Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
A netopte na plný céres. Když jste pod dekou.
Přesně tak, pak nemají být lidi nemocní, když mají doma přetopeno.
Doma větráme minimálně 2× denně, uděláme průvan (otevřeme v každé místnosti okno dokořán), vzduch se třeba za 3 minuty krásně v bytě vymění. Větráme, ikdyž jsme nemocní. Dcery postavím mimo ten průvan, třeba do koupelny, aby to na ně nefoukalo.
Když jsem byla školkáč, otec při mých nemocech umýval okna (jindy neměl kdy, byl na nás sám), zalezla jsem pod peřinu a v klidu spala.
Myslím, že máš přehřátý mozek z nevětrání a suchého vzduchu. Vyvětrej, zalez pod peřinu a dýchej čerstvý vzduch. Vždyť větrání je důležité…odfiltruje bacily…
Rychle otevřít okna všude na plný koule ráno i večer a nechat chvíli. Bacily a víry musí ven. Nechoďte na průvan.
No právě hlavně při nemoci se má větrat
dokážete si představit kolik v tom teplým nevétranym vzduchu litá a mnozí bakterie atd…
Když jsem doma tak větrem při jakýkoliv situaci nemoc, zdraví.. ráno, přes den, a večer..vždycky ventilačka tak na půl hodiny..
Hlavně vétrejte
@Anonymní píše:
No právě hlavně při nemoci se má větratdokážete si představit kolik v tom teplým nevétranym vzduchu litá a mnozí bakterie atd…
Když jsem doma tak větrem při jakýkoliv situaci nemoc, zdraví.. ráno, přes den, a večer..vždycky ventilačka tak na půl hodiny..
Hlavně vétrejte
To je špatně větrat ventilačkou půl hodiny. Správně je otevřít okna na pět minut v každé místnosti a pak zavřít. Tim se vymění vzduch a neochladí stěny.
@Anonymní píše:
No právě hlavně při nemoci se má větratdokážete si představit kolik v tom teplým nevétranym vzduchu litá a mnozí bakterie atd…
Hlavně vétrejte
Ventilačka je naprd. Lépe udělat velký průvan, vzduch se vymění rychle.
@Russet já vím..ale bydlím v baráku s prarodiči a jim vadí větrání..takže v obýváku větrání ventilačkou, v kuchyni mám třeba ventilačku celý den jak vařím a jen v ložnici a pokoji okno dokořán a teď jak je teplo mám ventklačku celou noc v ložnici protože mi je pořád horko a topime na 20°… vím ze větrat se má jak říká můj táta,, krátce, intenzivně 5 minut,,
![]()
@Anonymní píše:
@Russet já vím..ale bydlím v baráku s prarodiči a jim vadí větrání..takže v obýváku větrání ventilačkou, v kuchyni mám třeba ventilačku celý den jak vařím a jen v ložnici a pokoji okno dokořán a teď jak je teplo mám ventklačku celou noc v ložnici protože mi je pořád horko a topime na 20°… vím ze větrat se má jak říká můj táta,, krátce, intenzivně 5 minut,,![]()
Prarodiče s tebou bydlí v jednom bytě? Tak jim vysvětli princip. Ventilačkou teplo uniká, byt se ochlazuje a dele trvá ho vytopit. Rostou plísně.
@Russet bydlí semnou v domě…Hold starým lidem už to nevysvětlite. Být to na nich tak nevétraji vůbec
@Anonymní píše:
@Russet bydlí semnou v domě…Hold starým lidem už to nevysvětlite. Být to na nich tak nevétraji vůbec
A tu ventilačku jako otevřenou nevidí?
@Russet jim to takhle stačí, stejně to za 5 minut zaviraj že jim je zima… v životě jsem neviděla u nich otevřené dokořan jen když jim myju okna a to si vyslechnu hodinový komentář že nejsem normální takhle větrat…takže radši už fakt okna dokořan neotviram
Ono taky záleží kolik je venku stupň, když je - 15 tak to má na 5 minut uplně jiný efekt, než když je + 10
Normálně vyvetrej, jestli ti to není příjemné, tak jdi po dobu větrání do jiné místnosti.