Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jo takhleee
Ty čísla před zlomkem jsou čísla (počet porcí na den) pro těhuli a za zlomkem pro kojící maminu (je to opsaný z tabulky a nechtělo se mi to psát dvakrát
Omlouvám se, že jsem tě zmátla ![]()
No a já jsem zase schizofrenik - začínala jsem u Matýsků, jsem tam dodnes, je to můj „domovský“ deníček, ale pak jsem se „přistěhovala“ i k Jarňulím a tak teď běhám mezi nimi a někdy to skoro nestíhám
No pak ještě tahle diskuze a mnoho jiných
Prostě emiminí závislák
Klaris
Děkuju, už je to jasné, a koukala jsem, že běháme po stejných diskusích ![]()
Jo jo ještě, že Zebřičky jsou už i pro těhule i maminky, uvidím, když se zadaří a bude deníček „šitý na míru“ asi budu o pobíhání také uvažovat ![]()
ale slibuji si, že až příjde jaro a léto, tak tu nebudu pořád, to budu ![]()
Klaris , díky, díky
Děvčata, musím se vám svěřit s radostnou zprávou. Našla jsem rehabilitační pracovnici, která dělá hatjajógu, ale hlavně se věnuje těhotným maminkám. Navíc vegetariánka, maminka 4leté holčičky, též vege, ženská, která mi poradila. Budu k ní chodit na léčebný tělocvik. Tímto prohlašuji, že doktoři jsou pro lidičky, kteří nechcou být zdraví…bo kdo hledá, najde. Je fakt, že už jsme v 6. měsíci, ale jsem tak ráda, že jsem našla rozumnou ženskou v tak malém městě jako je Šumperk. Tý jo…žasla, co všechno mi v poradně neřekli a taky, že nejsou schopni maminky k ní posílat, protože je fakt jediná, která se tomu věnuje. Budu to šířit dál…taky dělá Mojžíšovou, což je perfektní. Ale opět se utvrzuji v názoru, že rodit v nemocnici není moc dobrý nápad…chjo
Mějte se krásně. A ještě jednou díky, Klaris.
faninko,
ja zastavam nazor, ze kdyz uz to musi byt v nemocnici, tak aspon s poradnou dulou
(podpora, pomoc, zkusenosti, znalosti a hlavne: hlasna trouba - pro komunikaci s personalem) ja vim, ze jich neni moc, ale jsou
Faninko
grtulujů
Boro
i s tebou souhlasím, já neměla dulu, ale sou por.as. a jsem za to vděčná. Porod sice nedopadl jak jsem si představovala (nakonec vyvolávaný, ale nejsem s léky kompatibilní, takže po nějakých 62hod císař, a por.as. třeba zabránila dětské sestře odnést dítě, takže jsme se viděli hned jak mě sešily. Ale teď má mimino, a já chci znovu otěhotnět, tak kdy by byl typ na někoho zkušenýho Praze co by do toho šel s holkou po císaři, písněte mi třeba SZ, nebo na e-mail, moc děkuji
Mia
Ahojte, blízké duše ![]()
taky mě zajímá, co jím a co dávám malému, i když si maso tak 1-2× týdně v množství malém dopřejeme.
Moc prosím o radu - máme teď antibiotika - co dát na obnovu střevní mikroflóry kromě jogurtu?
Nechci na to zakládat samostatnou diskuzi, protože by nejspíš zapadla, tak se ptám tady.
Díky moc
Hana
Kostko
já myslím, že by jogurt měl stačit, ale co vím tak existují tabletky Lactobacilu, netuším ale jestli je smí děti do 3let.
pa Mia
Ahoj Kostko,
kdysi jsem náhodou narazila na probiotika přímo pro děti. Vím, že někdo vysype zrníčka z tablet pro dospělé a dává na lžičce dítěti. Ale účinnost asi nebude nic moc. Posílám ti odkaz na ty stránky, snad se mi to povede ![]()
Ahojte,
můžete mi někdo poradit, jak naklíčit semínka bez klíčící misky doma tak,
aby mi neplesnivěla a já ty klíčky mohla s klidem sníst?
Díky moc
Ahojky maminky, píši od mužíčka z compíku, tak nejsu přihlášená. Děvčata, potřebovala bych poradit, zda některá z vás má tip na velmi dobrý a osvědčený zdroj hořčíku. Dneska jsem trošku přišla o iluze u gyn. na kontrole. Vnitřně jsem cítila, že je vše OK, akorát mě udivovovalo, jak moc silně cítím mimíška v bříšku, hodně dole v pánvi a dneska mi gynekoložka udělala vyšetření vag. sondou a vyděsila, že mám rizikový nález, že mimíšek je sestouplý hodně dole, navíc že se jí nezdá děložní hrdlo, že si prý nedělá srandu, že musím okamžitě do pelechu a že musím zvýšit dávku Mg. Já ho doplňuji již delší dobu, protože díky svému přístupu k životu jsem latentní tetanik. Jak mám doktory na „háku“, tak dneska mě fakt dostala. A já si tak věřila, že je vše OK. Akorát mi přišlo divné, že mi nějak tvrdne bříško. Nechcu do sebe cpát moc práškového Mg, tak jestli máte tip na přírodní formu. A díky, že se vám tu mohu svěřit, jsem dneska fakt z toho smutná a plná obav, aby snad mimíšek nemusel na svět přijít předčasně vinou své nerozvážné matky
Jinak doufám, že se vám všem daří bezvadně
Faninka.
faninko ,
to mi doktor udelal taky a hrozne me psychicky dostal. jo, setrit jsem se musela, ale to bych musela tak jak tak, ale vydrzeli jsme uplne bezproblemove do terminu, az se divil. ted ho za to hrozne nemam rada. oni jsou zvykli, videt vsecko preopatrne, urcite zazili spoustu neprijemnych situaci, ale nas proto nemusi deptat.
horcik nutno dodavat telu s vapnikem v kombinaci, on se jinak nevstrebava. obsahuje ho: mandle, SOJA, ovesne vlocky, obili, listova zelenina. (vapnik: soja, listova zelenina, mleko)
daleko dulezitejsi ale je vyvarovat se BILE MOUKY; BILEHO CUKRU; (alkoholu a kavy), ktere vstrebavani horciku zhorsuji (nebo ho potrebujou samy? trosku zapominam)
setrete se a mejte se krasne slunickove pozitivne
kliceni 2michi
ja nikdy zadne klicici misky nemela ![]()
do zavarovacky nasypes bobule (treba cocku), zalijes na noc vodou, rano vodu slijes, sklenici zadelas gazou a gumickou a polozis sikmo na talirek, aby prebytecna voda mohla odkapat. dvakrat denne proplachnout.
obili je nutno proplachovat trikrat az ctyrikrat denne, to mi jednou taky splesnivelo ![]()
a velice dulezite je mnozstvi: tak 10% objemu, ono to namocenim a klicenim naroste a pak to nema dostatek vzduchu a TAKY plesnivi
dilu zdar!
bora
Faninko, úplně tě chápu,
já taky dostala magnézko, strašně mi tvrdlo bříško, a tak jsem za ně byla i ráda, ale nebrala jsem doporučené dávky, brala jsem míň+snažila se vhodně stravovat a měsíc před porodem jsem s braním prášků přestala - velké dávky Mg totiž utlumují pohyby miminka.
Víc mě vyděsili s tím železem, ale jak už jsem tu někde psala - zvládla jsem to jen s vit. doplňkem Gravital a vhodnou stravou - tudíž bez hnusného Sorbiferu
Doufám že budete s mimískem v pořádku a š´tastně to dotáhnete až do konce!!
Boro - dík za tip na klíčení - mě to totiž zplesnivělo skoro vždy a tak nenakličuju
ale zkusím to podle tebe a uvidíme
Jo mám tady receptík na prima falešnou vajíčkovou pomazánku :.)
1 tofu natural (nebo i ochucené)
1 kvasnice
1/2cibule
olej
inst. kaše ze zdravé výživy (přiměřeně :.)
sůl, koření (hlavně karí, paprika + další podle toho co máte, já dávám suš. česnek, bazalku, oregano a pod..)
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme rozdrobené kvasnice, mícháme až se rozpustí a zhnědnou (bacha snadno se připaluje). V míse uděláme z inst. kaše a teplé (ne vařící) vody řídkou kaši, přidáme osmahnuté kvasnice, nastrouhané nebo nadrobené tofu a pak osolíme a dle chuti okořeníme - hlavně to karí, aby to bylo žluté. Na chlebíčku, nejlépe vlastní výroby, je to mňam ![]()
a na pohankovou sekanou:
1 hrnek pohanky
1/3 sáčku sojového granulátu
cibule česnek (tak 4-5 stroužků)
inst. kaše nebo strouhanka na zahuštění
vejce nebo 1lžíci Vajahitu
sůl, majoránka, špetka pepře, trocha červ. papriky
Uvaříme pohanku jak jsme zvyklí (já ji hodím do vroucí vody, chvíli nechám povařit, pak zabalím do utěrky a šupnu na půl hodky pod peřinu). Soj. granulát zalijeme v misce vroucí vodou a necháme nabobtnat. Pohanku a granulaát smícháme, přidáme nakrájenou cibuli, namačkaný česnek, sůl, koření, vejce nebo Vajahit.Zahustíme strouhankou nebo kaší (nejlepší je kukuřičná). Uděláme bochníček, raději placatější a dáme péct na vymazaný plech až sekaná zhnědne a udělá se kůrka. Baštíme s bramborovou kaší a kyselou okurkou
tak pá a já jdu vařit ![]()
Klaris
klaris,
ja do ty tofuciny hlavne kurkumu, aby to bylo zluty, kari mi vetsinou deti odmitaji, ze je ostry (a to mam to nejsladsi ![]()
jinak tu kurkumu pridavam i do veganske buchty, aby byla zluta jak s vajickem
to jsem odkoukala, kdyz jsem studovala slozeni ruznych balenych peciv, dobry, ne?
bora a banda
jo jasně kurkuma je OK
já mám nevím jaké karí , ostré mi moc nepřijde, ale zatím ho Biance nedávám, výše uvedené recepty ještě neochutnala, zatím má pořád miminkovskou stravu
napíšeš receptík na tu veg buchtu?
a vůbec holky napište nějaké receptíky..
pá Klaris