Věkový rozdíl ve vztahu - starší partner

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3767
19.6.14 22:47

@brumdinka Však jen ať se pustí, jsem v pohodě. Když to někomu udělá radost… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
20.6.14 00:10

@Adrasteia Beru, ale chci slyšet Tvůj názor za 10-15 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
20.6.14 07:51
@Adrasteia píše:
U nás je věkový rozdíl 22 let. Manželovi pomalu táhne na šedesát. Jsme spolu 17 let, takže si myslím, že už mám dostatek zkušeností a žádné růžové brýle. Přesto bych neměnila. Je aktivní, sportuje, věnuje se synovi, neustále něco vylepšuje na domě, je vtipný a i po tolika letech stále pozorný :jazyk: Je to prostě o lidech. To je jako bych já do některý holčiny rejpala - jé, on je stejně starý jako ty a nebojíš se, že si najde v padesáti mladší apod. Jasně, až manželovi bude sedmdesát, může být nemocný, ale onemocnět může kdokoliv i mladém věku. A kdybych ho musela jednou přebalovat (jak to tu už někde zaznělo), udělám to ráda - život s ním je krásný a on mi prostě za to stojí. Jinak moje známá má manžela o dvacet let mladšího. Všichni to pořád za ně řeší, co bude, jak bude. Proč? Vždyť přece - každý je svého štěstí strůjcem.

Díky za pěkný příspěvek. Věřím, nicméně v něm není ani písmenko o sexu. Jak je to s jeho sexualitou, ve srovnání když mu bylo např. přes 40?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
20.6.14 14:01

@Malina7 Vím, že máš jiný názor a respektuji ho. Hele, taky jsem si někdy říkala (hlavně dřív), co bude, ale člověk nikdy neví, co mu osud přichystá. Za deset patnáct let bude buď u nás všechno O. K., nebo bude partner nemocný, nebo dokonce už nebude vůbec, taky můžu být nemocná já atd. Ale když se v tu dobu ohlídnu zpátky, uvidím krásných třicet let života se skvělým chlapem. A to mi prostě za to riziko stojí. Kdyby tvůj partner/manžel (nedejbože) někdy onemocněl, tak ho přece taky nenecháš na holičkách. Možná namítneš, že nevím, co to bude obnášet. Trochu to snad vím - starala jsem se o nemohoucí babičku (mimochodem dědeček zemřel, když mu bylo 48, zůstala se třemi dětmi sama). Tak to prostě v životě chodí, něco si naplánuješ a pak přijde něco, co něčekáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
20.6.14 14:11

@Malina7 znám paní, která měla o 28 let staršího manžela. Mají syna, již dospělého. Manžela dochovala sama, 3 roky umíral. Dožil se 85. Neměla to jednoduché, měl zlou a těžkou nemoc. Přesto na život s ním vzpomíná jako na krásný a na něho jako na nejlepšího chlapa na světě. Oni dva asi chybu neudělali. Oni se totiž měli skutečně rádi. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.14 14:14
@krtek7489 píše:
No nevím, dneska už jsem čtyřicátnice a že bych byla na sexuálním vrcholu :think: To pak nevím, co to bylo v těch 25,když teď bych měla zažívat vrchol :mrgreen: A můj muž je také věkově +- na tom pomyslném vrcholu a taky tedy nevím. Jsou to jenom kecy, které někdo stáááášně chytrý píše do téch chytrých knih ;)

tak mne paradoxne bude zitra 41 a sex si fakt uzivam, je fakt, ze ja nemela problem se sexem ani ve 30, ze bych nedosahla orgasmu, ale ted staci, aby se mne manzel trochu dotknul nebo stimuloval nebo si mne posadil na konicka a jsem v podstate hned… :P Manzelovi je 44, takze nam to funguje dobre, i kdyz on tu potrebu sexu ma mensi (pro mne by bylo idealni 2-3× tydne, pro nej tak jednou tydne), ja cca 2× v tydnu masturbuji a jsme oba spokojeni. Mmch ted jak je MS ve fotbale, tak mne budi rano, protoze uz vic nez tyden do noci cumi na fotbal, uz se me i kolegyne ptaly, ze chodim s takovou dobrou naladou do prace, to asi netusi, ze jsem rano hopsala na manzelovi nebo ze mne obtahl ve sprse, pripadne vyuzil toho, ze jsem si nad vanou myla hlavu a udelal mi to zezadu… :palec:

• Citovat
  • Upravit
3767
20.6.14 14:24
@Heinich píše:
Díky za pěkný příspěvek. Věřím, nicméně v něm není ani písmenko o sexu. Jak je to s jeho sexualitou, ve srovnání když mu bylo např. přes 40?

Je to trochu osobní dotaz, ale naprosto ho chápu, je k věci. Pokusím se ti upřímně odpovědět. Manžel byl vždycky dost náruživý, první léta (seznámili jsme se v jeho 39 letech) byl sex hoodně často, to víš, já byla tehdy nanynka a on byl (a je) prostě dobrej :lol: Později se samozřejmě frekvence zmírnila (ale to je ve všech vztazích), ale většinou to pak vždycky bylo tak, že on chtěl o něco víc než já. V současnosti je sex tak zhruba dvakrát za týden, přičemž on by chtěl tak třikrát, já jednou. Můžeš namítnout, že budu chtít třeba za pět deset let víc - to se může stát, ALE stejně tak se to může stát i ve vztazích stejně starých párů - je tu hodně diskuzí na téma, že se v tomto ohledu partneři neshodnou. Jinak to funguje stále bez problémů, na kvalitu erekce má totiž kromě věku velký vliv životní styl a to často chlapi zapomínají, nebo to nechtějí slyšet. Manžel sportuje, denně běhá, nekouří, pije příležitostně, zdravě jí, doma má pohodu, takže žádné stresy ;) Kolikrát když vidím životosprávu některých mých vrstevníků, říkám si, jak na tom asi klučina ve čtyřiceti padesáti v posteli bude. Taky záleží na tom, jaký člověk je - někdo má v padesáti stále chuť na holky, jiný na vdolky :D Na druhou stranu se nemusím bát, že by si našel mladou milenku, protože to by už doopravdy asi neustál a navíc doma má stále (relativní) mladici :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.14 14:31
@Anonymní píše:
tak mne paradoxne bude zitra 41 a sex si fakt uzivam, je fakt, ze ja nemela problem se sexem ani ve 30, ze bych nedosahla orgasmu, ale ted staci, aby se mne manzel trochu dotknul nebo stimuloval nebo si mne posadil na konicka a jsem v podstate hned… :P Manzelovi je 44, takze nam to funguje dobre, i kdyz on tu potrebu sexu ma mensi (pro mne by bylo idealni 2-3× tydne, pro nej tak jednou tydne), ja cca 2× v tydnu masturbuji a jsme oba spokojeni. Mmch ted jak je MS ve fotbale, tak mne budi rano, protoze uz vic nez tyden do noci cumi na fotbal, uz se me i kolegyne ptaly, ze chodim s takovou dobrou naladou do prace, to asi netusi, ze jsem rano hopsala na manzelovi nebo ze mne obtahl ve sprse, pripadne vyuzil toho, ze jsem si nad vanou myla hlavu a udelal mi to zezadu… :palec:

Tak u nás je to podobný, akorát je nám o kousek víc, a když vidím mou kamarádku ve stejným věku, co si vzala chlapa o 20 let staršího, tak je mi jí upřímně líto, jeĺikož on s ním už víc jak 10 let nespí. Každej ať si blbne hlavu, že věk je jenom číslo.

• Citovat
  • Upravit
Chocoloco
20.6.14 14:38

Sama nejsem priznivcem velkych vekovych rozdilu mezi partnery, ale tady ta kategoricka vyjadreni ohledne sexu a aktivity mne celkem prekvapuji.On je nejaky mustr na to, ze sedmdesatnik uz nesexuje? Zvlast dnes, kdy je tolik podpurnych prostredku :)?Navic se staci podivat na temata, ktera zde zakladaji zeny a kde se periodicky opakuji stiznosti, ze petadvaceti i tricetiletym, bez ohledu na pohlavi, staci sex sotva jednou mesicne, byt by podle statistik meli byt na vrcholu a obsoulozit vsechno, co dycha a neutece :mrgreen:.
Zivot neni hodina matematiky a nikdo z nas, dnes velmi aktivnich tricatniku ci ctyricatniku nevi, jestli zitra neprijde uraz, roztrousena skleroza nebo jine omezeni a z byvalych aktivistu nebudou lezaci.
Sama bych do takoveho vztahu sice nesla, ale nejak nemam potrebu videt hned vse cerne a beznadejne.

• Citovat
  • Upravit
3767
20.6.14 15:29
@Anonymní píše:
Tak u nás je to podobný, akorát je nám o kousek víc, a když vidím mou kamarádku ve stejným věku, co si vzala chlapa o 20 let staršího, tak je mi jí upřímně líto, jeĺikož on s ním už víc jak 10 let nespí. Každej ať si blbne hlavu, že věk je jenom číslo.

I to se může stát, pán může mít zdravotní problém, nemá chuť nebo mu to nejde - na místě je otázka, jak o sebe dbal - životospráva, sport, preventivní prohlídky prostaty apod. Ale je spoustu párů, které spolu nespí, nebo jen málokdy a jsou stejně nebo podobně staří. Dalším rizikem u stejně starých párů je, že chlapa v padesáti bude přitahovat spíš nějaká pěkná dívenka (milenka) než nějaká pěkná padesátnice a na problém je zaděláno. Je to prostě každého volba a každý sám se bude muset vypořádat s tím, co přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
8.5.16 21:22

Nečetla jsem celou diskuzi, ale za mě - ve dvaceti jsem zi vzala chlapa o dvacet let staršího (dvě děti ve výhradní péči), takže rovnou i macecha. Jsme spolu deset let a i když má všechno svoje pro a proti, moje pro každopádně převažuje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.16 06:54

Já byla ve vztahu s o 15 let starším partnerem a musím říct, že už bych do toho znovu nikdy nešla. Nyní mám stejně starého a je to nesrovnatelné (prostě jiný způsob života, trávení volného času, názory…).

• Citovat
  • Upravit
3968
9.5.16 10:13
@Chocoloco píše:
Sama nejsem priznivcem velkych vekovych rozdilu mezi partnery, ale tady ta kategoricka vyjadreni ohledne sexu a aktivity mne celkem prekvapuji.On je nejaky mustr na to, ze sedmdesatnik uz nesexuje? Zvlast dnes, kdy je tolik podpurnych prostredku :)?Navic se staci podivat na temata, ktera zde zakladaji zeny a kde se periodicky opakuji stiznosti, ze petadvaceti i tricetiletym, bez ohledu na pohlavi, staci sex sotva jednou mesicne, byt by podle statistik meli byt na vrcholu a obsoulozit vsechno, co dycha a neutece :mrgreen:.
Zivot neni hodina matematiky a nikdo z nas, dnes velmi aktivnich tricatniku ci ctyricatniku nevi, jestli zitra neprijde uraz, roztrousena skleroza nebo jine omezeni a z byvalych aktivistu nebudou lezaci.
Sama bych do takoveho vztahu sice nesla, ale nejak nemam potrebu videt hned vse cerne a beznadejne.

Neplatí to tak přísně, nicméně obecně má mužská sexualita ve vyšším věku kratší životnost a také prostě stárne rychleji, nežli ženská. Většina starších žen toto může jasně potvrdit. Vidět něco reálně neznamená hned černě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.20 15:22

Já mám přítele o 13 let staršího a všechno nám výborně klape. Vztah s vrstevníkem si nedovedu představit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky