Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4417
11.5.11 13:01
ww píše:
Tak u nás dnes kuře s rýží a zeleninový salát.
Mám pro vás prima tip! Možná už to znáte… Minulý týden jsem taky pekla kuře, klasika-cibulka, sádlo, „koření na kuře“. No a zůstalo po něm plno kostí, skelet, křídla nikdo nejedl. Tak jsem to vše šupla do papiňáku s mrkví, celerem, pórkem, cibulí, bob. listem a novým kořením a udělala polívku. Byla výborná, chutnala zajímavě, jinak než klasický vývar :palec: Takže zítra ji taky budu dělat a využiju kuře celé :palec:

já dělám kuřecí vývar jedině z křídel, a celé kuře nekupuju - u nás se jí jedině stehna… :lol:

• načítám...
Rose-k
11.5.11 13:21
Monjie píše:
ja delam podobne brokolicovy :D

Jak ho děláš??? :-)

• Upravit
7576
11.5.11 13:26

Tohle určitě vyzkouším, miluju cuketu, zatím dělám jako pyré nebo řízky, jen šunksal nahradím šunkou.

christy píše:
CUKETOVÝ NÁKYP:Nastrouhám na hrubo asi půl kila cukety dávám o malinko víc,k tomu přistrouhám 20dkg šunkovýho salámu,10dkgsýra,2-3vejce,3lžíce oleje,cibule,3str.česneku toho dávám taky víc.Trochu posolím,opepřím,trochu sl.papriky a třeba ml.kmínu.Pak smíchám 5lžic hl.mouky s prdopeč a tím se to zahustí,promíchám a vysypu do vymazanýho a vysypanýho pekáčku a peču na 200st do růžova.
Cuketu moc nemusím,ale tohle je dobrota :-)

Dnes byl vařený losos s bazalkou, máslový brambor a ledový salát s cherry rajčaty a jogurtem. Malá měla vločky, cuketu a kuřecí maso.

• načítám...
10048
11.5.11 13:29

Ten nákyp vypadá fakt dobře, co k tomu máte?? Jen tak??? A není to suchýý? Asi ne že :lol:
A ještě teda jakou tak velikost pekáčku?? :kytka:

• načítám...
2639
11.5.11 13:39

TAk nakonec jsem udělala česnekačku a halušky se sýrovou omáčkou. Dobrý…mnam

• načítám...
23033
11.5.11 13:40
palošek píše:
TAk nakonec jsem udělala česnekačku a halušky se sýrovou omáčkou. Dobrý…mnam

:D mňam :D

• načítám...
Rose-k
11.5.11 14:12
Háta_x píše:
Tohle určitě vyzkouším, miluju cuketu, zatím dělám jako pyré nebo řízky, jen šunksal nahradím šunkou.
christy píše:
CUKETOVÝ NÁKYP:Nastrouhám na hrubo asi půl kila cukety dávám o malinko víc,k tomu přistrouhám 20dkg šunkovýho salámu,10dkgsýra,2-3vejce,3lžíce oleje,cibule,3str.česneku toho dávám taky víc.Trochu posolím,opepřím,trochu sl.papriky a třeba ml.kmínu.Pak smíchám 5lžic hl.mouky s prdopeč a tím se to zahustí,promíchám a vysypu do vymazanýho a vysypanýho pekáčku a peču na 200st do růžova.
Jj taky dávám šunku,akorát ted jsem neměla tak jsem dala šunk.salám :-)
  • Upravit
Rose-k
11.5.11 14:14
Dice píše:
Ten nákyp vypadá fakt dobře, co k tomu máte?? Jen tak??? A není to suchýý? Asi ne že :lol:
A ještě teda jakou tak velikost pekáčku?? :kytka:

Suchý to není právě vůbec,je to výborný a máme k tomu vždycky br.kaši.
No a velikost pekáčku no tak akorát :mrgreen: takže střední..

• Upravit
15054
11.5.11 15:37
christy píše:

taky ho děláme a vzhledem k tonu že cuketu nejím tak tento recept super a sbouchám půl pekáče :mrgreen: suchý není,je pěkně vláčný skrz tu cuketu :palec:

• načítám...
Rose-k
11.5.11 17:47
dzarunka píše:
christy píše:
taky ho děláme a vzhledem k tonu že cuketu nejím tak tento recept super a sbouchám půl pekáče :mrgreen: suchý není,je pěkně vláčný skrz tu cuketu :palec:

Jj přesně tak… :lol:

• Upravit
20656
11.5.11 18:16

zítra bude losos s citr.omáčkou
večer zelňačka
pátek nevařím - jdu na firemní akci s obědem a manžel stejně nebude doma

na víkend budou těstoviny s kuřecím a špenátem a v neděli ptáčci s rýží (asi po roce, mňam těším se na ně :pankac: )

• načítám...
2639
12.5.11 07:32

Dnes opět česnekačka, na druhé sekaná s brmborovou kaší.
Buď polévku nebo druhé vařím na dva dny, ať nemusím tolik času trávit u plotny. A protože máme rádi sladké, tak peču v sobotu i přes týden. A taky podle toho, jestli má někdo přijít na kafíčko. :lol:

• načítám...
30628
12.5.11 09:50

Právě jsem dovařila fazolový guláš, už jsme ho dlouho neměli.

• načítám...
366
12.5.11 12:26

ahojky holky :mavam: můžu se taky přidat rada sem chodím pro inspiraci co vařit tak dneska máme špenát knedlík a uzené maso ,polévka ze včerejšího dne celerová (tu u nás všichni milujeme)

• načítám...
17914
12.5.11 12:35

Včera večer vepřové nudličky s americkými bramborami, dneska červená čočka s mrkví a hlávkový salát. Na večeři asi zkusím tu zapečenou cuketu :wink: Jen s chlebem. Ale mám pocit, že je těma teplýma večeřema moc rozmazluju :think:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová