Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cosmopol píše:
@Gnaar
V podstate mate v mnoha bodech pravdu:
Je to závislost - zcela urcite
Tvoje výčitky, Tvůj boj… - dozajistaTady ovsem nesouhlasim:
A proc o tom pisu? Vratte se k uvodnimu dotazu. Ta pani se pta, jaka je pravdepodobnost, ze ji manzel podvadi a ona to nepozna. Tak ji popisuji sve zkusenosti. Vylouceno to rozhodne neni a ze svych zkusenosti si myslim, ze ta pravdepodobnost je docela velka.Ma generace, ktera jeste prilis nepropadla socialnim mediim to ma jednodussi - riziko, ze neco praskne, je podstatne mensi.
proč z toho děláš něco víc a ještě o tom vypisuješ takový skoro oslavný elaboráty?
Nemyslim si, ze by na tom bylo cokoli oslavneho. Nekolikrat jsem rekl, ze moralne je to dost za hranou.
Kdybys to napsal takhle, tak by to nevyznělo tak teatrálně a rozhodně o mnoho míň provokativně. Ze zkušenosti z mého okolí, to vychází o mnoho příznivěji ve prospěch věrnosti. Když se to zprůměruje, tak to vidím tak pade na pade.
@takymanžel píše:
Kdybys to napsal takhle, tak by to nevyznělo tak teatrálně a rozhodně o mnoho míň provokativně. Ze zkušenosti z mého okolí, to vychází o mnoho příznivěji ve prospěch věrnosti. Když se to zprůměruje, tak to vidím tak pade na pade.
Opravdu nevim, jestli jste tou 50-ti% sanci tazatelku nejak uklidnil ![]()
Omlouvam se za sve „elaboraty“. Jsem tu novy a dostal jsem se sem nahodou. Tema mne zaujalo, a proto jsem popsal sve zkusenosti.
Ale asi se zde diskutuje jinym zpusobem.
@Cosmopol píše:
@Gnaar …Ma generace, ktera jeste prilis nepropadla socialnim mediim to ma jednodussi - riziko, ze neco praskne, je podstatne mensi.
OK, jen to, jak si psal o té své generaci mezi čtyřicítkou a smrtí, co ještě nepropadla soc. médiím (asi myšleno sítím), mi přijde tak trošku v rozporu s tím, že píšeš své postřehy právě sem, na takovéhle „sociální médium“. Taková menší ironie osudu? ![]()
Téma Tě evidentně zaujalo, tak bych Tě tipnul na nějaký fake nick někoho ze zdejšího profláklého inventáře, tomu by odpovídal i ten křečovitý styl psaní s vykáním (umělá změna stylu aby nebylo poznat, kdo to píše)? Nebo se mýlím a náhodou si šel kolem, hned ses zaregistroval a začal sem psát v takovém rozsahu (tím myslím délku příspěvků)? To zní teda opravdu divně ![]()
Tak dobrá odvolávám své podezření na fake nick na základě SZ ![]()
@Cosmopol Jako žena, která má pár mužských přátel Tobě zřejmě velmi podobných - většinou to partnerky tuší, jen dokud jim dáváte všechno (fungujete jako dobří otcové a vlastně i partneři, dáváte ženě pocit stability, nezamilováváte se jinde, neodcházíte), není důvod se rozvádět a vaše avantýry řešit.
Ale troufám si říct, že takových vás opravdu není většina. Pak je velká skupina, kde to párkrát ujelo/ujede. A pak jsou opravdoví dobráci, kteří by nepodvedli nikdy (jedině snad pokud by se zamilovali). Jestli se jim to vyhne je už jenom o štěstí/náhodě v životě.
@Cosmopol
Mne spis nez to, co provozujete, prekvapuje fakt, s kolika svymi prateli toto sve,,tajemství,, sdilite.
Ja nevim, ale pokud bych mela takovouto zalibu, ci rekneme potrebu a realizovala bych si ji takovymto zpusobem, opravdu si neumim predstavit, ze bych to rozebirala s nekym dalsim, natoz takovym poctem dalsich lidi. Naopak.
To se nebojite prozrazeni. Pisete, jak nechcete sve zene ublizit a zaroven to resite s dalsimi 12ti (nepamatuji si presny pocet),,takovymi,, chlapaky?
Nevim, neumim si predstavit spolehnout se byť na jedineho. Staci preci nejaky konflikt a pomsta nebo snaha ublizit je jako na zlatem podnose.
Nebo spolehate na chlapskou solidaritu?
Nebo snad na to, ze v tom jedete vsichni, vsichni jste to kuře porcovali, cili v nejhorsim pripade by stalo 12 kufru za zavrenymi dvermi…?
![]()
Asi zaverecne slovo:
Nemam potrebu se zde obhajovat, ani nic vice vysvetlovat. Zakladatelce fora jsem sve zkusenosti snad vylicil dostatecne.
Ta mira nenavisti a urazek mne sice ponekud prekvapila (jsem zde novy), ale ani na to nehodlam nijak vice reagovat.
(Jen snad na okraj: predstavy mnohych diskuterek o situaci v oblasti placeneho sexu jsou dost naivni a zkreslene. Mozna by stalo za to otevrit na toto tema samostatne forum
)
@Cosmopol píše:
Asi zaverecne slovo:
Nemam potrebu se zde obhajovat, ani nic vice vysvetlovat. Zakladatelce fora jsem sve zkusenosti snad vylicil dostatecne.Ta mira nenavisti a urazek mne sice ponekud prekvapila (jsem zde novy), ale ani na to nehodlam nijak vice reagovat.
(Jen snad na okraj: predstavy mnohych diskuterek o situaci v oblasti placeneho sexu jsou dost naivni a zkreslene. Mozna by stalo za to otevrit na toto tema samostatne forum)
Já myslím, že problém jako u spousta jiných nastal proto, že jsi do manželství vstoupil brzo jako spousta jiných a pak už se od Tebe čekalo, že pojedeš v zaběhnutých kolejích (výchova dětí, vydělávání peněz atd.) až do smrti.
Pak jsi zjistil, že už seš doma jen za hodného tatku a sponzora, sex nula nula nic a rozhodl ses, že to nestačí.
Je to škoda, protože kdybys narazil na vhodnou partnerku, tak vše mohlo probíhat jinak - dneska je spousta swingers párty, možností všeho druhu a Tobě zůstal jen zoufalý placený sex (lepší než roky bez sexu, to je jasné), ale to je jen opravdu jen slabý odvar toho, jaký by sex mohl být, kdyby to klapalo.
Co mě opravdu překvapuje, kolika ses svěřil kamarádům, to jestli je pravda, tak bych řekla, že někdo tak naivní nemůže být, ale asi ano.
Tak hlavně at se s někým nepohádáš a nedonese se to k manželce.
U mě by neexistovalo, že bych se s nevěrou někomu svěřovala a určitě né hned 12 (nebo kolika
) kamarádům, to mi přijde neskutečné! ![]()
@Cosmopol píše:
Opravdu nevim, jestli jste tou 50-ti% sanci tazatelku nejak uklidnil![]()
Omlouvam se za sve „elaboraty“. Jsem tu novy a dostal jsem se sem nahodou. Tema mne zaujalo, a proto jsem popsal sve zkusenosti.
Ale asi se zde diskutuje jinym zpusobem.
Nevím proč ne. Padesátiprocentní šance je víc než slušná. Ono hodně záleží na prostředí a na výchově. Mezi mými přáteli se nevěra vyskytuje tak stěží z dvaceti procent a to ještě jsou většinou takoví, co se zamilují jinde a dřív nebo později to rozetnou. A popírat, že nevěra je čím dál běžnější, obzvlášť u mladší generace, by bylo hodně naivní. Ale zrovna tak mi připadá minimálně krátkozraké si myslet, že se všichni chlapi chovají jako ta vaše parta. Pokud to není fake, nevím jak na to @Gnaar přišel, ale budiž, tak bych tipoval, že patříš mezi nějakou partu managerů nebo podobných, co mají tuhle „zábavu“ jako zpestření na různých výjezdních zasedáních. A ta otázka jestli Ti stačí takový „sex“ byla míněna vážně. Fakt mě to zajímá, protože jsem se nikdy tak důvěrně nestýkal s nikým, kdo je tak zaměřenej.
Omlouvat se za délku opravdu nemusíš a debatuje se tu tak, jak každému klávesnice narostla. Zarážející je spíš ten styl. A hlavně šlapky, versus dojemná láska k manželce. ![]()
@Aenne píše:
Free, píše, že jeho manželství trvá 20 let a je mu 50, takže do manželství nevlít v 18 a říká že má deti, kvuli kterým nehce rozbíjet rodinu, takže má asi malé deti, takže je možná plodil kolem 40? 30 let na vstup do manželství je věk, když už lidi mají nejaké vztahy za sebou a nejsou to decká, co o své sexualite nic neví…a pokud plodil deti nekdy kolem 35 -45, tak to už nebyl žádný mladík, to je chlap, který se blíži k mužskému klimakteriu.
V tom věku už musel o sobě vědet, že je polygamní a kdyby byl rovný člověk, tak vyloží partnece karty na stul a ber - neber, to by bylo férové jednání…případne si najít polygamni partnerku a muže mít s ní otevřený vztah.
Ale on píše, že pevne doufá, že ho jeho " malá chudinka žena. která pujde rovnou do nebe" jak se o ní vyjádřil, že ona ho nepodvádí, vnímáš tu asymetrii?
náhodné šmikmutí se dá ospravedlnit, ale to pokrytectví, přetvárka, letitá lež a taky zdravotní riziko, kterému vystavuje svou ženu,(už jen takový blbý HP virus z orálu stačí na to, aby jeho žena za pár let řešila rakovinu hrdla - kondom nechrání 100% ) to je netolerovatelný hnus.
Aha, to mi nějak uniklo, že už není žádný mladík…
Já bych také ocenila, kdyby manželce nabídl otevřený vztah, je možné, že už sama někoho má, času má dost, jak jsem pochopila.
Za sebe bych byla radši za dlouholetou kamarádku, o které bych věděla a tolerovala, než ty placené šlapky.
Ono jak správně píšeš, ten HPV virus je přenosný i přes kondom, stačí když někde trošku sjede a manželka se opravdu může divit, až bude řešit rakovinu děložního čípku.
Ta zdravotní rizika jsou tady Xkrát větší, než kdyby měl roky jednu stálou milenku.
No, co naděláme, moc mu na zdraví manželky nesejde…
@Luca82 píše:Na to se dá říct jediné: muži nejsou ženy. Co se stalo ve Vegas, zůstane ve Vegas. Vždy a za všech okolností.
@Cosmopol
Mne spis nez to, co provozujete, prekvapuje fakt, s kolika svymi prateli toto sve,,tajemství,, sdilite.
Ja nevim, ale pokud bych mela takovouto zalibu, ci rekneme potrebu a realizovala bych si ji takovymto zpusobem, opravdu si neumim predstavit, ze bych to rozebirala s nekym dalsim, natoz takovym poctem dalsich lidi. Naopak.To se nebojite prozrazeni. Pisete, jak nechcete sve zene ublizit a zaroven to resite s dalsimi 12ti (nepamatuji si presny pocet),,takovymi,, chlapaky? Nevim, neumim si predstavit spolehnout se byť na jedineho. Staci preci nejaky konflikt a pomsta nebo snaha ublizit je jako na zlatem podnose.
Nebo spolehate na chlapskou solidaritu?
Nebo snad na to, ze v tom jedete vsichni, vsichni jste to kuře porcovali, cili v nejhorsim pripade by stalo 12 kufru za zavrenymi dvermi…?
![]()
![]()
@free333 píše:
Já myslím, že problém jako u spousta jiných nastal proto, že jsi do manželství vstoupil brzo jako spousta jiných a pak už se od Tebe čekalo, že pojedeš v zaběhnutých kolejích (výchova dětí, vydělávání peněz atd.) až do smrti.
Pak jsi zjistil, že už seš doma jen za hodného tatku a sponzora, sex nula nula nic a rozhodl ses, že to nestačí.
Je to škoda, protože kdybys narazil na vhodnou partnerku, tak vše mohlo probíhat jinak - dneska je spousta swingers párty, možností všeho druhu a Tobě zůstal jen zoufalý placený sex (lepší než roky bez sexu, to je jasné), ale to je jen opravdu jen slabý odvar toho, jaký by sex mohl být, kdyby to klapalo.Co mě opravdu překvapuje, kolika ses svěřil kamarádům, to jestli je pravda, tak bych řekla, že někdo tak naivní nemůže být, ale asi ano.
Tak hlavně at se s někým nepohádáš a nedonese se to k manželce.
U mě by neexistovalo, že bych se s nevěrou někomu svěřovala a určitě né hned 12 (nebo kolika) kamarádům, to mi přijde neskutečné!
to by byla ta lepsi verze. Horsi by bylo, kdyby sex fungoval i doma a on takhle preskakoval z prostitutku na manzelku. Dost hrozna predstava.
@zoidberg píše:
Na to se dá říct jediné: muži nejsou ženy. Co se stalo ve Vegas, zůstane ve Vegas. Vždy a za všech okolností.
Fakt to tak mate? Protoze ja znam par chlapu, co jsou horsi nez zenske a nesverila bych jim ani nudli z nosu.
@Venetia píše:
to by byla ta lepsi verze. Horsi by bylo, kdyby sex fungoval i doma a on takhle preskakoval z prostitutku na manzelku. Dost hrozna predstava.
Počkej, já to tedy pochopila tak, že sex doma normálně funguje.
Příspěvek upraven 23.05.17 v 08:57
@Alinal píše:
Počkej, já to tedy pochopila tak, že sex doma normálně funguje.
ja taky, @Free pise, ze je roky bez sexu..ja si to nemyslim