Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
muzes tedy uprimne prohlasit, ze svou zenu milujes a to podvadeni tve city nijak neovlivnuje? A kamaradi to maji stejne…vsichni miluji sve zeny.. nebo si spis poridili dobre a spolehlive matky a udrzovatelky domaciho krbu?
Ja za sebe mohu uprimne prohlasit, ze svou zenu miluji. Ovsem sundejme ruzove bryle: nase manzelstvi (mne a mojich pratel) uz trvaji skoro 20 let. Milujete vy sveho muze tak, stejne jako pred 20 lety? (Pokud jste tedy 20-lety vztah zazila.)
Sve zeny urcite mame radi, mame k nim uctu, je nam s nimi dobre. Vazime si jich. To v kazdem pripade.
Ty nevery jsou CISTE o sexu. Budme uprimni: nase zeny uz nevypadaji jako pred 20 lety. Ale ani to neni to nejpodstatnejsi. Trufnu si tvrdit, ze i kdyby nase ctene manzelky byly ty absolutni sexbomby, stejne by nas to pudilo poznavat dalsi a dalsi (…a dalsi a jeste dalsi) zenska tela.
Omlouvam se za uprimnost. Vim, ze to pro vas zeny je dost smutny a horky popis skutecnosti. Monogamie je pro muze nesmirne tezka a myslim si, ze ji dokaze dodrzet jen male procento muzu. A i ti, kteri ji dodrzi, nedelaji tak z presvedceni a (mozna pouze tajne) sni o necem jinem.
Jeden muj kamarad (jiny, nez z okruhu mych blizkych pratel) kdysi rekl: vis, co je nejsmutnejsi? Ze ja teprve ve triceti zjistil, ze kazda ji ma jinou…a on v te chvili s velkou trpkosti uprimne litoval tech promarnenych let.
@Cosmopol píše:
No… nebyl bych tak prisny v tech soudech. Nesudte neco, co neznate. Muzeme se obavit o faktech: nevera ano ci ne, kdo, kdy, kolikrat… ale nesudte emoce a harmonicnost nasich manzelstvi.Zduraznuji, ze ani jeden z nas neni rozvedeny a ty rodiny funguji velice prikladne. Jezdime na spolecne dovolene, tak to trochu dokazu posoudit.
Mozna bych si mohl zaprovokovat jeste vic: mozna jsou nase manzelstvi prave proto tak bezproblemova, ze davame volny pruchod nasim telesnym pudum a to nas zklidnuje v tom smyslu, ze kvuli nejake jine frnde neborime rodinu.
@teerax píše:![]()
ještě by mě zajímalo, jestli o tom ví i manželka, předpokládám že ne
možná je proto to vaše manželství tak bezproblémové )) a promiňte, je to nechutné tato vaše představa lásky, já bych s vámi vyrazila dveře, ani byste se nestačil ohlédnout))
Manzelka pochopitelne nema sebemensi tuseni. Tak jako ja nechci vubec nic tusit o jejich pripadnych neverach (ktere, doufam, nikdy ani nebyly), ma i ona pravo na to, aby zila v bezstarostnem a bezproblemovem manzelstvi.
Jsou veci, na ktere se inteligentni zena nikdy nepta (ani inteligentni muz).
Je mi jasne, ze tento pohled na vec je slozity a pro zeny bude vzdy asi spise nepochopitelny. Coz je dobre! Proto mame zeny radi. Zeny jsou ustrojeny a naprogramovany jinak nez muzi. Instituce monogamniho manzelstvi je jim doslova „usita na telo“. Muzi to maji tezsi - instituce monogamniho manzelstvi je v diametralnim rozporu s tim, jak jsou od Boha (prirody, evoluce) naprogramovani oni.
@Cosmopol píše:
Ja za sebe mohu uprimne prohlasit, ze svou zenu miluji. Ovsem sundejme ruzove bryle: nase manzelstvi (mne a mojich pratel) uz trvaji skoro 20 let. Milujete vy sveho muze tak, stejne jako pred 20 lety? (Pokud jste tedy 20-lety vztah zazila.)Sve zeny urcite mame radi, mame k nim uctu, je nam s nimi dobre. Vazime si jich. To v kazdem pripade.
Ty nevery jsou CISTE o sexu. Budme uprimni: nase zeny uz nevypadaji jako pred 20 lety. Ale ani to neni to nejpodstatnejsi. Trufnu si tvrdit, ze i kdyby nase ctene manzelky byly ty absolutni sexbomby, stejne by nas to pudilo poznavat dalsi a dalsi (…a dalsi a jeste dalsi) zenska tela.
Omlouvam se za uprimnost. Vim, ze to pro vas zeny je dost smutny a horky popis skutecnosti. Monogamie je pro muze nesmirne tezka a myslim si, ze ji dokaze dodrzet jen male procento muzu. A i ti, kteri ji dodrzi, nedelaji tak z presvedceni a (mozna pouze tajne) sni o necem jinem.
Jeden muj kamarad (jiny, nez z okruhu mych blizkych pratel) kdysi rekl: vis, co je nejsmutnejsi? Ze ja teprve ve triceti zjistil, ze kazda ji ma jinou…a on v te chvili s velkou trpkosti uprimne litoval tech promarnenych let.
Zažila jsem vztah dlouhý 28.let ,ale jiného typu
Tohle je vždy o te ženě, jestli se to dozví a jestli je ochotna to tolerovat. Někomu to je jedno, pro jiného je věrnost zásadní, pokud je ve vztahu láska.
@Cosmopol píše:
Ja za sebe mohu uprimne prohlasit, ze svou zenu miluji. Ovsem sundejme ruzove bryle: nase manzelstvi (mne a mojich pratel) uz trvaji skoro 20 let. Milujete vy sveho muze tak, stejne jako pred 20 lety? (Pokud jste tedy 20-lety vztah zazila.)Sve zeny urcite mame radi, mame k nim uctu, je nam s nimi dobre. Vazime si jich. To v kazdem pripade.
Můžu se ještě zeptat, co vás nutí zakládat ty rodiny a klamat protějšky, když o sobě víte, že to stejně budete hledat jinde? Není lepší pak zůstat svobodný a upřímný sám k sobě a nezatahovat do svého způsobu života další lidi?
@Venetia píše:
Můžu se ještě zeptat, co vás nutí zakládat ty rodiny a klamat protějšky, když o sobě víte, že to stejně budete hledat jinde? Není lepší pak zůstat svobodný a upřímný sám k sobě a nezatahovat do svého způsobu života další lidi?
To je dobrá myšlenka. Ale co ty procenta? Mimo jiné to taky znamená, že i stejné procento žen je na tom obdobně.
![]()
A pak - kdyby člověk nezaložil rodinu ve stavu, kdy on sám věří, že to bude O. K., tak bychom nejspíš rychle vymřeli. ![]()
Příspěvek upraven 22.05.17 v 01:31
@Venetia píše:
Myslim si, ze ja mi pratele JSME rodinne typy. Ja si neumim predstavit zivot bez deti! Miluji je nade vse! A chci, aby vyrustaly ve stastnem manzelstvi (coz se mi zatim dari).
Problemem je nase telo (…nebo spis VASE zenska tela
). Jste prilis krasne, prilis ruznorode, kazda jina…
Jste svudne a my strasne radi vasim svodum podlehame.
Ptala jste se nekde vyse, jestli me nevery ovlivnuji muj vztah k manzelce: ano ovlivnuji! Vzdy mam potom TAKOVE vycitky svedomi, ze bych ji samou laskou sned a splnil ji vse, co ji na ocich uvidim. Chudinka moje mala. Jsem uplne rozneznelej, kdyz na ni pomyslim. Ta si se mnou taky uzije. Primo do nebe jednou pujde!!!
@Cosmopol píše:
Myslim si, ze ja mi pratele JSME rodinne typy. Ja si neumim predstavit zivot bez deti! Miluji je nade vse! A chci, aby vyrustaly ve stastnem manzelstvi (coz se mi zatim dari).Problemem je nase telo (…nebo spis VASE zenska tela
Ptala jste se nekde vyse, jestli me nevery ovlivnuji muj vztah k manzelce: ano ovlivnuji! Vzdy mam potom TAKOVE vycitky svedomi, ze bych ji samou laskou sned a splnil ji vse, co ji na ocich uvidim. Chudinka moje mala. Jsem uplne rozneznelej, kdyz na ni pomyslim. Ta si se mnou taky uzije. Primo do nebe jednou pujde!!!
no doufejme, ze jste si za manzelkou nevybral nejakou submisivni blbku… a treba nemate ani tuseni, jak si to resi ona ![]()
je treba dat si pozor na velke navaly lasky od partnera… muze se za tim skryvat neco podobneho, clovek se pored uci ![]()
@Cosmopol No svete div se i chlap ho ma kazdej jinyho a zdakeka ne vzdy si zena do trvaleho vztahu vybere ten nejidealnejsi tvar a proste ma potrebu zkouset i jinde. Je krasne videt, ze muzi si delaji iluze o vernosti sve zeny naprosto stejne jako je to naopak. Ono hodne zen ty vztahy bere taky pragmaticky a vyradi se jinde, zvlaste pokud vi, ze mnzel tez nema problem a dela totez.
@Aragua píše:
@Cosmopol No svete div se i chlap ho ma kazdej jinyho a zdakeka ne vzdy si zena do trvaleho vztahu vybere ten nejidealnejsi tvar a proste ma potrebu zkouset i jinde. Je krasne videt, ze muzi si delaji iluze o vernosti sve zeny naprosto stejne jako je to naopak. Ono hodne zen ty vztahy bere taky pragmaticky a vyradi se jinde, zvlaste pokud vi, ze mnzel tez nema problem a dela totez.
naopak bych rekla, ze u chlapu je to o dost zajimavejsi
@Aenne píše:
ajajáj, nádherne slizké vyznání lásky
takže jste nejen pokrytec, ale navíc slizoun… pošlete "chudínke vaší malé " jak vaší paní dojemne říkate, upřimnou soustrast.
No stejně mě nejvíc baví, jak se tu pán vysměje všem ženám co myslí, že mají věrné manžele a pak sám tak nějak automaticky předpokládá, že jeho žena je věrná. Pokud je 40-50% žen nevěrných, tak není důvod proč by to neměla být zrovna jeho žena. A upřímně, ono je opravdu jednodušší popustit uzdu své touze po více mužích, když vím, že doma mám něco takového jak výše zmíněný uživatel.
@Cosmopol píše:
Myslim si, ze ja mi pratele JSME rodinne typy. Ja si neumim predstavit zivot bez deti! Miluji je nade vse! A chci, aby vyrustaly ve stastnem manzelstvi (coz se mi zatim dari).Problemem je nase telo (…nebo spis VASE zenska tela
Víš, co je opravdu zajímavé? Že většinou právě ženy, které mají dlouhodobé milence, mají často navenek i ve skutečnosti fungující a šťastná manželství - jen se vytratila po 10/20 letech ta jiskra
. Své muže ale mají rády a opouštět je nechtějí. Ono to ani s ženskou věrností nebývá tak horké
.
Příspěvek upraven 22.05.17 v 09:57
@Cosmopol píše:
Pro zakladatelku (asi trochu studena sprcha):Jsem chlap a mam velice nadstandardni okruh kamaradu. Zname se od svych mladych let (gympl, vejska) a nyni nam je uz pres ctyricet. Je nas dohromady asi kolem 15, z toho asi 12 nas ma rodinu a deti a ti zbyli tri jsou celozivotni bezdetni single. Zname se velice dobre a asi pred sebou moc tajnosti nemame.
V cem je ten nadstandard: ANI JEDEN Z NAS NENI ROZVEDEN A ZIJEME V PRVNIM MANZELSTVI!
A ted ta studena sprcha: ANI JEDEN Z NAS NENI SVE MANZELCE VERNY!
Pokud bych mel nase manzelstvi popsat, urcite bych rekl HARMONICKA! Ani jeden z nas na manzelku nenadava, radi se k nim vracime, milujeme sve rodiny, starame se o ne, jezdime na dovolene, kdazdy z nas ma slusnou praci, ale jak jsem rekl: verny neni ani jeden z nas.
Zpusob nevery: nyni jiz v drtive vetsine pripadu placeny sex. Za mladsich let prilezitostne ulety, vetsinou v ramci nejake spolecne akcicky s prateli.
Co se vubec nenosi: dlouhodobe milenky. Pokud vim, tak tenhle sport neprovozuje zadny z nas.
Duvod: chlap je naprogramovan na poznavani novych a novych zenskych tel. Proto nas tedy asi ani nelaka uvazat se ve vztahu s jednou dlouhodobou milenkou. Proc si taky porizovat druhou manzelku, ze?
Jen na zaver dodam, ze jsme vsichni vysokoskolaci.
Asi víš, proč nikdo z vás není rozveden, že?
Ukázalo se, že jste vhodní tatuldové pro zabezpečení rodiny, výchovu dětí atd.
Takové chlapy si necháváme, s těmi se nerozvádíme ![]()
A pak jsou ti druzí…
Nepolapitelní, nestálí, testosteron stříká na dálku…z těch se nám podlomí kolena a jsou orgasmy všeho druhu…ty chceme jako milence, ale domů bychom je nechtěly ![]()
V nevěřě je rozdíl ten, že nemusíme potupně platit za sex, naopak, milenec si nás hýčká ![]()
A je vhodný dlouhodobý vztah, protože se v sexu nadstandartně sehrajeme a přejde se k experimentům všeho druhu, kterých ti tatuldové, co znají jen dvouminutový sex a případně placený (pokud jim tedy zbývá kapesné od manželky, že
)nejsou schopni ani v nejbujnějších fantaziích… ![]()
A určitě to přispěje k příjemné náladě doma, že…kdo by neměl lepší náladu po 4 orgasmech ![]()
@Cosmopol píše:
Zajímavé, asi tak nějak chápu, ale řekni mi jednu věc. Snažíš se to samozřejmě co nejlépe utajit, manželka se moudře moc nepídí, ale náhoda je blbec. Zamýšlel ses někdy nad tím, jak by to probíhalo, kdyby se to provalilo, tj. kdyby se manželka o Tvých úletech dozvěděla? Zajímalo by mě, jestli si dovedeš představit, jaké bys měl pocity při tom, když bys viděl, jak ji to zdrtilo. Pokud ji miluješ, jak tvrdíš, muselo by Ti být taky asi nepředstavitelně hnusně z toho pocitu, že Tvou vinou tolik trpí, nebo ne?. A otázka na závěr, dokázal by ses poté (pokud by se přes to přenesla a zůstala s Tebou) tohoto „koníčka“ vzdát? Přece jen už je Ti přes čtyřicet, stálo by Ti zachování vztahu s manželkou za to nebo bys po nějaké době navázal tam kdes skončil s tím, že by ses snažil o ještě dokonalejší utajení?
@Borůvka1990 píše:
Z jakýho důvodu chodí chlap na web pro mamči?
Podle mě je tenhle web nejlepší diskuzní fórum co je.
Pokud znáte jiné, tak řekněte.
Bez obalu a celkem inteligentně se tu probírá vše na co si vzpomenete.