Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gnaar píše:…verte tomu, ze tento svet je fascinujici. Nekdy i ty nejneuveritelnejsi a nejpripitomelejsi scenare, ktere bych, pokud by slo o film, zurive odsoudil jako naprosty skvar, dojdou naplneni ve skutecnem zivote.
Tak ti nevím, ale čím víc píšeš, tím větší chuť mám říkat Ti ne Cosmopol, ale Hans Christian AndersenTakový příběhy vysoce postavených menežerů, to je tak žrádlo pro slabomyslné nanynky…
Ale je treba hledat! Ptat se, zit, objevovat! Pokud budete sedet doma, zadny podivuhodny pribeh asi nezazijete. Ja jsem moc stastny, ze tech alespon nekolik, ktere jsem mohl prozit na vlastni kuzi ![]()
@Cosmopol píše: …verte tomu, ze tento svet je fascinujici. Nekdy i ty nejneuveritelnejsi a nejpripitomelejsi scenare, ktere bych, pokud by slo o film, zurive odsoudil jako naprosty skvar, dojdou naplneni ve skutecnem zivote.Ale je treba hledat! Ptat se, zit, objevovat! Pokud budete sedet doma, zadny podivuhodny pribeh asi nezazijete. Ja jsem moc stastny, ze tech alespon nekolik, ktere jsem mohl prozit na vlastni kuzi
Po pravdě řečeno, nemusím zažít všechno a tuhle sféru pekla radši přenechám masochistům ![]()
@Gnaar píše:
Takže udeřila krize středního věku?
Kdo vi. Mozna ano. Ale ja mam trochu problem s oznacenim „krize“. Ja jsem se proste odhodlal k nejakemu rozhodnuti a zpetne toho rozhodnuti nelituji. Zazil jsem od te doby mnoho strasne zajimavych pribehu. Ano - pribeh, to je asi to slovo. Rad prozivam pribehy a ty me pribehy jsou navic okoreneny sexem.
Navic se strednim vekem to asi nemelo co do cineni. Bylo mi neco kolem 35.
Mozna to dokonce byla urcita „prevence“ te krize: ja si nyni nepotrebuji nic zpetne dokazovat, nekupuji si silny motocykl ani sportovni auto, nepotrebuji menit manzelku za mladsi model, neprahnu po milence.
@Cosmopol píše:
Ano. To by mi vadilo velmi.Tak jako nemam velky problem s neverou sexualni, tak mam docela velky problem s neverou vztahovou. Navic moc neverim na to, ze zeny dokazou jasne oddelit vztah a sex.
Co by mi ale treba nevadilo by bylo to, pokud bysme meli par, se kterym bysme se vzajemne sexualne setkavali a manzelka by si obcas prilezitostne zasexovala jenom s nim (kdyz bych byl treba nekde dlouhodbe pryc). Ale chtel bych, aby mi o tom vzdycky rekla.
Problém vidím v tom, že v modelu otevřeného vztahu, který by pro Tebe byl přijatelný, by žena musela uvažovat (alespoň v oblasti sexu) jako chlap (respektive jako Tobě podobní chlapi)- tedy uměla oddělit sex od citů - aby z toho taky něco měla. Pokud by tento předpoklad neplatil, tak bys nenabízel rovnocennou variantu volného vztahu. Je to stejné, jako kdyby Ti (hypoteticky) manželka nabídla, že smíš mít stálou milenku /kamarádku na sex - to by Tě předpokládám také neuspokojilo, protože by to neřešilo Tvůj problém
.
@Alinal píše:
Problém vidím v tom, že v modelu otevřeného vztahu, který by pro Tebe byl přijatelný, by žena musela uvažovat (alespoň v oblasti sexu) jako chlap (respektive jako Tobě podobní chlapi)- tedy uměla oddělit sex od citů - aby z toho taky něco měla. Pokud by tento předpoklad neplatil, tak bys nenabízel rovnocennou variantu volného vztahu. Je to stejné, jako kdyby Ti (hypoteticky) manželka nabídla, že smíš mít stálou milenku /kamarádku na sex - to by Tě předpokládám také neuspokojilo, protože by to neřešilo Tvůj úproblém.
To je zajimavy pohled: nevim, jestli to spravne chapu. Myslis jako, ze bych mel manzelce, aby to bylo fair, doprat nejen sex, ale i paralelni vztah, protoze to je to, co naplnuje zeny?
Pokud to myslis takhle, tak uz se pohybujeme na strasne tenkem lede. Jednak si nemyslim, ze by nekdo dokazal ukocirovat dva VZTAHY soucasne a jednak si ted (jak nad tim premyslim) uvedomuji, ze tak jako nijak prilis nezarlim na to, pokud by s ni nekdo mel sex, tak bych asi dost zarlil na to, pokud by milovala nekoho jineho.
@Cosmopol píše:
To je zajimavy pohled: nevim, jestli to spravne chapu. Myslis jako, ze bych mel manzelce, aby to bylo fair, doprat nejen sex, ale i paralelni vztah, protoze to je to, co naplnuje zeny?Pokud to myslis takhle, tak uz se pohybujeme na strasne tenkem lede. Jednak si nemyslim, ze by nekdo dokazal ukocirovat dva VZTAHY soucasne a jednak si ted (jak nad tim premyslim) uvedomuji, ze tak jako nijak prilis nezarlim na to, pokud by s ni nekdo mel sex, tak bych asi dost zarlil na to, pokud by milovala nekoho jineho.
Ano, přesně tak. Záleží pak na nátuře ženy, jestli by šlo o milence v pravém slova smyslu (tedy sex + city) nebo o „kamaráda na sex“ (tj. sex bez lásky /zamilovanosti čistě kvůli kvalitnímu sexu). My ženy totiž jdeme v této oblasti spíš po kvalitě a trvá nám obvykle déle, než se s protějškem sehrajeme tak, aby nám udělal požadovaný počet orgasmů.
Příspěvek upraven 23.05.17 v 22:39
@pohledmuze píše:
Klicove je tady to slovo kdysi.Dneska je sex za prachy spolecensky prijatelnejsi. Bezne to delaj vdany zeny, studentky ke skole atd. Taky se uz asi nestoji na ulicich jako kdysi…
Ale prosim tě, to jsou kecy… moc čteš Ona Dnes. Sex za prachy není o nic přijatelnější než kdykoli dřív.
@Venetia píše:
Tak pokud je v tom nemoc, je to úplně něco jiného.
Tomu zbytku nerozumím.
Jak něco jiného?
Čím doplníte druhou misku vah? ![]()
@Gnaar píše:
Nějakej chytrej ne?Závislost na čemkoli má stejné kořeny, na obměnách nezáleží. Gambler gemblí, žrout žere a sériový vrah zabíjí, ale ve výsledku jim jde možná o to samé a to jen o ten pocit?
A nejste trochu pod vlivem?
Srovnávat sériového vraha s polovinou mužů?
![]()
@M_Vladim píše: Že by…sex? Prostě chladná manželka. Moje pět let zápasí s rakovinou a já nejsem zavřenej v mrazáku. A není sama. Roční záchyt v ČR cca 7000.
K tomu frigidky natural a z přesvědčení…a včelí královny… Co na tom nefunguje? ![]()
@Venetia píše:
Tak pokud je v tom nemoc, je to úplně něco jiného.
Tomu zbytku nerozumím.
Tím jsem měl na mysli ženy, které touží podětech, ale ne po sexu, pak ženy, kterým se sex dokonce hnusí třeba kvůli nějakému traumatu (ale ty děti chtějí), dále ty, které jsou extrémě bigotní a poslední co mají děti a pořídí si k nim manžela do počtu ( na vylepšení ekonomikého a společenského statutu a někdy i nějaké té výpomoci s dětmi). ![]()
EDIT: Zcela jistě jsem opominul jiné zdravotní příciny, kterých budou desítky tisíc. ![]()
Příspěvek upraven 25.05.17 v 07:22
@Cosmopol píše:
Manzelky jsou v tom casto nevinne. Nejde mozna ani o to, ze by ten chlap chtel sexu VIC, ale ze touzi po vetsi ruznorodosti a vetsim poctu partnerek. To mu proste jedna manzelka namuze splnit, i kdyby se rozkrajela.Mne mnozstvi sex s mou manzelkou naprosto dostacuje. Nepotrebuji mit vice sexu s ni, ale potrebuju mit vice sexu s jinymi zenami. Ja proste fyzicky citim, ze me telo presne odpovida tomu modelu, o kterem mluvi vedci: muz je prirodou naprogramovan na sex s co mozna nejvetsim poctem partnerek. Ano, je mozne to vuli v sobe zabijet. Nekdo to dokaze, nekdo ne. A dokonce jeste komplikovaneji: i ja to dokazu. 10 let jsem byl verny, jsem s tim prestal a pak jsem byl zase jeste skoro jeden dalsi rok verny, kdyz byla manzelka tehotna. Cili ja to taky dokazu, ale ja NECHCI.
Myslim si, ze tema „sexualni vernost“ se precenuje. A myslim si dokonce, ze v budoucich generacich se to zmeni a sex bude nekde na urovni hobby. Neco jako „jit na squash“, nebo „jit na masaz“.
A ja jsem v tomto smeru liberalni a preji i zenam, aby si v budoucnosti bez zbytecnych vycitek svedomi zasly na manikuru, na pedikuru a na sex.
no NECHCETE, protože jste sobec - jedna žena MĚ nemůže něco splnit, JÁ toužím po vícero partnerkách, já já já…ona po tomhle asi zase netouží, to vás ale jaksi už nešponuje.. podle mě jste typ, co by se neměl ženit…nebo si najít podobně smýšlející partnerku a to jste neudělal, protože by to bylo moc těžké a to je primárně to špatné, jinak mi je dost jedno, jak žijete a co vás k tomu vede, každý si může žít jak chce, pokud tím někomu neubližuje…
ale já si myslím, že na nevěru se většinou stejně přijde, třeba po mnoha letech, ale provalí se to…a žít v pozici manželky s tím, že mě manžel, kterému jsem věřila xx let podváděl a vlastně jsem ho vůbec neznala, je dost smutná představa…třeba by si s vámi nic ani nezačala, kdyby znala vaše názory nebo by s vámi dost možná nebyla a našla si někoho, kdo by si jí dostatečně vážil a proto by jí tohle nedělal a s kým by byla třeba šťastnější, než s váma..
jinak to, co píšete je utopie..nevěra bude lidem vždycky vadit a způsobovat výčitky svědomí a bolest(až na některé lidi bez svědomí), protože prostě ok není, ať se to snažíte sebekrásněji okecat a hlavně to dlouhodobě nefunguje (nebo o tom jeden neví, jako u vás)..a stejně si myslím, že si tím něco nahrazujete, možná podvědomě, protože je to už spíš závislost…
podle mě každý touží primárně po lásce, i muži, i když je pro ně třeba sexuální pud silnější..a když někoho mají rádi, tak (někteří) dokáží a hlavně chtějí být věrní, protože by prostě nedokázali tomu druhému ubližovat, váží si ho a nechtějí ztratit jeho důvěru..ale asi to chce nějaké zásady, hodnoty, určitý stupeň morálního uvažování, nesobeckost…mnozí asi tohohle stupně lásky nejsou schopní..
vy si možná na konci života můžete říct, že jste zkusil všechno, co jste mohl a pořádně jste si to užil, možná je ale víc se moct s čistým svědomím podívat na sebe a říct si, že jsem prožil život, za který se nemusím stydět, i když to třeba stálo trochu (hodně) úsilí…
ale každý to má nastavené jinak a nechci vás soudit, každý svého štěstí strůjcem…) ![]()
@Alinal píše:
Ano, přesně tak. Záleží pak na nátuře ženy, jestli by šlo o milence v pravém slova smyslu (tedy sex + city) nebo o „kamaráda na sex“ (tj. sex bez lásky /zamilovanosti čistě kvůli kvalitnímu sexu). My ženy totiž jdeme v této oblasti spíš po kvalitě a trvá nám obvykle déle, než se s protějškem sehrajeme tak, aby nám udělal požadovaný počet orgasmů.Příspěvek upraven 23.05.17 v 22:39
Kamarád - kamarádka, co si občas spolu vyhoví a znají se třeba už od báboviček, jsou jistě bezva.
Jenže - na ulici nenajdeš (ani mezi dobrými kamarádkami (-dy).
Jen hodně málo lidí tohle může říct. ![]()
@M_Vladim píše:
Jak něco jiného?Čím doplníte druhou misku vah?
Když je jeden indisponovan, tak sex není. na programu dne
@M_Vladim píše:
@M_Vladim píše: Že by…sex? Prostě chladná manželka. Moje pět let zápasí s rakovinou a já nejsem zavřenej v mrazáku. A není sama. Roční záchyt v ČR cca 7000.![]()
K tomu frigidky natural a z přesvědčení…a včelí královny… Co na tom nefunguje?
Tím jsem měl na mysli ženy, které touží podětech, ale ne po sexu, pak ženy, kterým se sex dokonce hnusí třeba kvůli nějakému traumatu (ale ty děti chtějí), dále ty, které jsou extrémě bigotní a poslední co mají děti a pořídí si k nim manžela do počtu ( na !!c ekonomikého a společenského statutu a někdy i nějaké té výpomoci s dětmi).
Takové určitě jsou…ale to by se mělo dát poznat včas…
@M_Vladim píše:
A nejste trochu pod vlivem?Srovnávat sériového vraha s polovinou mužů?
![]()
![]()
Každý závislý dělá podobnou věc. Výsledkem je nějaký „slastný“ nebo extatický pocit vznikající při ukojení potřeby. To, že u někoho se to projevuje společensky přijatelně a u někoho už ne, je z tohoto hlediska, jak celý mechanismus funguje, už jen drobný detail.
Koukám, že vykáním se snažíš dohnat svůj vzor Cosma?
Avšak obávám se, že tímto opičením se asi do „high society“ znuděných „menežerských“ milionářů asi nedostaneš. Dokonce ani lezením do anusu tomuto lidovému vypravěči?