Vegetariánství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mia
16.3.06 18:59

Boro
tak koukám, že se shodnem na ledasčems, jako třeba na klíčení, kurkumu místo kari, ale také na potížích těhu, tedy míním tvrdnutí břicha - vyděšení - naordinované magnésium

Michi
také mi to jednou zplesniělo, takže to důkladně několikrát proplachuji než začnu.

Faninko
k tomu magnésiu, mě ho jak píšu dávali také, já byla dost aktiní, tedy provinilá a poslechla a potom přenášela, nevidím metřík, tedy nevím jak jsi na tom, mě ho napsali někdy tak 28tt +/- a potom jsem přenášela a porod vyvoláali, to fakt nedoporučuju :lol:

Klaris
zdravím, dík za recept, a kurkumu Max jí, zlobil se že jeho rizoto je jiné než naše a takhle jsem ho ošálila, my máme kari trochu ostřejší :lol:

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
197
17.3.06 11:53

1 1/2 hrnku mouky
1/2 hrnek trninoveho sirupu (hnedy cukr jde taky)
3 lzice kakaa
1/2 hrnku sekanych orisku nebo okary
1 cajova lzicka prasku d opeciva
spetka soli
1 clzicka vanilkoveho cukru
6 lzic oleje
 voda

dortik pochazi ze soy not oi
variuju uplne nemozne, podle toho co doma je, s korenim to da pernik, bez kakaa se 3 lzicemi sojove mouky a spetkou kurkumy je to buchta svetla, posypana jabkama je to ovocna

peceme 45 min na 200 stupnu, me se to pece vetsinou skoro hodinu.

v babovkove forme to da babovku

buchta 2
zmolenka/posypka:
100g polohrube mouky
50g cukru
50g masla (vegani sahnou po margarinu vyrobenem bez syrovatky)
cukr pokud mozno hnedy, mouku pokud mozno celozrnnou

testo:
300g polohrube mouky
150g cukru
1 prasek do peciva
1 vanilkovy cukr
6 lzic oleje
3 dc mleka (sojoveho, ryzoveho, nebo i jen vody)
500g ovoce

ovoce naklademe na teso a posypeme zmolenkou, peceme do zlatova

i bez vajicka a bez kurkumy je to zlute, ale sojova mouka to urcite jeste zlepsi :-)

dobrou hut!

bora a banda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
17.3.06 12:04

jeste jsem se chtela zeptat, klaris, faninko , komu z vas jsem posilala navod na kvasek? ted by to potrebovala vikinka, a jak mi didi zrusil data na pocitaci, tak to nemam a nechce se mi to znovu prekladat :-(
pomoooc!

bora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
17.3.06 20:57

Ahojky,

díky moc za rady a taky recepty na buchtu, vypadá lákavě a vyzkouším, jakmile budu mít pohromadě suroviny.

Mám ještě prosbu - nemáte některá recept na pomazánky - z pohanky, luštěnin apod?

Díky moc

Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
17.3.06 21:38

Kostko

pod jménem Hummus najdeš na netu několik variant na pomazánku z cizrny, různých, já používám tenhle
200g cizrny
100 g tahini (sezamová pasta, já používám bez soli)
2 lžíce citronové šťávy (dávám dle chuti)
2 stroužky česneku (dávám občas)
trocha soli
1 lžíce olivového oleje (pokud naberu tahini s olejem dám ho méně)

na a variuju, místo cizrny červené fazolky - ledvinky, nebo japonské Azuky, nebo kombinace více luštěnin

místo šesneku zelenou jarní cibulky, pažitky, řeřichy, zelený kusy svěžího pórku, nebo třeba ředkvičky, řapíkatej celer

Pohankovou jsem dělala jen jednou, pohanka se nám vloudila do jídelníčku až s prckem:lol: měla jsem vychladlou kaši z pohankové krupice a vmíchala jsem tam tvaroh a myslím Lučinu, zakápla citrónovou šťávou a přidala zelenou cibulku a sůl. bylo to dobrý, ale poměry po mě nechtěj :lol:

A na http://www.detiapriroda.cz/…ar/unor.html
je recept na pohankovou pomazánku s vejci, nevyzkoušela jsem, pohanka byla v únoru, teď jsou jáhly :lol: už jsem dělala pikantní jáhly pro dospěláky, prcek nedostal.

Klaris a Bore děkuji za recepty, inspirace nikdy není dost a buchta není pracná, to mě vždy potěší.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
186
17.3.06 22:33

Ahojky Děvčata mám takový problémek, začala jsem u malého s příkrmama (teda tak trochu, zatím mě to moc nebere, jsem s kojo spokojená :) ) a teď papáme mrkvičku (vařenou v páře nebo šťávičku - bumbá z hrnečku :D ), pak brokolici (kvůli němu jsem se jí naučila jíst :) , před tím mě docela odpuzovala kvůli barvě) a květák (tu brokolici i květák taky na páře), zeleninovou polívčičku měl jednou a nějak moc mu nechutnala.

A tak zatím nevím co dál, až se dostanu do města budu (já hlava děravá, vždcky zapomenu) juknout a koupit nějakou literaturu.

Díky za rady :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
17.3.06 22:43

Lalwen

mám tabulku podle měsíců co jsem dávala, zkůsím jí vložit do SZ, nebo ti jí pošlu na email, sem vložit nejde, chlapíček napoprvé nejedl žádnou zeleninu s extra chutí, dokonce jednu dobu se tvvářil, že ty experimenty skončily a vracíme se k prsu, ale když jsem se já přestala stresovt obrátilo se :lol:

zatím pa Mia

• Citovat
  • Upravit
186
17.3.06 22:59

Mio Díky :)

mi zatím takhle

http://rodina.cz/…rinkxxxx.gif snad Sylvie promine, že jsem si půjčila její emotikon :) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
17.3.06 23:14

Lalwen
spáchala jsem dvě SZ, té první si nešímej, ta druhá už snad dává smysl, píšu, že jsme začínali 7.měsíc no spíš v druhé půlce, kojení je pohotový, kdežto příkrmy ne, takže než jsem našla čas si vše zorganizovat, čas letěl, kojíme doteď přes noc, jsem zvědavá jak tohle zruším :lol:

a rozhodně si nedělej hlavu já si jí chvilku dělala a bylo to naprd, pak jsem se na to … prostě za snězené pochvala, za nesnězené nic, nikdy tedy nebylo prso hned po zelenině, jo a ovoce mu jelo lépe, dodnes si dá třeba pár lžiček, přitom obvyklá je miska, nechávám ho, nehubne … nestresuju.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
273
19.3.06 17:44

Boro, díky za příspěvky :-) Já o kvásku nic nevím, tak to byla si Klaris (té též děkuji za příspěvek :-)). Hih, bezvadné, to jsem potřebovala, receptíky…hurá. S těma doktorama máte pravdu, já bych se asi necítila tak mizerně, kdybych nevěděla, že jsem mimíšovi dávala v posledních týdnech dost do těla (teda sobě) až se stydím. Jinak jsem dosud všem svodům lékařů - co by rad typu vezměte tyto hormony, lépe se zárodek u:,–(í atd. odolávala a teď mě ta moje „baba“ takhle dostala! Ve středu na kontrole sa hukáže, bo už mě zase chytají roupy, mám v týdnu nějaké jednání na městě a navíc bych chtěla koupit nějaké potřeby na mimi…mio, také si říkám, že mimoušek přijde jak bude chtít, navíc ten hořčík se stejně nesmí brát kolem porodních termínů, bo tlumí činnost. Akorát děvčata, aby toho nebylo málo..mám ukázkovou rýmu, už mám od inhalování a masáží Tea tree olejem rozleptaný celý nos a navíc jsem se dneska trochu spálila obličejík na sluníčku, jak jsem vystavovala pupík v oblečení slunku (už má holt sluníčko sílu). No nejsem fakt případ? :-)Piju poctivě lipový čaj, beru lichořeřišnicové kapky, ale ta rýma, kašel pořád se potvora drží. Vím, že to sem nepatří, ale když vy jste takové rozumné ženy. Nevíte, co pro sebe můžu ještě udělat? Asi by to fakt chtělo klííííd, ale to bych nesměla být neposedný „beran“. Opatrujte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
19.3.06 23:41

Faninko

na rýmu používám nosní olej od Hádka http://www.ckhi.cz/?…

já i kojící používám dospělý, ale mají i dětský, šetrnější a Maxovi vždy pomohl.

A jedna rada beran beranu, mysli na sebe, dělej co chceš, né co musíš :P … já se přesně jako ty nechala nachytat a nemám dobrou zkušenost, takže čas nejdřív tobě, pak miminu a muži a potom teprv povinnostem, vím lépe se to píše než činí, nechci strašit ani nevím zda bych se v tvé situaci slyšela :lol: :lol: jo jedna z těch „dobrých“ rad8O

Ale přeji ať nemáš žádné starosti a vesele těhotníš :lol:
pa Mia

• Citovat
  • Upravit
273
21.3.06 13:11

Mio, ne já si cením dobrých rad :-) Ta období, kdy jsem věděla všechno nejlépe a nikdo mi nesměl nic říct už mám naštěstí dávno, dávno za sebou. Haha. Já si fakt nechám poradit. Máš pravdu, nejlepší na tom je to, že to člověk cítí, ale stejně „nemůže jinak“. On mi radí i ten náš malý kouzelník v bříšku co je dobré a není, ale mamina je holt tvrďák (až zas dostanu obrazně řečeno přes prsty, vzpomenu si). Ten olejíček jsem kdysi koupila neteři na čumáček, pomohl jí. U nás ve městě není k sehnání, leda na objednání, ale asi si ho nechám dovézt od maminky z Tábora. Díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
21.3.06 20:42

Faninko
tak to jsme si dost podobné s tím trďáctvím :lol: :lol:

nevím, jak rychle ti ho dodá maminka, ale mě po objednání na webu, vždy dobírka příjde do 3dnů, tedy do Prahy

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
75
23.3.06 12:51

Ahoja holky,
někde jsem se dočetla,že v těhotenství by se neměly jíst plísňové sýry,nevíte proč?A odkdy eventuelně se mohou dávat dávat dětem?
P.S.Recept na docela povedenou miminčí pomazánku:
Uvaříme červenou čočku,do ještě horké přisypeme ovesné vločky(zhruba 1:1),necháme nabobtnat,rozmixujeme,přidáme máslo,nastrouhanou cihlu,nadrobno nakrájenou cibulu a je to .Namazali jsem si ji na čerstvě upečený chleba,na to jarní cibulku a bylo to moc mňam :lol:
Mojřička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.3.06 13:56

Á vegetariánské úchylačky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie