Věkový rozdíl - grooming

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17363
9.12.24 11:19

Ono také hodně záleží na tom, v jaké životní etapně se ti dva poznají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
9.12.24 11:35

Mikolea, kolik ti je let? Tipuji, že chodíš na VŠ, víc než 23ti nebude. To je můj tip, nemám patent na pravdu 8o.

Připadáš mi, že si nadupaná informacemi z učebnic, ale strašně ti chybí nadhled a životní zkušenosti.
Jinak bys snad nemohla být tak myšlenkově zoufale rigidní.

A ne, vztah 16 a 29 není to samé jako učitel a žákyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
9.12.24 11:47

Zrovna věkový rozdíl, co uvádíš, mi přijde v pohodě. Moje exspolužačka se v 15 dala dohromady s 23 letým (ona vypadala starší, on zase mladší). Jsou spolu dodnes (táhne nám na 40) a mají 3 děti :nevim:
Ale když si čtyřicátník vyhlédne šestnáctku, to už je za mně lehce :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12621
9.12.24 12:16
@Mikolea píše: Více

Ale jo mas pravdu. Ono to bylo videt i v Siti. Ty slizaci si je vybirali prave proto, ze s nimi mohli lehceji manipulovat, starsi by s nimi vybehli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
9.12.24 12:30

Ja jsem v 17 chodila s 24 lety a byl to můj největší věkový rozdíl. Byl to d. bil. Takže klasika. :mrgreen:

:palec: náhodou super pak už jsem měla vždy mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
9.12.24 17:02
@ludmilaadamkova píše: Více

a dnes? jen pro zajímavost… moje první velká láska byla o 17 let starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.12.24 17:40
@Asta135 píše: Více

Nic ve zlém, teď vám to klape a ten věkový rozdíl nejde vidět, ale co až tobě bude 50. On v té době bude mít 71, takže zatímco ty budeš chodit do práce, chodit na výlety, do fitka a jezdit na dovolené, tak on bude dědula v důchodu, v horším případě bude potřebovat pečovatelku 24/7 nebo už bude pod drnem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
9.12.24 18:45
@Zlatovláska555 píše: Více

Tak ale to se přeci může přihodit kdykoli, že člověk skončí odkázaný na pomoc druhých nebo nedej bože umře. To není ovlivněné jen věkem. Ale obhajovat to tu určitě nehodlám :).

• Citovat
  • Upravit
809
9.12.24 19:03
@Asta135 píše: Více

Tak jasně, že každému člověku se v životě může něco přihodit a bude potřebovat pomoc, ale s rostoucím věkem ta pravděpodobnost prudce stoupá! Jinak momentálně průměrný věk dožití u mužů je 76,9 let. A nevím, ale já bych chtěla s životním partnerem strávit společně i stáří a důchod, a ne abych o něj třeba v 50 přišla a pak si musela hledat nového přítele nebo byla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.12.24 00:55
@jasperka2 píše: Více

Jasperko, a zeptám se kolik je tobě let? Očekávám tak 60, dělat úsudky ti docela jde, ale docela chybí nadhled a možná i to vzdělání, což je pro starší generaci docela běžné.

Zkus prosím pojmenovat v čem vidíš rigiditu? Pojmenování „myšlenkově zoufale rigidní“ je docela zajímavé vyjádření, které si člověk může interpretovat hodně způsoby. Něco jako zoufale mudrující inteligent.

Ne prosím, jestli máš argumenty, tak je zkus předložit. Jestli je vrcholem předpokládat, že je někdo mladý, nevyspělý a „zoufale myšlenkově rigidní“ tak to spíše ukazuje o autorovi, třebaže obligátně shodí odpovědnost vyjádřením tipu „nemám patent na rozum“.

Vztah učitel - žákyně má podobnou dynamiku jako vztah 16 a 29. Jedná se o vztahy, kdy je nerovné postavení stran. Jedna strana je tvými slovy bez nadhledu a životní zkušenosti. Naopak ta druhá by je už měla mít. Jestliže je někdo, komu táhne na 30, má za sebou řekněme rozumný či běžný počet vztahů a to jakékoliv podoby, tak má zkušenosti. Má vlastní život, s největší pravděpodobností práci, zázemí a tak dále. V 16 většina normálních dětí chodí na základku, nebo na střední. Jestliže mě dokážeš nazvat jako někoho bez nadhledu a životních zkušeností, ale přitom absence těchto vlastností u lidí, kteří jsou ještě mladší očekáváš u mě :) je vlastně absolutně v pořádku a nepůsobí žádnou nerovnost ve vztahu s třicetiletým, tak zkus ten patent na rozum zvážit.

Příspěvek upraven 10.12.24 v 09:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
10.12.24 06:21
@Mikolea píše: Více

Vyložiť si slovo „rigidní“ jako „inteligentní“ poukazuje na tvůj diletantský přístup k hledání informací a celkově ke vzdělání.
Taky o bezbrehé naivite, pokud si myslíš, že neodpovídáním na mé otázky odpovím já na tvé.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
10.12.24 06:40

Tak tuhle diskuzi jsem po ránu neměla otvírat :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
10.12.24 08:19
@Zlatovláska555 píše: Více

No a co?
V té době spolu budou 30 let, to je čas, za který spousta vztahů zkrachovalo i mezi vrstevníky… a to třeba už dávno. Za mě pokud vztah vydrží 30 let, tak to byla dobrá volba, které není potřeba litovat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
10.12.24 08:32
@azaleila píše: Více

můj muž je o 2 roky mladší jsme spolu 13 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
10.12.24 09:49
@Freeandwild píše: Více

No, výhled na to, že se v pětapadesáti staráš o starýho nerudnýho dědulu třeba dalších 10 let (nebo i dýl) a uteče ti spousta pěkných dní a už ti je nikdo nevrátí, to třeba pro mě vůbec není. Nechtěla bych za partnera někoho, kdo by mohl být můj otec, když vidím, jak je můj táta (a to ho mám fakt ráda) prostě myšlenkově úplně jinde než já.

To je ale pořád stejný, jak se starými rodiči. Někdo to vidí jako záležitost, která neznamená potíže a někdo by to nechtěl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky