Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cosmopol píše:
Vidim, ze muj prispevek zde nekolik z vas zaujal.Musim priznat, ze vernost nasich manzelek nejak vubec neresime, resp. neni tematem nasich rozhovoru. Vetsinou se bavime o takovem chlapskem standardu: fotbal, hokej, politika, svetovy mir.
Asi tak nejak automaticky vychazime z toho, ze nase mile zeny nam verne jsou - na zadnou prozatim nic neprasklo (nastesti ani na nikoho z nas).
Za ostatni mluvit nemohu, tak alespon neco o mem nahledu na vernost ME zeny. Ja skutecne nechci vedet, zda mi verna byla, je a bude. Prilezitosti byt mi neverna ma urcite nespocet, jsem ji vdecny za to, ze o zadne jeji pripadne nevere nemam ani paru. Trochu neskromne si myslim, ze mi verna byla, ale stale je to toliko VIRA.
Nekdo se tu ptal na to, zda nase manzelky tusi… Ja osobne si myslim, ze ne. Na nikoho z nas prozatim nic oficialne neprasklo. A jestli tusi… Kdo vi? Ja osobne si myslim, ze zeny OBECNE znaji muze velice malo a velice spatne (stejne spatne jako znaji muzi zeny). A proto si nas maluji v lepsich barvach.
Ano, je to podvod na nase manzelky, neni na tom nic spravneho a neni cim to okecat. Ale bohuzel to tak je.
Pro mne je na tom pozoruhodne hlavne to, ze zrovna do NAS by to nikdo nerek. Ze vsech objektivnich kriterii jsme velice sporadani lide - vystudovali jsme, mame stalou a dobrou praci, slusne vystupovani, krasnou zabezpecenou rodinu, nerozvadime se…
díky za odpověď. Potěšila.
@teerax píše:![]()
ještě by mě zajímalo, jestli o tom ví i manželka, předpokládám že ne
možná je proto to vaše manželství tak bezproblémové )) a promiňte, je to nechutné tato vaše představa lásky, já bych s vámi vyrazila dveře, ani byste se nestačil ohlédnout))
no, opravdu je dobře, že ty a Cosmo nejste manželé. Nepřála bych to ani jednomu z vás.
@harpyje píše:no, opravdu je dobře, že ty a Cosmo nejste manželé. Nepřála bych to ani jednomu z vás.
Tak svůj k svému, v tomto případě to platí obzvlášť
@Aenne píše:
proč měnit název? vydržovaná společnice je prostituce, níc jiného to není. jediný rozdíl je, že ta holka na silnici se namaká a vydelá méne a ta vydržovaná holka pracuje méne a vydelá víc, ale je to pořád ta samá prostituce.
Tak potom je potřeba hledat hranice. Od jakého bodu je to ta klasická prostituce a od jakého „dávám sebe za tebe“ a to se vším všudy, třeba s krásou těla budoucího chotě, nebo jeho šarmem osobnosti. Dále je možné se zamyslet, jestli jde jen o to, aby se zákazník udělal, anebo aby mu pohladila i kousek duše. Třeba si ani nemá s kým pokecat - někteří zákazníci chtějí společnice spíše pro tohle - nemají s kým si popovídat. No a s těmi hendikepovanými je to hóódně podobné. ![]()
Až budu starý a budu kecat s kámošem na kolečkovém křesle - co mi v duši zahřeje víc: že jsem byl věrný, mám dva syny ve výrobním procesu co na mě nemají pro práci čas a celý život jsem si odpíral, anebo že jsem prožil veselý život a semtam se na mě některý z mých deseti dětí přijde kouknout, třeba i s fešnou ženou?
![]()
@M_Vladim píše:
Tak potom je potřeba hledat hranice. Od jakého bodu je to ta klasická prostituce a od jakého „dávám sebe za tebe“ a to se vším všudy, třeba s krásou těla budoucího chotě, nebo jeho šarmem osobnosti. Dále je možné se zamyslet, jestli jde jen o to, aby se zákazník udělal, anebo aby mu pohladila i kousek duše. Třeba si ani nemá s kým pokecat - někteří zákazníci chtějí společnice spíše pro tohle - nemají s kým si popovídat. No a s těmi hendikepovanými je to hóódně podobné.
Až budu starý a budu kecat s kámošem na kolečkovém křesle - co mi v duši zahřeje víc: že jsem byl věrný, mám dva syny ve výrobním procesu co na mě nemají pro práci čas a celý život jsem si odpíral, anebo že jsem prožil veselý život a semtam se na mě některý z mých deseti dětí přijde kouknout, třeba i s fešnou ženou?![]()
![]()
Drahe zeny.
Vidim, ze jsem svym prispevkem vzbudil docela velke emoce. Peclive jsem procetl vsechny reakce a pri nejblizsi prilezitosti se na ne pokusim zareagovat.
Musim priznat, ze jedine co mne mrzi, je fakt, ze jste muj prispevek vetsinou pojaly jako nejaky utok na zeny obecne. Tomu trochu nerozumim. Ja MILUJI zeny!
Zakladatelka fora se ptala na nazor, ja jsem ji uprimne pretlumocil me nezkreslene zkusenosti. Tot vse. Ani v nejmensim to nebylo mineno jako kritika zen, nebo dokonce snad opovrhovani jimi. Prece daleko vice to byl popis pomerne politovanihodneho chovani nas muzu. Cili pokud kritika, tak spise do vlastnich rad.
Prozatim nemam vic casu, tak vam popreji prijemny vecer a detailneji zareaguji pozdeji.
@Cosmopol Tak hlavně bacha na ten africký herpes, co rozežírá (však víme co) ![]()
Shrnuti / reakce:
Predne - zcela stranou ponecham veskere urazky a invektivy. Na tyto veci reagovat nema cenu. Myslim si, ze ty urazky mnohem vice vypovidaji o tech, kteri se k nim snizuji.
S usmevem ponecham stranou i hodnoceni meho eventualniho zevnejsku: hodnotit vzhled nekoho, koho jsem nikdy nevidel je infantilni a hloupe. Takovou miru neduvtipnosti nikdy nepochopim.
A nyni k faktum a k vysvetlenim: neni sporu o tom, ze chovani mne a mych pratel je moralne pochybne (urcite z uhlu pohledu konvencni moralky). Neni to nic, na co by clovek mel byt pysny a holedbat se tim (tak to ani nebylo mineno). Proc se toho tedy dopoustime? Myslim si, ze duvodem je ono “zvire v nas”, ktere v nas zustalo od pocatku stvoreni lidstva. Evoluce nas vybavila extremne silnym sexualnim pudem a ten se zcistajasna dostal do prikreho rozporu s vladnoucimi mravy a moralkou. Davat svym sexualnim pudum volny pruchod se stalo moralne nepripustnym. Ovsem my to zvire v nas bohuzel pored jeste mame a bojovat s nim je nelehke (…a pro nekoho zjevne i nemozne).
Postupem casu jsem zjistil, ze SEX ve sve ruznorodosti, diverzite a s vice ruznymi partnerkami je pro mne natolik dulezitou soucasti me osobnosti, ze se nedokazu ho vzdat. Zaroven je pro mne ovsem nemene dulezitou (chyba: mnohem dulezitejsi!) strankou zivota rodina a deti a tady pro mne nastava velky problem. Jde skloubit oboji? Ano jde – existuji nekonvencni pary, pro ktere neni problemem zit ve velmi volnem svazku a provozovat napriklad sex s jinymi podobne zamerenymi pary, ci otevrene svemu protejsku tolerovat sex s jinym partnerem, nez s tim oficialnim. Tento zpusob manzelstvi ovsem vyzaduje dva velmi podobne orientovane jedince a tento soulad nastava v realnem zivote jen vyjimecne. Ja to stesti nemel – ma zena je v tomto ohledu velice tradicni. Naznaky v tomto smeru pomerne rezolutne odmitala jiz v samem zarodku.
Proto jsem se po urcite dobe trvani manzelstvi, kdy jsem dokazal dodrzovat absolutni vernost (a bylo to velmi dlouho, vice nez 10 let), rozhodl zmenit svuj dosavadni zpusob zivota. Po tech 10 let vernosti se totiz jedne dulezite soucasti me osobnosti nedostavalo realizace a ja zjistil, ze proste nejsem sam sebou. Ze v sobe neco zabijim, a ze to neni dobre. A proto jsem od vernosti upustil. (A upozornuji, ze to nemelo nic do cineni s tim, jak treba vypadala (a vypada) ma manzelka. Je to velice krasna zena.)
Pokud se za sebou ohlednu, musim (bohuzel?) konstatovat, ze me roky PO teto zivotni zmene jsou mnohem naplnenejsi a ja se citim stastnejsi.
Prozatim se loucim.
Shrnuti - pokracovani na tema „vernost nasich manzelek”:
Nyni budu mluvit pouze za sebe, nikoli za sve zname. Jejich postoj neznam az tak dobre.
Sve zeny se NIKDY nezeptam na to, zda mi byla verna. Jedine co od ni chci je to, abych se o jeji pripadne nevere NIKDY nedozvedel. Pokud se na ni jeji neopatrnosti neco provali, bude to pro mne problem.
Ma zena ma tu vyhodu, ze nemusi chodit do prace a muze se venovat detem a svym konickum (hudba). Prilezitosti a casove svobody byt mi neverna ma dostatek (casto jsem pracovne mimo domov). Pro mne nyni neni az tak moc dulezite, zda mi neverna je / byla / bude. Ja jsem velkym zastancem sexualni svobody a svym zpusobem bych ji i pral, aby svoje sexualni touhy realizovala i jinak, nez pouze se mnou.
Pokud by mi neverna byla, mel bych problem asi hlavne s tim, ze svoji touhu poznavat v sexu jine partnery nebyla ochotna skloubit s tou moji a nechtela se venovat tomuto konicku spolecne (ci koordinovane
).
@Cosmopol píše: … Jedine co od ni chci je to, abych se o jeji pripadne nevere NIKDY nedozvedel. Pokud se na ni jeji neopatrnosti neco provali, bude to pro mne problem. …
A co když se to provalí na Tebe? S touto alternativou také počítáš? Proč by to měl být pro zastánce sex. svobody problém?
@Anka1313 píše:
Zajímavé, asi tak nějak chápu, ale řekni mi jednu věc. Snažíš se to samozřejmě co nejlépe utajit, manželka se moudře moc nepídí, ale náhoda je blbec. Zamýšlel ses někdy nad tím, jak by to probíhalo, kdyby se to provalilo, tj. kdyby se manželka o Tvých úletech dozvěděla? Zajímalo by mě, jestli si dovedeš představit, jaké bys měl pocity při tom, když bys viděl, jak ji to zdrtilo. Pokud ji miluješ, jak tvrdíš, muselo by Ti být taky asi nepředstavitelně hnusně z toho pocitu, že Tvou vinou tolik trpí, nebo ne?. A otázka na závěr, dokázal by ses poté (pokud by se přes to přenesla a zůstala s Tebou) tohoto „koníčka“ vzdát? Přece jen už je Ti přes čtyřicet, stálo by Ti zachování vztahu s manželkou za to nebo bys po nějaké době navázal tam kdes skončil s tím, že by ses snažil o ještě dokonalejší utajení?
Mila Anko, Tva reakce se libila ze vsech nejvic, a tak jen Tobe odpovim adresne.
Dotkla ses toho nejcitlivejsiho a vpravde krucialniho bodu. Ano, prave toto je na cele veci tou mou nejvetsi nocni murou. Zranit city sve zeny by bylo priserne, a ze by mi z toho bylo pekne hnusne, na to muzes vzit jed.
Sice se snazim velice urputne, aby vse zustalo v naprostem utajeni (…a 10 let se mi to dari), ale mas pravdu: nahoda je blbec.
Scenar pro tuto situaci pripraven nemam… V kazdem pripade bych delal vse pro to, aby se mnou zustala. Ale zda bych na svuj „konicek“ dokazal naprosto rezignovat? Budu uprimny - myslim, ze bych to nedokazal.
Ale kdo vi - cas je mym pritelem. Padesatka se pomalu blizi a ja mohu doufat, ze ubytek testosteronu, ktery jednou tak jako tak nastane, za mne vse vyresi prirozenou cestou ![]()
Zatim mi ovsem testosteron neschazi… ![]()
@Cosmopol Někdo fetuje, jiný pije, jiný zase gamblí a jiný se kurví. Je to závislost jako každá jiná. Jen nechápu, proč z toho děláš něco víc a ještě o tom vypisuješ takový skoro oslavný elaboráty? Hlavně když si uvědomuješ možné důsledky provalení a navíc píšeš o tom, že z toho máš pak výčitky? Tohle bych nedal, dělat potom doma ťuťuňuňu jen proto, abych přebil svědomí. Tvoje výčitky, Tvůj boj…
Příspěvek upraven 22.05.17 v 23:15
@Borůvka1990 Ano, je možné aby Ti byl manžel věrný, ale jistě je taky možné aby zahnul a nikdo nic nepoznal. Obzvlášť pokud v tom nebudou city. Na to Ti nikdo odpověď nedá. Avšak přes velice přesvědčivou „zpověď“ kolegy @Cosmopol si myslím, že to, že je věrný není až tak nepravděpodobné, jak by se mohlo zdát. Pokud nepodléhá naivitě „borců“, co se dokážou přesvědčit o tom, že šlapka s nimi měla nejméně tři úžasné orgasmy a nebo není tak mizerný milenec, aby mu stačilo jen čerstvé „maso“ a máte k sobě opravdu blízko, tak je ta šance víc než slušná. Dokazovat si jaké zvíře v kom dříme, mají zapotřebí zpravidla ti, co by v opravdové přírodě nepřežili ani den.
@Cosmopol píše: ..............................
Postupem casu jsem zjistil, ze SEX ve sve ruznorodosti, diverzite a s vice ruznymi partnerkami je pro mne natolik dulezitou soucasti me osobnosti, ze se nedokazu ho vzdat. .............
Nic ve zlým, to o tom přežití nebylo primárně proti tobě, jen letitá zkušenost. Tvůj názor je tvá věc. Jen mě tak zaujalo. Opravdu říkáš
„klácení šlapek“, různorodý sex? A k čemu to zdvojení různorodosti?
@Gnaar
V podstate mate v mnoha bodech pravdu:
Je to závislost - zcela urcite
Tvoje výčitky, Tvůj boj… - dozajista
Tady ovsem nesouhlasim:
proč z toho děláš něco víc a ještě o tom vypisuješ takový skoro oslavný elaboráty?
Nemyslim si, ze by na tom bylo cokoli oslavneho. Nekolikrat jsem rekl, ze moralne je to dost za hranou.
A proc o tom pisu? Vratte se k uvodnimu dotazu. Ta pani se pta, jaka je pravdepodobnost, ze ji manzel podvadi a ona to nepozna. Tak ji popisuji sve zkusenosti. Vylouceno to rozhodne neni a ze svych zkusenosti si myslim, ze ta pravdepodobnost je docela velka. Ma generace, ktera jeste prilis nepropadla socialnim mediim to ma jednodussi - riziko, ze neco praskne, je podstatne mensi.