Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Generace hláskujících dětí, aneb proč jim nezkomplikovat život co nejdřív ![]()
Se nedivím, že je rodina na infarkt.
Za mne také ani jedno, chudák dítě.
@Anonymní píše:
Ahoj,které jméno se Vám líbí více? Vědunka nebo Cirilla?
Kamarádka doma vede při. Partner trvá na Ciri (a ano, kdo zná, je to ta od Zaklínače
), ona na Vědunce (holčička by se měla v den kdy má V. svátek narodit, a tak nějak se jí to zalíbilo. Příjmení bude klasicky české a nepřechýlené, končící na A.
PS.: Není to legrace, je to téma k odlehčení, a také kamarádku zajímá, jak na to budou lidé reagovat. Zatím je to 50:50. Její rodina je ovšem celkem na infarkt
Promiňte ten anonym, ale bude to lepší, na základě uvedeného bych byla poznatelná, její partner sem údajně občasně zavítá![]()
Téma vkládám na její žádost.
Z dětství pamatuji Vědunku Lunardi, zpravodajku českého rozhlasu z Itálie.
Ciri samozřejmě znám ze Zaklínače.
Kdybych měla volit? Nevím, nevybrala bych ani jedno, ale ani mi ta jména nevadí. Ale kdybych už musela, tak asi Vědunku, paní Lunardi měla příjemný projev a to jméno ve mně vyvolává příjemné pocity - a to přestože nemám zdrobnělá jména ráda. ![]()
@Ginella píše:
Určitě Cirillu ze Zaklínače.![]()
Já bych dala Triss i s Ranuncul jako druhým jménem ![]()
@Anonymní píše:
To jméno má v ČR snad 80 lidí, říkala. Koukám, že to všem přijde směšný, ale i kamarádka má celkem nevšední jméno a tak ji na tom nepřijde nic hrozného.Dodám, že oba budoucí rodiče mají VŠ, nejsou nijak divní, ale klasická jména se jim nelíbí. Je ale pravda, že málokdo to přijímá kladně. Přesto je to zatím nijak nerozhodilo.
Vzhled 100 kilová skladnice, jak tu někdo zmiňoval, myslím opravdu nehrozí. To opravdu ne, pokud se ta genetika úplně nezblázní tedy
My máme divná jména všichni, vlastně ještě podstatně méně četná než Vědunka.
Žije se nám s nimi dobře, děkuji za optání.
Nechápu, kde se berou předsudky.
Chudák dítě. Akorát se mu budou ostatní děti posmívat. Takové jméno bych nikdy nedala. Ale kdybych si přeci jen musela vybrat, tak asi Vedunka. Podobné Verunka.To by byla asi lepší volba. ![]()
@maja45 píše:
Tak to je velký úlet. Jedno horší než druhé, chudák holčička. Kdyby to tušila, možná by se raději narodila jako kluk Ciril. Ale to by pak zřejmě nebylo dostatečně exotické a byl by to Vědun či Vědomír?. Snad jsou rodiče dostatečně chytří, aby předali geny. Vědunka mi měla něco vědět…
Mám svolení odpovědět. Kluk by byl Neklan
@SAJ píše:
My máme divná jména všichni, vlastně ještě podstatně méně četná než Vědunka.Žije se nám s nimi dobře, děkuji za optání.Nechápu, kde se berou předsudky.
Děkuji ti za reakci, opravdu! Konečně se ozval někdo, kdo má s nepočetným jménem opravdu osobní zkušenost a nemá z toho trauma ![]()
@Anonymní píše:
Mám svolení odpovědět. Kluk by byl Neklan
Neklan je boží.
Ale ani jeho jsme neměli ve výběru, nějak mi zrovna tohle jméno evokuje krystalické soustavy (ne, fakt nechápu čím, ale to je první, na co si vždy okamžitě vzpomenu).
Jména jsou to pěkná, nepřechýlené příjmení chápu. Takže jestli vám to zní fajn, tak proč ne.
Já bych je teda ale asi nedala - hlavně jsou obě těžká na výslovnost jak pro dítě, tak pro druhé… Ale jestli s tím v rodině nemáte problémy, tak tohle řešit nemusíte.
Tak tou cirillou si aspon splni toho zaklinace a zkracene na ni muze volat ciri ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji ti za reakci, opravdu! Konečně se ozval někdo, kdo má s nepočetným jménem opravdu osobní zkušenost a nemá z toho trauma
Ne, ani já, ani děti s tím nemáme problém.
Jméno jednoho dítěte jsem dokonce našla v článku deset nejhorších jmen, aneb jak se rodiče mstí svým dětem.
Pobavilo to mě i dítě. ![]()
A PS: Ne, jména na profilu nemám a nikdy jsem je sem nepsala.