Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jahuhudka píše:
Média nejsou řízeny státem, takže těžko. I když třeba policie nechce informovat, žeknou policie nechce informovat
No, jak se to vezme, ze jo ![]()
@asha píše:
No, jak se to vezme, ze jo
@jahuhudka píše:No kdyby šlo o špinění kostelecké masny, asi to nevyjde, ale nějaká rodina z klatovska?
Po ty pes nestekne. Presne, jak se deje. Ale co my vime, treba uz zhavi draty… ![]()
Prostě člověk si musí dávat sakra bacha…paní logopedka - mladá a aktivní, se asi snažila najít důvod logopedikého problému v rodinné anamnéze…a netušila, jaké to bude mít následky. Z celého případu je mi smutno a přála bych si, aby se podobné případy nestávaly…
@Janulin Ja nechapu jednu vec: pediatr neosetri dite do 15 let bez doprovodu rodicu. Na logopedii se to nevztahuje?
@asha bohužel ne, někdy totiž dítě přítomnost rodiče ovlivňuje a navíc dítě není svlečené ( u doktora při vyš. bývá)
@valkil píše:
Jak na logopedii, tak třeba i na psychologickém vyšetření nebývá vždy přítomen rodič. Může „rušit“.
U psychologa to chapu.
A jasne, ze rodic rusi, rodic rusi vsude, i u pediatra, na rehabilitaci, u logopeda. Presto u pediatra rodic je a je i na logopedii, tohle je nejspis nejaka vyjimka. Nebo uz se s tim nekdo setkal?
@valkil píše:
Jak na logopedii, tak třeba i na psychologickém vyšetření nebývá vždy přítomen rodič. Může „rušit“.
Přesně, ale záleží na rodiči. Pokud nebude chtít nechat dítě samotné, tak logopedka nic nezmůže. Ale to odsuzování logopedky-možná zareagovala nepřiměřeně, možná taky ne. Nevíme, jak to bylo a co jí dítě řeklo. ![]()
Já nechápu že to tak rychle donutilo tatínka k sebevraždě
neřeknu kdyby se to táhlo týdny či měsíce ale po pár dnech?! nechci být zlá ale co když tam opravdu nebylo něco v pořádku?
jenže do toho už mi nevidíme takže můžeme jen spekulovat ![]()
@MarDen Mne se zda, ze prave po par dnech je to riziko nejvetsi.
@MarDen píše:
Já nechápu že to tak rychle donutilo tatínka k sebevražděneřeknu kdyby se to táhlo týdny či měsíce ale po pár dnech?! nechci být zlá ale co když tam opravdu nebylo něco v pořádku?
jenže do toho už mi nevidíme takže můžeme jen spekulovat
Přesně, člověk toto neudělá, už kvůli dětem. Přece musí myslet na to, že po očištění jména ho budou potřebovat ještě x let. A pokud by byl nevinný, jsem přesvědčená, že by ho očistili a děti by vrátili.
@Anonymní píše:
@valkil https://www.facebook.com/marta.jungova?…
A to je která? To je matka těch dětí, nebo ta sestra?