Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Anonymní píše:
Myslím,že už se přítel vrátí jen pro ty věciTaky mám pocit,že se pořád omlouvám jen já a nejhorší je,že nevim za co
A možná jen potřeboval důvod k rozchodu,tak si ho prostě našel
Kamarád je úžasný a jsem mu opravdu vděčná,že by tohle udělal-pro mě.Má jen jednu podmínku a to,že by chtěl dítě občas vídat,v tom problém nevidím
Ale ještě mě k tomu napadá jedna věc,kdyby podepsal otcovství,musel by po IVF být napsán v rodném listě?
A třeba ten kamarád nakonec bude fajn i jako přítel, táta…a kdo ví, zda z toho něco nevznikne ![]()
Anonymní píše:
Myslím,že už se přítel vrátí jen pro ty věciTaky mám pocit,že se pořád omlouvám jen já a nejhorší je,že nevim za co
Kamarád je úžasný a jsem mu opravdu vděčná,že by tohle udělal-pro mě.Má jen jednu podmínku a to,že by chtěl dítě občas vídat,v tom problém nevidím
Ale ještě mě k tomu napadá jedna věc,kdyby podepsal otcovství,musel by po IVF být napsán v rodném listě?
Za mě jdi do toho,jen je tu ta věc s otcovstvím.Před IVF se podepisují papíry ve kterých je mimichodem napsáno,že spolu se souhlasem s IVF,také oba partneři berou na vědomí,že v případě úspěchu plně přijímají rodičovské povinnosti a práva,nebo něco v tom smyslu,přesně si to nepamatuju.Navíc je určitě tahle situace,kdy partneři nejsou manželé i ošetřena nějakým zákonem.Chtělo by to dohledat…
No to on by právě chtěl,ale když tam u mě neni ta chemie
Ale je pravda,že se ke mě chová opravdu moc hezky,je ve věku mýho přítele.A je dost pozornej ![]()
Jaruše píše:Anonymní píše:Za mě jdi do toho,jen je tu ta věc s otcovstvím.Před IVF se podepisují papíry ve kterých je mimichodem napsáno,že spolu se souhlasem s IVF,také oba partneři berou na vědomí,že v případě úspěchu plně přijímají rodičovské povinnosti a práva,nebo něco v tom smyslu,přesně si to nepamatuju.Navíc je určitě tahle situace,kdy partneři nejsou manželé i ošetřena nějakým zákonem.Chtělo by to dohledat…
O tom vím,proto jsem se na to právě ptala.Ale tím pádem by byl teda napsanej i jako otec v rodným listě,ne?
Anonymní píše:
No to on by právě chtěl,ale když tam u mě neni ta chemieAle je pravda,že se ke mě chová opravdu moc hezky,je ve věku mýho přítele.A je dost pozornej
Tomu rozumím…taky jsem měla kamaráda = fajn člověk, všech „pět Pé“…ale „NĚCO“ tam chybělo…ta chemie, jak říkáš…ale uvidíš…až budeš těhotná, třeba to přehodnotíš a až uvidíš, že se postará a bude při Tobě…kdo ví co s Tebou hormony udělají
Každopádně je skvělý vědět, že je tu někdo, komu na Tobě záleží a kdo je Ti ochotný pomoci…i kdyby měl zůstat kamarádem, který v ten pravý čas nastaví ucho a rameno pro vyplakání… ![]()
Tak už jsem to našla:
Pokud nejsme manželé, prohlašujeme, že neuzavřeme-li manželství v době od umělého oplodnění
do narození dítěte, určíme otcovství k dítěti souhlasným prohlášením před příslušným orgánem státní správy
(matrikou, soudem) ještě před jeho narozením. Bereme na vědomí, že nebude-li otcovství k dítěti určeno
naším souhlasným prohlášením, určí otcovství k dítěti soud na základě návrhu matky či opatrovníka dítěte.
Bereme na vědomí, že je-li dítě počato umělým oplodněním ženy z asistované reprodukce podle zvláštního
právního předpisu (zák. č. 20/1966 Sb.), považuje se za otce muž, který dal k umělému oplodnění ženy
podle tohoto zvláštního předpisu souhlas, pokud by se neprokázalo, že žena otěhotněla jinak.
Takže asi takhle.
Citace tohoto:
http://www.iscare.cz/…rz%20IVF.pdf
Tohle prohlášení je ve všech CAR stejný.
já bych do toho teda nešla, mě to připadá strašně sobecký, ty chceš mít dítě a už od začátku víš, že nebude mít otce..já už mám alergii na ty řeči, že důležitý je dítě, chlap přijde a třeba odejde..kam se poděla rodina??? Dítě má mít tátu a mámu..jasně, že se někdy stane, že to tak není, ale vědět dopředu, že je to mým rozhodnutím, protože já chci, to mi přijde nepochopitelný..možná jsem divná, nebo tahle doba je divná, chceme dítě a ono to nejde? Žádný problém, všechno jde zařídit…můj názor
Jsem si to myslela
Jo,ten kamarád touží po vztahu a asi žádnou co by za to stála,nemůže najít.Když jsem byla nemocná,tak se zajímal jak mi je a nabízel se,že mi dojde pro léky,uvaří čaj atd.Toho si hrozně cením
Ale třeba bych to časem opravdu přehodnotila a viděla bych to jinak,ted mám v hlavě pořád přítele ![]()
Jdi do miminak
ale taky to řádně prober s kamarádem, jestli si bude děti nárokovat, zapsaný v RL a tak, abys pak jednou neměla problémy. A třeba se dáte dohromady
jako z románu, vid? Držím palečky. Jo ale nejdřív bych chtěla mít stopro jasno, zda se přítel opravdu rozešel.
Anonymko,právě to tady řeším,taky mám to samý dilema.Ale kde je psáno,že bych s dítětem zůstala celý život sama?A navíc mám věk,kdy si opravdu říkám,abych pořád jen nečekala na toho pravýho a mimi by pak nešlo.Navíc pojištovna proplácí 3 pokusy pouze do 38 nebo 39
let.Nechci to propásnout ![]()
Caty píše:
Jdi do miminakale taky to řádně prober s kamarádem, jestli si bude děti nárokovat, zapsaný v RL a tak, abys pak jednou neměla problémy. A třeba se dáte dohromady
jako z románu, vid? Držím palečky. Jo ale nejdřív bych chtěla mít stopro jasno, zda se přítel opravdu rozešel.
No právě,toho se taky trochu bojim.Aby se pak nevrátil třeba po půl roce a nedivil se ![]()
Anonymní píše:
Milenku nemá určitě,to vím!Ale ty prac.problémy jsou dost pravděpodobný,už se tak jednou staloAbych pravdu řekla,taky mi nepřijde normální,když se se mnou chlap v 36 letech rozejde po tel.Kdyby aspon po tel.ale po sms?Možná tak kdyby to byl jen nevinný flirt v 16 letech
Musím říct,že mě to dost urazilo a ponížilo,takový jednání
Mne to taky neprijde normalni, presto jsem znala jednoho inzenyra s cervenym diplomem vekove blizici se ctyricitce, ktery pro zmenu ani tu blbou smsku neposlal - proste vztah nechal vysumet. Nezvedal telefony, neodpovidal na sms, na email, na nic a tohle udelal dvakrat. No nemam a nemela jsem pro to slov.
Anonymní píše:
já bych do toho teda nešla, mě to připadá strašně sobecký, ty chceš mít dítě a už od začátku víš, že nebude mít otce..já už mám alergii na ty řeči, že důležitý je dítě, chlap přijde a třeba odejde..kam se poděla rodina??? Dítě má mít tátu a mámu..jasně, že se někdy stane, že to tak není, ale vědět dopředu, že je to mým rozhodnutím, protože já chci, to mi přijde nepochopitelný..
souhlas, jak už jsem psala výš - ještě bych se nevzdávala šance na normální průběh - s partnerem, který se na dítě bude těšit… a že to třeba časem nevyjde, to se stane. Dítě má mít tátu, i kdyby bydlel jinde - člověka, který v den jeho početí maminku miloval a plánoval společnou budoucnost… jsem možná najivní, ale tak to prostě cítím.
xxZuzana píše:Anonymní píše:souhlas, jak už jsem psala výš - ještě bych se nevzdávala šance na normální průběh - s partnerem, který se na dítě bude těšit… a že to třeba časem nevyjde, to se stane. Dítě má mít tátu, i kdyby bydlel jinde - člověka, který v den jeho početí maminku miloval a plánoval společnou budoucnost… jsem možná najivní, ale tak to prostě cítím.
já bych do toho teda nešla, mě to připadá strašně sobecký, ty chceš mít dítě a už od začátku víš, že nebude mít otce..já už mám alergii na ty řeči, že důležitý je dítě, chlap přijde a třeba odejde..kam se poděla rodina??? Dítě má mít tátu a mámu..jasně, že se někdy stane, že to tak není, ale vědět dopředu, že je to mým rozhodnutím, protože já chci, to mi přijde nepochopitelný..
No jo,to je sice hezký,ale co když se situacebude opakovat?A mě bude 38 a co dál?Pořád čekat na toho pravýho?Do kdy?