Větrání při nemoci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24713
28.12.22 18:38
@Russet píše:
A netopte na plný céres. Když jste pod dekou.

Přesně tak, pak nemají být lidi nemocní, když mají doma přetopeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
28.12.22 18:39

Doma větráme minimálně 2× denně, uděláme průvan (otevřeme v každé místnosti okno dokořán), vzduch se třeba za 3 minuty krásně v bytě vymění. Větráme, ikdyž jsme nemocní. Dcery postavím mimo ten průvan, třeba do koupelny, aby to na ně nefoukalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
28.12.22 18:49

Když jsem byla školkáč, otec při mých nemocech umýval okna (jindy neměl kdy, byl na nás sám), zalezla jsem pod peřinu a v klidu spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
28.12.22 18:52

Myslím, že máš přehřátý mozek z nevětrání a suchého vzduchu. Vyvětrej, zalez pod peřinu a dýchej čerstvý vzduch. Vždyť větrání je důležité…odfiltruje bacily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
28.12.22 18:53

Rychle otevřít okna všude na plný koule ráno i večer a nechat chvíli. Bacily a víry musí ven. Nechoďte na průvan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 20:12

No právě hlavně při nemoci se má větrat :zed: dokážete si představit kolik v tom teplým nevétranym vzduchu litá a mnozí bakterie atd…
Když jsem doma tak větrem při jakýkoliv situaci nemoc, zdraví.. ráno, přes den, a večer..vždycky ventilačka tak na půl hodiny..
Hlavně vétrejte

• Citovat
  • Upravit
21917
28.12.22 20:31
@Anonymní píše:
No právě hlavně při nemoci se má větrat :zed: dokážete si představit kolik v tom teplým nevétranym vzduchu litá a mnozí bakterie atd…
Když jsem doma tak větrem při jakýkoliv situaci nemoc, zdraví.. ráno, přes den, a večer..vždycky ventilačka tak na půl hodiny..
Hlavně vétrejte

To je špatně větrat ventilačkou půl hodiny. Správně je otevřít okna na pět minut v každé místnosti a pak zavřít. Tim se vymění vzduch a neochladí stěny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.12.22 20:32
@Anonymní píše:
Hlavně vétrejte

Ventilačka je naprd. Lépe udělat velký průvan, vzduch se vymění rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 20:36

@Russet já vím..ale bydlím v baráku s prarodiči a jim vadí větrání..takže v obýváku větrání ventilačkou, v kuchyni mám třeba ventilačku celý den jak vařím a jen v ložnici a pokoji okno dokořán a teď jak je teplo mám ventklačku celou noc v ložnici protože mi je pořád horko a topime na 20°… vím ze větrat se má jak říká můj táta,, krátce, intenzivně 5 minut,, :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
53518
28.12.22 20:39
@Anonymní píše:
@Russet já vím..ale bydlím v baráku s prarodiči a jim vadí větrání..takže v obýváku větrání ventilačkou, v kuchyni mám třeba ventilačku celý den jak vařím a jen v ložnici a pokoji okno dokořán a teď jak je teplo mám ventklačku celou noc v ložnici protože mi je pořád horko a topime na 20°… vím ze větrat se má jak říká můj táta,, krátce, intenzivně 5 minut,, :lol: :lol:

Prarodiče s tebou bydlí v jednom bytě? Tak jim vysvětli princip. Ventilačkou teplo uniká, byt se ochlazuje a dele trvá ho vytopit. Rostou plísně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 20:41

@Russet bydlí semnou v domě…Hold starým lidem už to nevysvětlite. Být to na nich tak nevétraji vůbec

• Citovat
  • Upravit
53518
28.12.22 20:43
@Anonymní píše:
@Russet bydlí semnou v domě…Hold starým lidem už to nevysvětlite. Být to na nich tak nevétraji vůbec

A tu ventilačku jako otevřenou nevidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 20:49

@Russet jim to takhle stačí, stejně to za 5 minut zaviraj že jim je zima… v životě jsem neviděla u nich otevřené dokořan jen když jim myju okna a to si vyslechnu hodinový komentář že nejsem normální takhle větrat…takže radši už fakt okna dokořan neotviram

• Citovat
  • Upravit
3506
29.12.22 09:38

Ono taky záleží kolik je venku stupň, když je - 15 tak to má na 5 minut uplně jiný efekt, než když je + 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
29.12.22 10:10

Normálně vyvetrej, jestli ti to není příjemné, tak jdi po dobu větrání do jiné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová