Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
ww píše:
Tak u nás dnes kuře s rýží a zeleninový salát.
Mám pro vás prima tip! Možná už to znáte… Minulý týden jsem taky pekla kuře, klasika-cibulka, sádlo, „koření na kuře“. No a zůstalo po něm plno kostí, skelet, křídla nikdo nejedl. Tak jsem to vše šupla do papiňáku s mrkví, celerem, pórkem, cibulí, bob. listem a novým kořením a udělala polívku. Byla výborná, chutnala zajímavě, jinak než klasický vývarTakže zítra ji taky budu dělat a využiju kuře celé
já dělám kuřecí vývar jedině z křídel, a celé kuře nekupuju - u nás se jí jedině stehna… ![]()
Tohle určitě vyzkouším, miluju cuketu, zatím dělám jako pyré nebo řízky, jen šunksal nahradím šunkou.
christy píše:
CUKETOVÝ NÁKYP:Nastrouhám na hrubo asi půl kila cukety dávám o malinko víc,k tomu přistrouhám 20dkg šunkovýho salámu,10dkgsýra,2-3vejce,3lžíce oleje,cibule,3str.česneku toho dávám taky víc.Trochu posolím,opepřím,trochu sl.papriky a třeba ml.kmínu.Pak smíchám 5lžic hl.mouky s prdopeč a tím se to zahustí,promíchám a vysypu do vymazanýho a vysypanýho pekáčku a peču na 200st do růžova.
Cuketu moc nemusím,ale tohle je dobrota
Dnes byl vařený losos s bazalkou, máslový brambor a ledový salát s cherry rajčaty a jogurtem. Malá měla vločky, cuketu a kuřecí maso.
Ten nákyp vypadá fakt dobře, co k tomu máte?? Jen tak??? A není to suchýý? Asi ne že ![]()
A ještě teda jakou tak velikost pekáčku?? ![]()
TAk nakonec jsem udělala česnekačku a halušky se sýrovou omáčkou. Dobrý…mnam
palošek píše:
TAk nakonec jsem udělala česnekačku a halušky se sýrovou omáčkou. Dobrý…mnam
mňam ![]()
Háta_x píše:
Tohle určitě vyzkouším, miluju cuketu, zatím dělám jako pyré nebo řízky, jen šunksal nahradím šunkou.christy píše:Jj taky dávám šunku,akorát ted jsem neměla tak jsem dala šunk.salám
CUKETOVÝ NÁKYP:Nastrouhám na hrubo asi půl kila cukety dávám o malinko víc,k tomu přistrouhám 20dkg šunkovýho salámu,10dkgsýra,2-3vejce,3lžíce oleje,cibule,3str.česneku toho dávám taky víc.Trochu posolím,opepřím,trochu sl.papriky a třeba ml.kmínu.Pak smíchám 5lžic hl.mouky s prdopeč a tím se to zahustí,promíchám a vysypu do vymazanýho a vysypanýho pekáčku a peču na 200st do růžova.
Dice píše:
Ten nákyp vypadá fakt dobře, co k tomu máte?? Jen tak??? A není to suchýý? Asi ne že
A ještě teda jakou tak velikost pekáčku??
Suchý to není právě vůbec,je to výborný a máme k tomu vždycky br.kaši.
No a velikost pekáčku no tak akorát
takže střední..
christy píše:
taky ho děláme a vzhledem k tonu že cuketu nejím tak tento recept super a sbouchám půl pekáče
suchý není,je pěkně vláčný skrz tu cuketu ![]()
dzarunka píše:christy píše:taky ho děláme a vzhledem k tonu že cuketu nejím tak tento recept super a sbouchám půl pekáče
Cuketu moc nemusím,ale tohle je dobrotasuchý není,je pěkně vláčný skrz tu cuketu
Jj přesně tak… ![]()
zítra bude losos s citr.omáčkou
večer zelňačka
pátek nevařím - jdu na firemní akci s obědem a manžel stejně nebude doma
na víkend budou těstoviny s kuřecím a špenátem a v neděli ptáčci s rýží (asi po roce, mňam těším se na ně
)
Dnes opět česnekačka, na druhé sekaná s brmborovou kaší.
Buď polévku nebo druhé vařím na dva dny, ať nemusím tolik času trávit u plotny. A protože máme rádi sladké, tak peču v sobotu i přes týden. A taky podle toho, jestli má někdo přijít na kafíčko. ![]()
ahojky holky
můžu se taky přidat rada sem chodím pro inspiraci co vařit tak dneska máme špenát knedlík a uzené maso ,polévka ze včerejšího dne celerová (tu u nás všichni milujeme)
Včera večer vepřové nudličky s americkými bramborami, dneska červená čočka s mrkví a hlávkový salát. Na večeři asi zkusím tu zapečenou cuketu
Jen s chlebem. Ale mám pocit, že je těma teplýma večeřema moc rozmazluju ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat