Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
9887
23.1.12 20:43

jogurtový dip: dělám pokaždý trochu jinak - jogurt, trošku oleje, sůl plus variantu co dům dá - česnek, bylinky (pesto), parmezán apod. Pak do něj máčím, co upeču.
Dělám to i jako pochoutku na (dětské) oslavy - čerstvou mrkev, okurku, papriku, kedlubnu… nakrájet na delší hranolky, narovnat jako tyčinky do sklenice, máčet do různých dipů. Kupodivu to dítě zatím miluje:)

avokádo: rozmixovat s trochou soli, oleje, limetové šťávy, dochutit čerstvě mletým pepřem, mazat na opečené tousty, áááh

• načítám...
23033
23.1.12 21:17

no mnam tak jsem udelala ten recept s mozzarelou, cerstvou bazalkou a citronovou stavou 8o :jazyk:

• načítám...
850
23.1.12 22:01

:mavam: holky chci se zeptat máte papinák? chci si ho pořidit ale nevm jakyý typ, velikost a pak co vnem vařit? poradte prosim :mavam:
dnes u nás bram.gulas je i na zitra a k tomu udelam poljeste nevim jakou

• načítám...
1297
23.1.12 22:39

Papiňák mi teď donesl ježíšek a paráda, mám tenhle http://tlakove-hrnce.heureka.cz/…r-918011965/.
Jsme docela omáčkoví, tak v něm dělám veškerý maso, vývary na omajdy a guláše, super hlavně na hovězí, že je za chvíli, ale teď jsem v něm dělala i vepřový kostky na žampionech a jsou měkčí a křehčí než z normálního hrnce. Užiju ho hodně.

• načítám...
50155
23.1.12 23:08
lucikga píše: :mavam: holky chci se zeptat máte papinák? chci si ho pořidit ale nevm jakyý typ, velikost a pak co vnem vařit? poradte prosim :mavam:
dnes u nás bram.gulas je i na zitra a k tomu udelam poljeste nevim jakou

Taky jsem ho dostala k Vánocům, ale zatím jsem v něm nevařila. U mámy jsem v něm vařila hovězí maso, je hotové max. za hodinku, pak různé omáčky, polévky a br.kaši.

• načítám...
50155
23.1.12 23:09
  • načítám...
19692
24.1.12 07:45
Monjie píše:
HELP! CO Z AVOKADA? :zed:

Cus,pust si vcerejsi prostreno tam z toho delala zenska jakousik pomazanku nebo co to bylo videla jsem to jen jednim okem :mrgreen:

• načítám...
774
24.1.12 08:07

Ja jsem na papinak zvykla od malicka - nasi meli dva, ted mam taky 2. Predevsim to setri cas, zkracuje to dobu pripravy o polovinu (a ten novejsi moderni typ, ktery umi jeste regulovat tlak, tak dokonce o 2/3). Jedina nevyhoda je, ze se proste nemuzes podivat pod poklicku, takze zahustovani omacky musi probehnout az po vypusteni pary, ale to mi prijde jako detail.
U každeho hrnce je navod k pouziti a tam bude i napsano, ktery druh potraviny se jak dlouho dela a kolik k nemu musis dat vody - jako zkusena kucharka nic vic nepotrebujes :lol:
Na uvod recept na dusenou ryzi: cibulku zpenime na oleji, pridame prebranou a opranou ryzi, osolime, pridame vodu (mnozstvi merim tim hrnkem, ve kterem jsem merila ryzi - 1 hrnek ryze rovna se 1 cely plus 1 tretina hrnku vody), zavreme hrnec a privedeme k varu. (Ten poznas tak, ze hrnec zacne strasne sycet.) Stahneme teplotu a nechame hrnec 13 minut posykavat. Hotovo! Dusena ryze je oproti varene chutove 100krat zajimavejsi. Kdo jednou zkusil, nechce jinak :mrgreen:

• načítám...
9044
24.1.12 08:26

tak dneska ryzovy nakyp s jahodama a svestkama
A vubec nevim co na zitra :think:

• načítám...
19692
24.1.12 08:30

Zmena spenat nebude budou bramboraky+zeleninova polivka ;)

• načítám...
3968
24.1.12 08:37

tak včera nic-byla střevní :poblion:
a dnes maximálně piškoty nebo rohlíky

• načítám...
3968
24.1.12 08:39

holky dotaz-mámj tu z neděle uvařeno směs z vepřového masa se zeleninou a s rýží-můžu to dát do mrazáku :nevim:

• načítám...
17010
24.1.12 08:48
Hromnice píše:
holky dotaz-mámj tu z neděle uvařeno směs z vepřového masa se zeleninou a s rýží-můžu to dát do mrazáku :nevim:

určitě, proč ne? ;)

• načítám...
PetkaK
24.1.12 08:49

Dnes zeleninová polívka pro malou, a pro mě asi nic, nemám náladu vařit.

• Upravit
marcela_81
24.1.12 08:58

Tohle je diskuze přesně pro mě. :palec: Já pořád tápu, co uvařit.
Dnes květákové placičky s bramborem. Malej tu má k tomu ještě kuřecí polívku s kapáním od babičky. A zítra dušená mrkev (manžel jí koupil 3kg, tak jí musim nějak zpracovat - holt jsem na nákupním seznamu nespecifikovala množství).

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová