Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ukulina píše:
Známá, která v Nýrsku bydlí, mi potvrdila, že se to mělo stát.Nevěděla nic bližšího, rodinu nezná, jen ví, že se otec oběsil.
drsný
@Natálka26 píše:
Vysvětlí mi někdo proč to rodina nechce medializovat? Nemělo by právě o tomhle vědět co nejvíc lidí, aby se dalo zabránit dalším takovým odebráním? Neměla by to rodina meidalizovat už jen proto aby jí veřejnost pomohla??Asi žiju v jiným světě..
nezlob se, nejspíš tady půjdu proti proudu, ale v tomto případě mně odebrání dětí přijde v pořádku. vem si to z jiné strany - jednoho dne zjištíš, že tvoje dítě je zneužívané třeba učitelem ve škole. začne vyšetřování a učitel tvoje dítě bude i nadále učit. budeš dítě pořád do školy posílat, když vyšetření ještě nebylo ukončeno? nebudeš mít strach nechat ho s tím učitelem o samotě? že by mohl v zneužívání pokračovat? zastrašovat ho? manipulovat s ním? já se přiznám, že já bych ten strach měla a sakra velkej. oddělení údajné oběti od údajného násilníka v takovém případě považuji za naprosto samozřejmé.
jako podezření na zneužívání padlo, pokud ho logopedka z nějakého důvodu měla, má povinnost ho nahlásit. dítě bylo bezprostředně vyšetřeno znalcem a matka nezmiňovala, že by z toho dítě bylo nějak v šoku, zmiňuje jenom panenku a spoustu dárečků. zároveň byla vyslechnuta matka a otec a dítě bylo vráceno matce. v tomto okamžiku mohla policie buď případ odložit jako očividně neoprávněný a děti by zůstaly v rodině, nebo pokračovat ve vyšetřování. protože pokračovali, tak sociálka se zapojila do ochrany dětí coby potenciálních obětí a to mi opravdu přijde v pořádku. k dětem se přistupovalo s ohledem na ně, nešly někam do cizího Klokánku nebo jiného krizového centra, ale byly umístěné u vlastní tety, se kterou se znaly. matka k nim taky neměla zakázáný přístup, jenom s nimi neměla zůstávat o samotě, protože věřila svému partnerovi, tak se sociálka obávala případného ovlivňování dětí z její strany. sestra tu bezmeznou důvěru v něj zřejmě neprojevila, takže měla být jakousi zárukou, dohledem, aby k tomu nedocházelo.
nevím, co se tam dál dělo nebo nedělo, že se otec radši rozhodl spáchat sebevraždu, než počkat na výsledek vyšetřování. konečně, rodina nikde nemusela šířit, proč konkrétně jsou děti dočasně u tety a teoreticky by podezření na sexuální zneužívání na veřejnost prosáknout nemělo, tím spíš po pouhém týdnu vyšetřování. pro okolí se mohli tvářit, jako že problémy v rodině, kterých jsme chtěli děti ušetřit, ale které nechceme rozebírat. jako je možné, že si tam někdo ze zodpovědných neoprávněně pustil pusu na špacír, na druhou stranu matka o obvinění veřejně psala na netu a byla to otázka minutky, než jsem si ji podle uvedené mailové adresy dohledala na facebooku ![]()
@Ukulina píše:
Známá, která v Nýrsku bydlí, mi potvrdila, že se to mělo stát.Nevěděla nic bližšího, rodinu nezná, jen ví, že se otec oběsil.
a do pldelky, pak by to celé mohla být pravda
![]()
@sagina píše:
nezlob se, nejspíš tady půjdu proti proudu, ale v tomto případě mně odebrání dětí přijde v pořádku. vem si to z jiné strany - jednoho dne zjištíš, že tvoje dítě je zneužívané třeba učitelem ve škole. začne vyšetřování a učitel tvoje dítě bude i nadále učit. budeš dítě pořád do školy posílat, když vyšetření ještě nebylo ukončeno? nebudeš mít strach nechat ho s tím učitelem o samotě? že by mohl v zneužívání pokračovat? zastrašovat ho? manipulovat s ním? já se přiznám, že já bych ten strach měla a sakra velkej. oddělení údajné oběti od údajného násilníka v takovém případě považuji za naprosto samozřejmé.jako podezření na zneužívání padlo, pokud ho logopedka z nějakého důvodu měla, má povinnost ho nahlásit. dítě bylo bezprostředně vyšetřeno znalcem a matka nezmiňovala, že by z toho dítě bylo nějak v šoku, zmiňuje jenom panenku a spoustu dárečků. zároveň byla vyslechnuta matka a otec a dítě bylo vráceno matce. v tomto okamžiku mohla policie buď případ odložit jako očividně neoprávněný a děti by zůstaly v rodině, nebo pokračovat ve vyšetřování. protože pokračovali, tak sociálka se zapojila do ochrany dětí coby potenciálních obětí a to mi opravdu přijde v pořádku. k dětem se přistupovalo s ohledem na ně, nešly někam do cizího Klokánku nebo jiného krizového centra, ale byly umístěné u vlastní tety, se kterou se znaly. matka k nim taky neměla zakázáný přístup, jenom s nimi neměla zůstávat o samotě, protože věřila svému partnerovi, tak se sociálka obávala případného ovlivňování dětí z její strany. sestra tu bezmeznou důvěru v něj zřejmě neprojevila, takže měla být jakousi zárukou, dohledem, aby k tomu nedocházelo.
nevím, co se tam dál dělo nebo nedělo, že se otec radši rozhodl spáchat sebevraždu, než počkat na výsledek vyšetřování. konečně, rodina nikde nemusela šířit, proč konkrétně jsou děti dočasně u tety a teoreticky by podezření na sexuální zneužívání na veřejnost prosáknout nemělo, tím spíš po pouhém týdnu vyšetřování. pro okolí se mohli tvářit, jako že problémy v rodině, kterých jsme chtěli děti ušetřit, ale které nechceme rozebírat. jako je možné, že si tam někdo ze zodpovědných neoprávněně pustil pusu na špacír, na druhou stranu matka o obvinění veřejně psala na netu a byla to otázka minutky, než jsem si ji podle uvedené mailové adresy dohledala na facebooku
s tímto názorem souhlasím
@leňula2 Nazdar sousedko! No to víš, že jedna výjimka tam je…
Ale už se pracuje na jejím polepšení, i když to bude fuška… A vlastně - nechceš nám s tím pomoct, když jsi na to odborně zdatná? ![]()
(Mimochodem, po uplynulém týdnu mně materiál na další deníček jaksi nakynul…)
@asha píše:
@Janulin Ja nechapu jednu vec: pediatr neosetri dite do 15 let bez doprovodu rodicu. Na logopedii se to nevztahuje?
Tezko rict.My na logopedii chodime take, nastesti ne k teto aktivni pani, ja jsem tam s ditetem, ale pani co chodi po nas zustava v satne..logoped asi neni vylozene doktor a tamta pani nebyla ani klinicka
@Emilie píše:
Věř tomu, že pokud tučně média neuplatí, tak se jí média ptát nebudou, jestli to chce medializovat nebo ne.
A ochrana deti a OSPODU nemoze hrat rolu?
@sagina píše:
nezlob se, nejspíš tady půjdu proti proudu, ale v tomto případě mně odebrání dětí přijde v pořádku. vem si to z jiné strany - jednoho dne zjištíš, že tvoje dítě je zneužívané třeba učitelem ve škole. začne vyšetřování a učitel tvoje dítě bude i nadále učit. budeš dítě pořád do školy posílat, když vyšetření ještě nebylo ukončeno? nebudeš mít strach nechat ho s tím učitelem o samotě? že by mohl v zneužívání pokračovat? zastrašovat ho? manipulovat s ním? já se přiznám, že já bych ten strach měla a sakra velkej. oddělení údajné oběti od údajného násilníka v takovém případě považuji za naprosto samozřejmé.jako podezření na zneužívání padlo, pokud ho logopedka z nějakého důvodu měla, má povinnost ho nahlásit. dítě bylo bezprostředně vyšetřeno znalcem a matka nezmiňovala, že by z toho dítě bylo nějak v šoku, zmiňuje jenom panenku a spoustu dárečků. zároveň byla vyslechnuta matka a otec a dítě bylo vráceno matce. v tomto okamžiku mohla policie buď případ odložit jako očividně neoprávněný a děti by zůstaly v rodině, nebo pokračovat ve vyšetřování. protože pokračovali, tak sociálka se zapojila do ochrany dětí coby potenciálních obětí a to mi opravdu přijde v pořádku. k dětem se přistupovalo s ohledem na ně, nešly někam do cizího Klokánku nebo jiného krizového centra, ale byly umístěné u vlastní tety, se kterou se znaly. matka k nim taky neměla zakázáný přístup, jenom s nimi neměla zůstávat o samotě, protože věřila svému partnerovi, tak se sociálka obávala případného ovlivňování dětí z její strany. sestra tu bezmeznou důvěru v něj zřejmě neprojevila, takže měla být jakousi zárukou, dohledem, aby k tomu nedocházelo.
nevím, co se tam dál dělo nebo nedělo, že se otec radši rozhodl spáchat sebevraždu, než počkat na výsledek vyšetřování. konečně, rodina nikde nemusela šířit, proč konkrétně jsou děti dočasně u tety a teoreticky by podezření na sexuální zneužívání na veřejnost prosáknout nemělo, tím spíš po pouhém týdnu vyšetřování. pro okolí se mohli tvářit, jako že problémy v rodině, kterých jsme chtěli děti ušetřit, ale které nechceme rozebírat. jako je možné, že si tam někdo ze zodpovědných neoprávněně pustil pusu na špacír, na druhou stranu matka o obvinění veřejně psala na netu a byla to otázka minutky, než jsem si ji podle uvedené mailové adresy dohledala na facebooku
Seš trochu vedle, ne
tý matce děti vrátili až po sebevraždě otce. A teta asi holt „držela hubu a krok“ jen aby je dostala ona, jinak by je frkli do Klokánku rovnou. ![]()
Jo, možná byl ten otec trochu labilní, ale to už je jedno. Pro mne osobně je tragédie už jen ten fakt, že tě takto můžou obvinit a činit „předběžná opatření“. Jsou totiž rodiny, co nemají jiné příbuzné. Jo a nedělejte si dámy iluze o nějakých Klokáncích. Takovéto děti se dávaj rovnou do pasťáku mezi opravdu narušené děti, jelikož u nich probíhá série psychologických a psychiatrických vyšetření, tak aby byly pěkně po ruce
…
A jak by se postupovalo v případě toho pedofilního učitele? Já měla za to, že preventivně zašijou jeho a ne to dítě ![]()
@iiiv máš pravdu, ale to by mohla takto dopadnout každá rodina…
@Ukulina píše:
No vidis, ja to rikala ![]()
Tyto pripady se bohuzel stavaji, kolega obhajoval pana, ktery byl uplne nesmyslne obzalovany ze sexualniho zneuziti sve 2 lete dcerky. Dcerka zadne trauma neutrpela, cela masinerie a trestni rizeni bylo zalozene na podobne iniciativni kra_ve, omlouvam se za ten vyraz, jako byla zrejme pani logopedka, ktera pana udala na policii, ta siruace je dost podobnajak psala zakladatelka. Uprimne, verim tomu, te slabsi povahy jako ten tatinek to mozna resi i sebevrazdou, pokud byl milujici itec, tak ono vubec unest tak hrozny obvineni, to zamava i se silnou povahou… Je to cele smutne a bohuzel zivot mu to nevrati, ani to uz nezmeni zkazeny zivot manzelky a holcicek…
@Gina108 Ja sama se nepriklanim ani k jednomu nazoru, to obvineni mohlo byt spravne a taky nemuselo.Ja fakt nevim.
Sestra matky pise, ze otci pred 14 dny zemrel jeho otec..nevim, nevyznam se v sebevrazdach, ale i to tomu mozna mohlo pomoct
Teda, diskuzi jsem přečetla jedním dechem a je mi z toho šoufl
Čím dál tím víc věřím tomu, že to může být prava. Už podle toho co paní psala na FB… To že to tam psala beru jako pravděpodobné protože člověk se v takových situacích chová prostě jinak než jak si myslíme my a to samé s tatínkem… stačí aby byl trochu méně silné psychické povahy a je vymalováno… Je mi to líto co všechno se děje ![]()
Bavili jsme se o tom s mužem a tatínkovi se nediví… prožít něco takového a nedejbože žít celý život s nálepkou pedofila to je i pro hodně silné povahy nesmírně těžké
@Anonymní píše:
@Gina108 Ja sama se nepriklanim ani k jednomu nazoru, to obvineni mohlo byt spravne a taky nemuselo.Ja fakt nevim.
Sestra matky pise, ze otci pred 14 dny zemrel jeho otec..nevim, nevyznam se v sebevrazdach, ale i to tomu mozna mohlo pomoct
Však jsem psala, že ta sebevražda je „druhotná záležitost“ v týhle kauze. Jako jo, že někdo podá trestní oznámení, budiž, ale ten postup - odebrání dětí z rodiny? WTF??? To nestačilo urychleně vyšetřit otce a děti ponechat u matky? No ale než ouřady hejbnou pdelí, tak těm dětem bude dvacet
nebo se holt někdo musí zabít ![]()