mi nechceJeště tak aby smrděly…
Jsou aspoň s tvarohem?![]()
![]()
jasně, že s tvarohem
![]()
jak děláte salát z kysaného zelí, poslední dobou bych se po něm utloukla
zdenninka píše:
levandulko mohla bych poprosit recept na tu americkou buchtu. Jablka i ořechy mám
![]()
Americká buchta
4 vejce
1 hrnek cukru
2 hrnky pol. mouky
1/2 lžičky skořice
1 lžička kakaa
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku olejeVše promíchat těsto je hustší tak na vymazaný a vysypaný plech natřít, na to na kostičky jablka, vlašský ořech a mandle (my máme rádi bez mandlí)
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat