Dilema - čekat na toho pravého vs. IVF s kamarádem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
357
3.2.11 11:16
Anonymní píše:
Myslím,že už se přítel vrátí jen pro ty věci 8-o Taky mám pocit,že se pořád omlouvám jen já a nejhorší je,že nevim za co :nevim: A možná jen potřeboval důvod k rozchodu,tak si ho prostě našel :think: Kamarád je úžasný a jsem mu opravdu vděčná,že by tohle udělal-pro mě.Má jen jednu podmínku a to,že by chtěl dítě občas vídat,v tom problém nevidím :huban: Ale ještě mě k tomu napadá jedna věc,kdyby podepsal otcovství,musel by po IVF být napsán v rodném listě?

A třeba ten kamarád nakonec bude fajn i jako přítel, táta…a kdo ví, zda z toho něco nevznikne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
3.2.11 11:20
Anonymní píše:
Myslím,že už se přítel vrátí jen pro ty věci 8-o Taky mám pocit,že se pořád omlouvám jen já a nejhorší je,že nevim za co :nevim: A možná jen potřeboval důvod k rozchodu,tak si ho prostě našel :think: Kamarád je úžasný a jsem mu opravdu vděčná,že by tohle udělal-pro mě.Má jen jednu podmínku a to,že by chtěl dítě občas vídat,v tom problém nevidím :huban: Ale ještě mě k tomu napadá jedna věc,kdyby podepsal otcovství,musel by po IVF být napsán v rodném listě?

Za mě jdi do toho,jen je tu ta věc s otcovstvím.Před IVF se podepisují papíry ve kterých je mimichodem napsáno,že spolu se souhlasem s IVF,také oba partneři berou na vědomí,že v případě úspěchu plně přijímají rodičovské povinnosti a práva,nebo něco v tom smyslu,přesně si to nepamatuju.Navíc je určitě tahle situace,kdy partneři nejsou manželé i ošetřena nějakým zákonem.Chtělo by to dohledat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 11:22

No to on by právě chtěl,ale když tam u mě neni ta chemie :nevim: Ale je pravda,že se ke mě chová opravdu moc hezky,je ve věku mýho přítele.A je dost pozornej :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.11 11:26
Jaruše píše:
Anonymní píše:
Za mě jdi do toho,jen je tu ta věc s otcovstvím.Před IVF se podepisují papíry ve kterých je mimichodem napsáno,že spolu se souhlasem s IVF,také oba partneři berou na vědomí,že v případě úspěchu plně přijímají rodičovské povinnosti a práva,nebo něco v tom smyslu,přesně si to nepamatuju.Navíc je určitě tahle situace,kdy partneři nejsou manželé i ošetřena nějakým zákonem.Chtělo by to dohledat…

O tom vím,proto jsem se na to právě ptala.Ale tím pádem by byl teda napsanej i jako otec v rodným listě,ne?

• Citovat
  • Upravit
357
3.2.11 11:27
Anonymní píše:
No to on by právě chtěl,ale když tam u mě neni ta chemie :nevim: Ale je pravda,že se ke mě chová opravdu moc hezky,je ve věku mýho přítele.A je dost pozornej :think:

Tomu rozumím…taky jsem měla kamaráda = fajn člověk, všech „pět Pé“…ale „NĚCO“ tam chybělo…ta chemie, jak říkáš…ale uvidíš…až budeš těhotná, třeba to přehodnotíš a až uvidíš, že se postará a bude při Tobě…kdo ví co s Tebou hormony udělají :wink: Každopádně je skvělý vědět, že je tu někdo, komu na Tobě záleží a kdo je Ti ochotný pomoci…i kdyby měl zůstat kamarádem, který v ten pravý čas nastaví ucho a rameno pro vyplakání… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
3.2.11 11:28

Tak už jsem to našla:
Pokud nejsme manželé, prohlašujeme, že neuzavřeme-li manželství v době od umělého oplodnění
do narození dítěte, určíme otcovství k dítěti souhlasným prohlášením před příslušným orgánem státní správy
(matrikou, soudem) ještě před jeho narozením. Bereme na vědomí, že nebude-li otcovství k dítěti určeno
naším souhlasným prohlášením, určí otcovství k dítěti soud na základě návrhu matky či opatrovníka dítěte.
Bereme na vědomí, že je-li dítě počato umělým oplodněním ženy z asistované reprodukce podle zvláštního
právního předpisu (zák. č. 20/1966 Sb.), považuje se za otce muž, který dal k umělému oplodnění ženy
podle tohoto zvláštního předpisu souhlas, pokud by se neprokázalo, že žena otěhotněla jinak.

Takže asi takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
3.2.11 11:33

Citace tohoto:
http://www.iscare.cz/…rz%20IVF.pdf
Tohle prohlášení je ve všech CAR stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 11:44

já bych do toho teda nešla, mě to připadá strašně sobecký, ty chceš mít dítě a už od začátku víš, že nebude mít otce..já už mám alergii na ty řeči, že důležitý je dítě, chlap přijde a třeba odejde..kam se poděla rodina??? Dítě má mít tátu a mámu..jasně, že se někdy stane, že to tak není, ale vědět dopředu, že je to mým rozhodnutím, protože já chci, to mi přijde nepochopitelný..možná jsem divná, nebo tahle doba je divná, chceme dítě a ono to nejde? Žádný problém, všechno jde zařídit…můj názor

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.11 11:47

Jsem si to myslela :mrgreen: Jo,ten kamarád touží po vztahu a asi žádnou co by za to stála,nemůže najít.Když jsem byla nemocná,tak se zajímal jak mi je a nabízel se,že mi dojde pro léky,uvaří čaj atd.Toho si hrozně cením :-D Ale třeba bych to časem opravdu přehodnotila a viděla bych to jinak,ted mám v hlavě pořád přítele :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Caty
3.2.11 11:50

Jdi do miminak :kytka: ale taky to řádně prober s kamarádem, jestli si bude děti nárokovat, zapsaný v RL a tak, abys pak jednou neměla problémy. A třeba se dáte dohromady :dance: jako z románu, vid? Držím palečky. Jo ale nejdřív bych chtěla mít stopro jasno, zda se přítel opravdu rozešel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.11 11:52

Anonymko,právě to tady řeším,taky mám to samý dilema.Ale kde je psáno,že bych s dítětem zůstala celý život sama?A navíc mám věk,kdy si opravdu říkám,abych pořád jen nečekala na toho pravýho a mimi by pak nešlo.Navíc pojištovna proplácí 3 pokusy pouze do 38 nebo 39 :nevim: let.Nechci to propásnout :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.11 11:54
Caty píše:
Jdi do miminak :kytka: ale taky to řádně prober s kamarádem, jestli si bude děti nárokovat, zapsaný v RL a tak, abys pak jednou neměla problémy. A třeba se dáte dohromady :dance: jako z románu, vid? Držím palečky. Jo ale nejdřív bych chtěla mít stopro jasno, zda se přítel opravdu rozešel.

No právě,toho se taky trochu bojim.Aby se pak nevrátil třeba po půl roce a nedivil se :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.11 11:59
Anonymní píše:
Milenku nemá určitě,to vím!Ale ty prac.problémy jsou dost pravděpodobný,už se tak jednou stalo :pocitac: Abych pravdu řekla,taky mi nepřijde normální,když se se mnou chlap v 36 letech rozejde po tel.Kdyby aspon po tel.ale po sms?Možná tak kdyby to byl jen nevinný flirt v 16 letech :think: Musím říct,že mě to dost urazilo a ponížilo,takový jednání :cert:

Mne to taky neprijde normalni, presto jsem znala jednoho inzenyra s cervenym diplomem vekove blizici se ctyricitce, ktery pro zmenu ani tu blbou smsku neposlal - proste vztah nechal vysumet. Nezvedal telefony, neodpovidal na sms, na email, na nic a tohle udelal dvakrat. No nemam a nemela jsem pro to slov.

• Citovat
  • Upravit
xxZuzana
3.2.11 12:00
Anonymní píše:
já bych do toho teda nešla, mě to připadá strašně sobecký, ty chceš mít dítě a už od začátku víš, že nebude mít otce..já už mám alergii na ty řeči, že důležitý je dítě, chlap přijde a třeba odejde..kam se poděla rodina??? Dítě má mít tátu a mámu..jasně, že se někdy stane, že to tak není, ale vědět dopředu, že je to mým rozhodnutím, protože já chci, to mi přijde nepochopitelný..

souhlas, jak už jsem psala výš - ještě bych se nevzdávala šance na normální průběh - s partnerem, který se na dítě bude těšit… a že to třeba časem nevyjde, to se stane. Dítě má mít tátu, i kdyby bydlel jinde - člověka, který v den jeho početí maminku miloval a plánoval společnou budoucnost… jsem možná najivní, ale tak to prostě cítím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.11 12:12
:nevim:
xxZuzana píše:
Anonymní píše:
já bych do toho teda nešla, mě to připadá strašně sobecký, ty chceš mít dítě a už od začátku víš, že nebude mít otce..já už mám alergii na ty řeči, že důležitý je dítě, chlap přijde a třeba odejde..kam se poděla rodina??? Dítě má mít tátu a mámu..jasně, že se někdy stane, že to tak není, ale vědět dopředu, že je to mým rozhodnutím, protože já chci, to mi přijde nepochopitelný..
souhlas, jak už jsem psala výš - ještě bych se nevzdávala šance na normální průběh - s partnerem, který se na dítě bude těšit… a že to třeba časem nevyjde, to se stane. Dítě má mít tátu, i kdyby bydlel jinde - člověka, který v den jeho početí maminku miloval a plánoval společnou budoucnost… jsem možná najivní, ale tak to prostě cítím.

No jo,to je sice hezký,ale co když se situacebude opakovat?A mě bude 38 a co dál?Pořád čekat na toho pravýho?Do kdy?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex