Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
v sobotu bude sekaná-půl vepřové mleté a půl sojové maso k tomu brkaše a v neděli vepřové řízky a brsalát
@Eliška píše:
Divočáka bych si dala!!Dneska jsem nebyla v práci, takže oběd doma jen pro mě - studený kuřecí salát s hlávkovým salátem, mandarinkou a jogurtovým dressingem (sůl, čerstvě mletý barevný pepř, česnek). Ke svačině máme jahodový koláč.
A já bych si zase dala ten tvůj salátek. ![]()
Ahoj holky,
chtěla bych udělat doma dnes k obědu rajskou polívku… jak ji děláte??
@MUFICE píše:
Já to sice dělala jednou, ale pekla jsem to v horkovzdušné troubě bez tuku a nic neprskalo
Dekuji, jdu to zkusit, dobry napad. Snad to bude rychlovka
Jinak dnes nakonec fazolova polevka.
@Marau píše:
Ahoj holky,chtěla bych udělat doma dnes k obědu rajskou polívku… jak ji děláte??
Nejjednodussi je ze 100% rajcatove stavy, mas to pak jako hladky a husty krem. Muzes to dochutit troskou rajskeho protlaku a cukrem, pak udelat zavarku a ochutit bilym peprem (je jemnejsi), soli a bazalkou.
Pak jeste delam takovou vyzivnou, s bilymi fazolkami v tomatove omacce, ktere se pridaji nakonec a pak se to cele rozmixuje. V tomto pripade na zacatku zpenim cibulku, pridam 2PL balsamico octa, 1-2PL trtinoveho cukru, pak pridam cele nebo krajene rajcata z plechovky (1 baleni staci) a zaliju zel. vyvarem, (knorr bez glutamatu nebo Vitana Natur). Jeste muzes pridat 1-2lzicky rajskeho protlaku.Na konci pridat ty fazole, rozmixovat, dochutit soli, peprem a bazalkou. Za cca 20min. je hotove, ditku to chutna ![]()
Dnes ještě dojídáme zapečené brambory s vepř. plecí, žampiony, porkem a smetanou. Zítra sojové maso v zelenině (ala lečo) se slunečnicovými semínky a jako příloha rýže.
@Marau - osmahnout cibulku, zalít rajčatovou šťávou/sugem, nebo sekanými loupanými rajčaty, přidat na jemno strouhanou větší bramboru (místo jíšky) povařit 15-20min, přidat sůl, šp.skořice a bazalky. Někdy to nakonec zjemňuju ještě zakysankou
dcera jí má ráda taky s těstovinovou rýží místo zavářky
když dělám rajskou „po mexicku“ tak přidávám k cibulce ještě česněk, pak trochu kukuřice a fazolí a pálivý koření dle chuti
@Eliška píše:
Mahdalko, já na bublaninu neměla šlehačku, tak jsem udělala jen obyčejný olejový koláč s jahodama.
Naopak si ráda vezmu recept na tu polévku z fazolek
Aha,no já tedadávám do bublaniny mlíko
Jinak ta polívka - do hrnce si dáš olej a když je rozpálenej,tak přidáš hl mouku a uděláš hustší jíšku.ta se pak zalije vodou a musí se míchat metličkou,aby se nevytvořili hrudky.Přidám masox,dávám ten novej v kalíšku a nakrájený brambory a sáček mražených fazolek.Když jsou brambory skoro měkké,přiliju smetanu a ještě nechám chvíli povařit.Po vypnutí sporáku přiliju do polívky ocet a osolím.
@Marau píše:
Ahoj holky,chtěla bych udělat doma dnes k obědu rajskou polívku… jak ji děláte??
Já jí dělám jinak než Marcell.
Cibulku,máslo,hladkou mouku-udělám jíšku,na to vyleju 2 plechovky krájených rajčat,dám nové koření,bobkový list,celý pepř a vařím…potom propasíruju do jiného hrnce,přidám ještě 100%rajčatový pyré a trochu rozředím.Osolím,udělám domácí drobení nebo nudle,přidám pažitku,petrželku a hlavně bazalku a je to.
nedávám ŽÁDNÝ CUKR,sladká nám nechutná,připomíná mi školní jídelnu. ![]()
Jo, jeste jsem zapomela, ze se k cibulce davaji 2 stroucky cesneku, nakrajene.
Kecacko, ten trtinovy cukr prebije ten balsamico ocet a muzes ho dat minimum, dle chuti, sladka ta polevka rozhodne neni
Ja zase nemam rada jisky, je to kaloricke a kdyz tak je delam jenom kvuli dceri, jinak jsem predtim moc jisku do polevek nepouzivala a asi je to na mne i videt ![]()
Dnes obalovaná brokolice s br. kaší,rajčatový salát a zítra čína s hranolkami z trouby
@Marcell píše:
Jo, jeste jsem zapomela, ze se k cibulce davaji 2 stroucky cesneku, nakrajene.
Kecacko, ten trtinovy cukr prebije ten balsamico ocet a muzes ho dat minimum, dle chuti, sladka ta polevka rozhodne neniJa zase nemam rada jisky, je to kaloricke a kdyz tak je delam jenom kvuli dceri, jinak jsem predtim moc jisku do polevek nepouzivala a asi je to na mne i videt
To máslo tomu dá tu dobrou chuť.
A čím to zahušťuješ,když né jíškou?
Nekdy smazim cibulku stylem 1PL masla a 1PL oleje a je to
Tu rajcatovou s fazolemi zahusti fazole samotne
Pokud delam treba zeleninovou polevku, tak zahustuji ovesnymi vlockami, cervenou cockou nebo pohankou. Ale je fakt, ze ted kvuli ditku a dle nekterych receptu jisku pouzivam…
@Marau, gratuluji k Vítkovi ![]()
My máme kuřecí játra na smetaně, děcka s knedlíkem, já s těstovinami.
Příspěvek upraven 31.05.12 v 21:25
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat