Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Michal1986 píše:to je vtipny
hmmnemůže k těmhle věcem někdo udržovat zkrácenou verzi s obrázky
člověk pak neví, komu fandit
@ontarova.stara píše:
Uz zacinam citit potrebu grafickeho zpracovani, flipchart s barevnymi spendliky a casovou osou.
Jeste lepsi ![]()
@Anonymní píše:
Ptal jsem se několika sousedů a to, co mi odpověděli bylo vesměs stejné. Vyhození bratra, hadka kvůli němu v bytě, následně hadka před dveřmi bytu, pokus o shozeni mě že schodů, moje obrana ve formě facky, její telefonát s omluvami bratrovi za vyhození, příchod bratra, hadka i s bratrem v bytě a přede dveřmi, jedná dobře mirena bratrovi, odchod bratra, jeho příchod se dvěma kamarády a kovovou tyčí, pak mě vytáhli ven, volala se policie s tím, že jsem napadl přítelkyni. Sousedi měli bohužel strach se do toho míchat, aby se jim přítelkyně, bratr nebo jeho kamarádi nechtěli mstit.
No, říkal jsem si hned druhý den proč mám takový sram zezadu na hlavě. Venku asi bylo veselo
Pane Bože, tak takovouhle famílii, jako jste vy, bych fakt chtěla mít za sousedy ![]()
@ontarova.stara píše:
Uz zacinam citit potrebu grafickeho zpracovani, flipchart s barevnymi spendliky a casovou osou.
Jako v jake fazi se story zmenila?
![]()
@Silverine247 píše:
Jako v jake fazi se story zmenila?![]()
no to ti reknu uplne presne: ve chvili, kdy uz mu vsichni ucastnici diskuze rekli nebo naznacili, ze by mel prestat chlastat a jit se lecit, v tu chvili pristala nova-zcela opacna verze, ze jsou vsichni uplny letadla a on mel pravdu, ze je naprosto ok ![]()
Edit: vsichni jsou letadlo a ja nepostrehla nuanci v otazce, takze trouba
. Takze ano, casova osa bude slouzit i k zaznamemani klicoveho obratu. Ale bude slozitejsi, navrhuji NAD osu vynest ukazatele dle puvodni verze cervenou barvou, pod osu novou verzi zelenou. A na zmacknuti ukazovatka se spusti iluminace zaskrtavajici tu cervenou barvu ![]()
Zkus se třeba kouknout na tohle, příp. se zkontaktovat s tou psycholožkou a zkuste spolu tu situaci rozebrat: https://radiozurnal.rozhlas.cz/…ozka-7183193
@PaníKadrnožková píše:
no to ti reknu uplne presne: ve chvili, kdy uz mu vsichni ucastnici diskuze rekli nebo naznacili, ze by mel prestat chlastat a jit se lecit, v tu chvili pristala nova-zcela opacna verze, ze jsou vsichni uplny letadla a on mel pravdu, ze je naprosto okEdit: vsichni jsou letadlo a ja nepostrehla nuanci v otazce, takze trouba
. Takze ano, casova osa bude slouzit i k zaznamemani klicoveho obratu. Ale bude slozitejsi, navrhuji NAD osu vynest ukazatele dle puvodni verze cervenou barvou, pod osu novou verzi zelenou. A na zmacknuti ukazovatka se spusti iluminace zaskrtavajici tu cervenou barvu
Pro lepsi orientaci bych taky zavedla napriklad hvezdicky pro momenty, kdy nestastna osoba hledajici rady a utechy zde na EM, presla k osobnim utokum, protoze se ji nedostalo dostatecneho pochopeni.
Urcita korelace mezi zelenou a cervenou osou tam bude mozna naprosto zcela urcite ![]()
@Silverine247 píše:
Pro lepsi orientaci bych taky zavedla napriklad hvezdicky pro momenty, kdy nestastna osoba hledajici rady a utechy zde na EM, presla k osobnim utokum, protoze se ji nedostalo dostatecneho pochopeni.Urcita korelace mezi zelenou a cervenou osou tam bude mozna naprosto zcela urcite
@ontarova.stara píše:
Mohla bys nastínit vztah Pavla Novotného vůči K. Kristelove? Včera jsem s tím strávila půl den a jsem stále hloupá ![]()
Je mi jasný, že jdu s křížkem po funuse, ale nějak mi to nedá.
Podle mého názoru žije zakladatel už delší dobu v obrovským stresu a frustraci. Co je jeho příčinou, nevíme, a pro nás je to asi jedno, ale bylo by fajn, kdyby si to ujasnil zakladatel, jinak se to s ním potáhne. Označit jako zdroj stresu partnerku je dost snadný…
Stejně tak nepotřebuju vědět, co provedl bratr, nebo co za potíže má partnerka. Stačí mi jen fakt, že se s bratrem stalo něco, co bylo spouštěčem zakladatelovy reakce. A tu zas vnímala velice dramaticky partnerka.
Ve výsledku tu máme dokonalý mix dlouhodobého a prakticky nesnesitelného stresu (zakladatel - a je úplně fuk, co je zdrojem a že se z toho jiní nepodělají, pro něj je to nezvladatelný a to je nutno respektovat), dlouhodobých vážných vztahových potíží a hodně blbých zkušeností v minulosti (partnerka) a momentální totálně krizové situace (bratr). Upřímně: tohle by porazilo každého.
Výsledkem je, že se něco stalo (co přesně, to zas vědí jen účastníci, a nám to muže být úplně fuk. Úplně stačí, že se partnerka v té situaci cítila natolik ohrožená (ať už bezprostředně, nebo pod vlivem špatných zkušenosti z minula ovládaná strachem, co z toho bude a pocitem, že si musí ihned “zajistit pozice”), že zavolala policii.
Řešení? Zakladatel si musí ujasnit, jestli s partnerkou chce zůstat. Její jednání možná vůbec nebylo vedeno “podlostí” nebo snahou zradit, ale třeba prostě ji ovládla minulost a dostala strach, že si nabrnkla další násilnický hova*o. Není to vůči zakladateli fér, ale děje se to: trestáme své současné partnery za zrady, které na nás napáchali jejich předchůdci. Tohle bude vždy v tomto směru náročnější partnerka, přesvědčovat někoho furt dokola, že nejsem jako oni, je náročné a frustrující. Získáváš si zpět důvěru, kterou jsi nikdy nezradil, a to co se stalo, je zásek, kterej budeš dlouho napravovat, ať už jsi ho zavinil, nebo ne.
Za druhé: pokud dospěješ k závěru, že ti ten vztah za to stojí, zkuste si promluvit. Ty si ujasni, jak by měl vypadat vztah, abys v sobě nemusel potlačovat tolik stresu, a od ní chtěj vědět, co by potřebovala, aby se tolik nebála a nepotřebovala se takhle hloupě chránit na tvůj úkor.
Ideálně se sejděte někde na neutrální půdě (kavárna) a bez dětí. A možná dojdete k potřebě párové terapie. Není zač se stydět, hezký vztah za to stojí.
Snad to aspoň někomu pomohlo. Hodně štěstí.
Pok
to je vtipny
me by stacil i text. Cca na kazde 10. strane by se napsalo shrnuti pro ty, kdo jsou napr. v praci nebo spej