Vezme mi sociálka dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.5.15 19:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, nevíte náhodou zda můžu poslat sociálním procovnici do bytu otce dítěte preď soudem? Jde mi o to, že jakmile bude tato kontrola soudně, bude ohlášená, takže pracovnice neuvidí skutečný stav v tom bytě kde chce mít naše dítě pŕes vikendy. Děkuji za odpovědi ;-)

Ano, můžeš. A k tobě půjde taky, pokud chceš dítě do péče. Sociálka se většinou ohlásí, ale může přijít i neohlášeně. Ovšem to zase nemusí zastihnout otce doma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.15 19:57

To je fajn. Zapomněla jsem dodat, źe i přes to, že jsme s otcem źiki pŕes rok, není zapsán v RL, z minulé zkuśenosti jsem měla strach to uďelat. Nyní žádám o určení otcovství, on o dítě zájem nemá, nechce ho, vím jistě že je otcem, a on se údajně bude starat až pi testech DNA, se kterými samozrejmé problém nemám. Ale zase, není schopen si o ne zažádat, tudíž podávám žalobu. Momentálně se odstěhoval k rodičům, kde je neskutečný bordel. Nerada bych ale, kdyby přišla ohlášené soc. Pracovnice aby tam rychle vsichni uklidili a vypadalo to úplně jinak. Proto si chci zažádat o neohlašené prohlédnutí, otec možná v bytě nebude, ale někdo z jeho rodiny určitě ano, není možnost aby je nezastihli doma. Snad je to trochu srozumitelné a pochopitelné…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.15 20:02

Je to nesrozumitelné. O co ti jde? Jestli nechceš, aby se dítě s otcem stýkalo, nepiš ho do RL. Nemysli si, že kvůli svinčíku dostane zákaz kontaktu. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.15 20:09

:lol: jasně, je to hodně komplikované a nechtěla bych to psát veřejně. Jedna. Z mála věci která není až nejdulzitejsi je samozřejmě výživné, jsem samoživitelka na mateřské, s hypotékou na byt, který jsem si vzala abychom žili jako rodina + další věci… O ten nepořádek jako takový samozřejmě ani tak nejde(ikdyž to co jsem viděla stojí opravdu za to) ale určitě by bylo fajn, kdyby soud věděl v jakém byté byl mělo na se dítě být.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.15 22:21

Ahoj chci se zeptat, nedávno jsme se s parnterem strašně pohádali a já se zavřela s dítětem v ložnici se slovy že se jdeme sbalit a jedem pryč. On to ošvem asi při opilosti špatně slyšel a rozumněl, že se chceme zabít a zavolal PČR. Ti přijeli samozřejmě výslech obou stran pak dojela ještě záchranka, zda si opravdu nechci s malým sáhnout na život. Pak jsem musela k obvodnímu že jsem v pořádku. Tož vysvětlovala jsem, že opravdu bych nikdy neřekla že chci sebe či dokonce dítě zabít. Já pro své dítě žiji. Nemít jeho tak nevím. Nedávno dorazila pošta a tam pozvánka na sociálku :( můžou nám maličkého vzít, když chlap nadýchal 2 promile a já 0 a samozřejmě jsem vysvětlovala, že jsem opravdu nic takového neřekla? :( Fakt se bojím neboť to své zlatíčko nadevše miluji :‚( bojím se, že nám ho vezmou :‘(

• Citovat
  • Upravit
69235
12.7.15 22:24

Nevezmou, opravdu nevezmou. Neboj se, fakt nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
12.7.15 22:36

Nevezmou, neboj se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.7.15 22:48

Neee:) navíc výpověď člověka, který nadýchal v době „obvinění“ 2 promile, taky nic moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
12.7.15 22:48

Neboj se, nevezmou, jen když k tomu byla přivolaná PČR a záchranka a je „v tom“ dítě, musí se udělat šetření na sociálce, ale určitě se neboj, řekni jim jak to bylo a neměj strach :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
12.7.15 22:49

Oddělení sociálně právní ochrany dětí, od kterého ti, zakladatelko, pravděpodobně pozvánka přišla, není strašák odebírající děti z rodin. Naopak - v dnešní době je tlačen do toho, aby namísto odebrání dítěte z velmi problematických rodin s rodinou pracoval tak, aby odebrání není nutné. V některých situacích je to až diskutabilní, jestli je skutečně dobré s rodinou pracovat (páč tam není prakticky naděje na zlepšení a dítě tím dost trpí), nebylo-li by pro dítě lepší jít někam jinam (pěstounství apod.).
Takže, milá zakladatelko, neboj se odebrání, s úřadem spolupracuj, všechno vysvětli a nestresuj se. V dnešní době úřad matce, která o dítě stojí a pečuje o něj, dítě neodebere.
Spíše bych ti přála, aby se vám s přítelem trochu vylepšil vztah, aby k takovým situacím nedocházelo. Zvláště pro ženu s malým dítětem bývají tyto situace velmi stresující. Tak ať vám to klape a příště takové nepříjemnosti nemusíte řešit. I když samozřejmě chápu, že hádky ke vztahu patří, ale trochu méně dramatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
13.7.15 06:55
@Lejaa píše:
Neee:) navíc výpověď člověka, který nadýchal v době „obvinění“ 2 promile, taky nic moc :)

Mě bylo řečeno, že na tomhle nezáleží, že někdo nadýchá…Že kdyby on se hádal a trval na tom, že to řekla a ona zase, že neřekla, tak není polehčující okolnost, že ona byla střízlivá a on ne…tohle mi řekl policajt a celkem mě tím šokoval…dával za příklad, že kdyby někdo pil v baru a pak šel v míru a pokoji domů a někdo ho přepadl nebo by vznikla nějaká podobná situace, kdy ten druhý by byl střízlivý tak je to tvrzení proti tvrzení potom a nepřítomnost alkoholu v krvi není polehčující okolnost a naopak…
Jinak k tématu- samo, že nevezmou…ale chápu, že to je celkem stresující situace..mě by to taky vystrašilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.7.15 08:51
@Tuco píše:
Mě bylo řečeno, že na tomhle nezáleží, že někdo nadýchá…Že kdyby on se hádal a trval na tom, že to řekla a ona zase, že neřekla, tak není polehčující okolnost, že ona byla střízlivá a on ne…tohle mi řekl policajt a celkem mě tím šokoval…dával za příklad, že kdyby někdo pil v baru a pak šel v míru a pokoji domů a někdo ho přepadl nebo by vznikla nějaká podobná situace, kdy ten druhý by byl střízlivý tak je to tvrzení proti tvrzení potom a nepřítomnost alkoholu v krvi není polehčující okolnost a naopak…
Jinak k tématu- samo, že nevezmou…ale chápu, že to je celkem stresující situace..mě by to taky vystrašilo…

tohle je silne individualni, jen si vem priklad dvou ridicu, kteri bouraji a jeden je posilnen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
14.7.15 13:58

Je to celý blbost...

Kdyby opravdu rozuměl, že se chcete i s dítětem zabít, tak nejednal ale volal PČR? Normální chlap by okamžitě vyrazil dveře a volal by až kdyby se opravdu něco stalo… Tak jestli je pravda co píšete, tak no-stress. Sám ukázal, že to bylo z jeho strany jen divadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí