Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Emimin7 píše:
@janaz01 Tak to mě mrzí. Máš to aspoň ošetřený předmanželskou smlouvou, nebo se dluhy týkají i tebe? Jinak myslím, že i přes ty děti bys měla odejít. Tohle nemůže dopadnout dobře. Měl jsem takového dědu (jen co se týče těch financí) a nikdy se to nezlepšilo.
A žárlivost podle mě natrvalo nezmizí nikdy.
Právě že nemám. Před svatbou jsem ji manželovy nabízela, tenkrát spíš kvůli ochraně jeho majetku, kdyby se něco stalo, nechtěl ji. Tehdy jsem ještě nevěděla co se z něj vyklube za nezodpovědnýho vola…
Nejvíc mě štve, že on si nepřipouští, že by dělal něco špatně, naopak já jsem ta co chce dítě připravit o úplnou rodinu a ještě ze mě dělá málem blázna.
@janaz01 A skutečně tedy vidíš jiné východisko než rozvod? Tohle snad nejde přečkat do doby, než se děti vypraví do světa.
Taky jsem měla žárlivce a k tomu ještě chlastal, to pak bylo. Ze začátku mi přišlo jeho žárlení roztomilé, jenže jsem otěhotněla a přestěhovala k němu začalo peklo. Úplně se me snažil odstřihnout od rodiny, když jsem měla pupek před porodem, tak prý místo doktora jezdím za milencem, když jsem s ním nespala 3dny-někdo zamnou chodí, nikam pořádně nechodila-teror sms, bála potkat třeba spolužáka -otázka,,S ním si taky š…a'' a mnohem víc, občas me i proplesk, psychika na bodu mrazu, naštěstí jsem zdrhla. Řekla bych, ze člověk žárlivec se nezmění.
@janaz01 píše:
Ahoj všem. Zajímalo by mě, jestli jste některá žila s hodně žárlivým chlapem a jak to případně dopadlo? Už mám totiž dost toho co se děje u nás doma. Jen mi pípne telefon, tak už má kecy, kdo mi zase píše. Nedej bože, když někdo napíše večer. To je pak přece jasný, že je to nějakej chlap, určitě milenec, že jo. Přitom ale nemá důvod takhle vyvádět. Nikam nechodím, jen do práce, z práce hned domů, a 1.-2. za měsíc na konzultaci do školy, kterou dálkově studuju a to je vše. Ani na kafe nikam nejdu, nic. Už mě to fakt nebaví
je čas najít si racionálně uvažujícího a vnímacího přítele ![]()
@Emimin7 píše:
@janaz01 A skutečně tedy vidíš jiné východisko než rozvod? Tohle snad nejde přečkat do doby, než se děti vypraví do světa.
Jiné východisko mě nenapadá, mám akorát nervy na dranc a fakt mě nebaví děsit se každé obálky, kterou uvidím ve schránce a nemluvně o neotevřených ztopených dopisech co jsem nacházela.
@janaz01 píše:
Jiné východisko mě nenapadá, mám akorát nervy na dranc a fakt mě nebaví děsit se každé obálky, kterou uvidím ve schránce a nemluvně o neotevřených ztopených dopisech co jsem nacházela.
člověk tohle všechno nemusí trpět, pokud nechce…neříkám, že zbytek života bude nějaký růžový, ale tohle trápení snad za to nestojí ![]()
@janaz01 Takze v tom mas jasno, to je dobre. Snad se tedy nenechas zmanipulovat tim argumentem rozvraceni rodiny.
Nikdy jsem to nezazila, ale vim jiste, ze by mi to strasne vadilo. Kdyby to tak bylo od zacatku a nemela bych zavazky, tak by to byl duvod k rozchodu.
Pokud přistoupíš na jeho teror, bude se to jenom stupňovat. Věrnost se nedá dokázat.
Jestli ti ten chlap za to stojí, dej mu nůž na krk. Buď začne docházet za odborníkem, nebo konec.
Taky mám zkušenost. Na začátku samozřejmě dobrý. Byla jsem hodně mladá. Chodili jsme spolu pařit, buď sami, nebo s více lidmi. To, že jsem se bavila s kamarádama před ním, mu nevadilo. Ale běda jak jsem šla sama s kamarádkou. Úplně mi večer zkazil hnusnýma smskama. Později obviňování, když jsem byla dýl v práci. Naštěstí jsem odešla za včasu.
@MeloryNox píše:
Taky mám zkušenost. Na začátku samozřejmě dobrý. Byla jsem hodně mladá. Chodili jsme spolu pařit, buď sami, nebo s více lidmi. To, že jsem se bavila s kamarádama před ním, mu nevadilo. Ale běda jak jsem šla sama s kamarádkou. Úplně mi večer zkazil hnusnýma smskama. Později obviňování, když jsem byla dýl v práci. Naštěstí jsem odešla za včasu.
Jo, tak to znám taky…
@nostress píše:
Pokud přistoupíš na jeho teror, bude se to jenom stupňovat. Věrnost se nedá dokázat.
Jestli ti ten chlap za to stojí, dej mu nůž na krk. Buď začne docházet za odborníkem, nebo konec.
Přesně tak, nevím co mám ještě říct nebo udělat, abych mu to dokázala a odstřihnout se od světa úplně taky nehodlám.
Jinak on nedošel ani na finančák, když byl pozvanej, natož tak k odborníkovi. On přece nemá problém, ale já.
@janaz01 tak jine rozumne reseni nez rozchod to mit nebude. Fakt je ten, jak bylo napsano, ze vernost je nedokazatelna, takze je marne ho o tom presvedcovat. Podle toho co pises, on si problem nepripousti a tedy jinak nez odchodem to nevyresis. Zarlivec patri mezi zakazane partnery(proc to dobre vysvetlil Plzak) a on je navic financni dement pardon negramot, tedy katastrofa pro spolec. rodinny zivot na druhou. Proste se pripravit a domluvit na spol. podminkach ziti po rozchodu a jit si kazdy svou cestou…
@janaz01 píše:
Ahoj všem. Zajímalo by mě, jestli jste některá žila s hodně žárlivým chlapem a jak to případně dopadlo? Už mám totiž dost toho co se děje u nás doma. Jen mi pípne telefon, tak už má kecy, kdo mi zase píše. Nedej bože, když někdo napíše večer. To je pak přece jasný, že je to nějakej chlap, určitě milenec, že jo. Přitom ale nemá důvod takhle vyvádět. Nikam nechodím, jen do práce, z práce hned domů, a 1.-2. za měsíc na konzultaci do školy, kterou dálkově studuju a to je vše. Ani na kafe nikam nejdu, nic. Už mě to fakt nebaví
Buď se změní a nebo rychle pryč!! Taky jsem měla takového… Zezačátku to bylo taky takové, pak se to ale vše stupňovalo.. Nakonec to dopadlo tak, že mě vyhodili ze školy, protože tam jsem nemohla chodit a rodiče jsem půl roku neviděla.. Vygradovalo to tak, že pokaždé, co jsem chtěla za někým jít, i když třeba jen za rodičemi, vysvětlil mi to pěstmi.. Ale snad každý není takový vůl.. Každopádně bych to začala co nejdřív řešit! Hlavně nedělej nesmyslné ústupky jen kvůli tomu, že ho máš ráda.. Držím palce ![]()