Vhodný kočárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5040
17.7.19 17:59
@dog.s píše:Z bazaru nechci, opotřebovaná kvalita je to samé jako obyčejný kočár :)

To není pravda. Ale kup si klidně levný, spousta lidí kupuje. Pak jen při používání poznáš, jak jsi se v té kvalitě mýlila. Ale to je jedno, dítě odkodrcáš i na kárce, když je třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
17.7.19 18:11

@dog.s zrovna jsem ti tady napsala, ze existují kočárky, které mají oboje a vydrzi tedy od malá až do věku, kdy není potřeba. Ale však si kup nějaký za par tisíc, ale tu polnacku na vesnici s tím projedes parkrat a pak se to začne rozpadat:)

Viděla jsem, ze ženská malém vyklopila dítě z takovýho kočáru i na nerovnosti na asfaltce, ale tak hlavně ze to nebude stát moc vis jak????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
17.7.19 18:15

@dog.s z zkušeností známé můžu říct že kvalitní kočár z druhé ruky vydrží taky hodně. Kocarek uvladl komplet odvozit 4 nebo 5 dětí, ted nevik přesně. Takže i z druhé ruky může být super kočár.
A obávám s téže pokud chceš aby zvládl trochu terén tak ten nebude nejlevnější. Ale to je jen můj odhad. My koupil dvojkombinaci od Patron, naše podmínky splňuje, terén vyzkouším teď na táboře takže to ještě uvidím. Ale je to za cenu že drobnější detaily nejsou úplně promyšlené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.7.19 18:38

@skorotehotna Jenže značka se nikdy nerovná kvalita :) stačí jen hledat, prohlížet a nebrat první… a že za 7tis neseženu dobrý kočár??? to pochybuju.
A ano za pár tisíc stačí, nepatřim k těm matkám, který musí mít dráhy, nejmodernější styl kočáru - však miminko roste, tak proč? Kočár kvůli bezpečí? Ha ha, stačí pečlivě vybírat, to raději investují do lepší autosedačky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
17.7.19 18:42

Tazatelka od začátku říká že chce s pevnými (nenatáčecími) koly, takový kočárek přejede všechno a pokud ho bude mazat tak ani nebude vrzat. Osobně doporučím spíše ocelový podvozek než hliníkový. To ušetřené kilo na váze nestojí potom za tu rozhrkanost. Hliník u retro ( křížových ) podvozků není moc vhodný.
Záleží kdy bude mít tazatelka termín, od toho se také odvíjí délka hluboké korby. Vůbec nebrat na zřetel rozměry co píší výrobci, obvykle jsou to nesmysly. Vemte metr a změřte si matraci, to je rozměr který Vás zajímá. Např 74cm korba pro dítě které bude v šesti měsících v hluboké korbě se zimním fusakem nestačí. A vemte také že jsou děti které samy nesedí až do 8-9 měsíců.

Nám třeba z těch levných kočárků docela vyhovoval typ jako je kunert vip. Je opravdu prostorný, nenatáčecí kola, přehazovací rukojeť… cena okolo 4-5000kč ale je dost těžký a při přehození rukojeti se s ním špatně zatáčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
17.7.19 18:45

Po přečtení dalších příspěvků ještě dodatek k Inglesině - korbu lze dát po i proti směru jízdy, jen se přecvakne :-).

Sama jsem původně kupovala kočárek „bazarový“ od kamarádky. A ač jsem ji tehdy považovala za kamarádku dobrou (po dalších zkušenostech už ne), tak kočárek měl v sobě nepůvodní součástky a po roce ježdění se mi rozpadl při sjezdu z chodníku na silnici. U bazarového je nevýhoda, že člověk neví, co s tím předchozí majitel dělal. Může to být i po několika dětech v super stavu, ale taky po roce naprostý vrak… Proto bych možná některé nejvíc namáhané části koupila nové a třeba korbičku a příslušenství, pokud budou v dobrém stavu, bazarové kvůli úspoře financí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
17.7.19 18:47
@dog.s píše:
Z bazaru nechci, opotřebovaná kvalita je to samé jako obyčejný kočár :)

Samozřejmě tvoje věc kde koupíš kočár :) ale nesouhlasím že kočárky z bazaru jsou špatný obě děti jsem odvozila v kočárkach z bazaru a ještě je poslala dál a kočárky dál slouží. Mě přijde zbytečný kupovat nový kočár. Kočárky co nový stojí okolo těch 7000 většinou nic moc nevydrží, za dva měsíce to vrže pokud rovnou něco neupadne. A kupovat kočárek třeba za 20 000 mi přijde úplně zbytečný protože je to na chvilku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
17.7.19 18:58

Za tu cenu nekoupis kvalitní kočár nový. To spíš koukni na bazar. Autosedačku si kup zvlášť, hluboký nějaký z bazaru a později zainvestuj do lepšího sporťáku. Nějaký levný sunt někde na vesnici v horším terénu oddelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.7.19 18:59

Kup roan maritu. Houpací, korba mega velká, na vesnici nejlepší kočár a za super cenu. Do terénu je to top a neskutečnej držák. Mám ho už pět let v permanentním provozu, bez jediné závady, jen ho občas promažu. Kdo ho má, chválí ho do nebe. Koupiš k němu adaptéry na cybex a maxi cosi.

• Citovat
  • Upravit
6623
17.7.19 19:00
@dog.s píše:
@skorotehotna Jenže značka se nikdy nerovná kvalita :) stačí jen hledat, prohlížet a nebrat první… a že za 7tis neseženu dobrý kočár??? to pochybuju.
A ano za pár tisíc stačí, nepatřim k těm matkám, který musí mít dráhy, nejmodernější styl kočáru - však miminko roste, tak proč? Kočár kvůli bezpečí? Ha ha, stačí pečlivě vybírat, to raději investují do lepší autosedačky ;)

Ne za 7 tisíc neseženeš dobrý kočár, nýbrž nějaký polský verk co se za chvíli rozpadne. To radši bazarovy kvalitní, než tohle. Já zase patřím k těm, který si vybírají v jiný cenový než ty, ale rozhodně I kvůli bezpečí, použité látky /barvy, materiál, celkově kvalita provedení a pro mě i design. Pokud uvažujes o bezpečné sedačce tak koukni po jiných než je maxi cosi, třeba Britax Römer, cybex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
17.7.19 19:05
@dog.s píše:
A ano za pár tisíc stačí, nepatřim k těm matkám, který musí mít dráhy, nejmodernější styl kočáru - však miminko roste, tak proč? Kočár kvůli bezpečí? Ha ha, stačí pečlivě vybírat, to raději investují do lepší autosedačky ;)

Promiň, ale máš vůbec nějaký kočár doma? Vůbec přece není řeč o značkách. Pořádně odpružený kočár s velkými koly, ruční brzdou a velkou sedačkou do terénu, který se nerozpadne po prvním výmolu, prostě něco stojí. Stejně tak kočárek, po kterém chceš, aby byl dost odpružený na městské kočičí hlavy, ale přitom lehký a dobře skladný. Pokud máš na kočárek větší požadavky než to, aby měl kola a dojela jsi s ním do sámošky a zpátky po městské asfaltové rovině, přičemž s ním nikam moc necestuješ a doma parkuješ na chodbě, tak takové prostě sedm tisíc nestojí. Pokud jsi jiného názoru, pošli mi na nějaký takový odkaz, za ty prachy ho mileráda koupím.

Btw, máme na prvního kočárek z druhé ruky bratru za sedm tisíc (nový stojí kolem dvaceti) a rozhodně je to mnohem lepší kočár, než nová hrkačka za stejně peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.7.19 19:05

@skorotehotna já koupila roan maritu za 7tisíc a po pěti letech v provozu na rozkopaných vesnických cestách, polňačkách, lesích a loukách ho ještě rok budu používat a pak ho někomu daruju, protože jediný problém, co má je vyšisovaná stříška. Kvalita nemusí být drahá, jen se musí pečlivě vybírat. ;)

• Citovat
  • Upravit
Janli
17.7.19 19:16

@Natálka26 @SlečnaDahlia holky, je fakt vtipný, že polský kočárky haní jen ty, co je nikdy neměly :mrgreen:. Já jsem při zakladatelce, nebudu vyhazovat dvacet táců za kočár, když stejně kvalitní koupím ani ne za půlku. To je o značkách. Teď tu byla diskuze, že se Cybex rozvrzal po prvním roce používání :mrgreen:. A to je nějaká značka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6119
17.7.19 19:22
@Janli píše:
@Natálka26 @SlečnaDahlia holky, je fakt vtipný, že polský kočárky haní jen ty, co je nikdy neměly :mrgreen:. Já jsem při zakladatelce, nebudu vyhazovat dvacet táců za kočár, když stejně kvalitní koupím ani ne za půlku. To je o značkách. Teď tu byla diskuze, že se Cybex rozvrzal po prvním roce používání :mrgreen:. A to je nějaká značka :mrgreen:

Ale prosím tě. Víš úplný prd o tom, co já jsem kdy měla nebo ne. Nikdo tady nehaní šmahem polské kočárky. Není to ani o značce, ani o zemi původu, nikdo tady netvrdí, že značka je samospásná (viz ten rozvrzaný Cybex). Ale kvalita prostě něco stojí a to bez debaty. Roan Marita je výborný, ale zaprvé komplet kočár (hluboká korbička + sporťák) nikdy nestál a už vůbec nestojí nový do sedmi tisíc a zadruhé to rozhodně není kočár pro každého. Stačí, abys po kočárku chtěla, aby kromě projetí všeho šel i složit do kufru auta na dovolenou a Roan už je mimo hru. Prosím o odkazy na ty super kvalitní kočárky za sedmičku. Bez legrace, ráda ho za tu cenu koupím na druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.7.19 19:55

@Janli
Máš pravdu polský kočár jsem nikdy neměla a ani mít nebudu. Nelíbí se mi, nemám k nim důvěru, polský verk jsem použila proto, že je to pro mě synonymum pro levný, nevzhledný kočár, všude spousta látky, kola jak od tříkolky, žádná přehazovací rukojeť ani otočná kola. Nevím jak je na tom cybex I když o něm uvažuji teď pro další dítě, ale vím 100% že pokud se to stane tak mi bezproblemu uznání reklamaci a po dobu reklamačního řízení budu mít stejný kočár zapůjčen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí