Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tichošlápek píše:
@Izumi Miyako a mas ji vůbec ráda? Takovou jaká je? Pak bys možná neřešila takové cicoviny
Na první otázku odpovím ano. Na druhou, že nevím. Žiji neustále s tím, že taková jaká je, je špatně. Měla by být jiná. A pokud není, tak za to můžu já a prostředí. A taky je otázkou, jestli bych to řešila nebo ne. Já celkově hrozně věci analyzuji
Když to tak řeknu, tak chci vědět, proč používá obě ruce a jestli je to normální a co to značí. Pro příklad.
@Izumi Miyako ale špatně není ona. Špatně je to, jak ty na to koukas. Co si myslíš? Ze by měla byt jiná, protože ty to tak chceš? Tak to si rychle vyzen z hlavy. Protože jak poroste, tak se od te tvé představy bude odchylovat čím dal tím víc. A taky si to začne prosazovat.
@Izumi Miyako Sama píšeš, že moc věci analyzuješ a řešíš, to je do budoucna pro to dítě šílený mor. Možná už teď je, když řve.
Možná bys měla začít svojí hlavu zaměstnávat něčím užitečným - když už chceš vědět, tak si o tom načti něco v odborné literatuře. Nebo možná to zkus z hlediska filosofie a třeba i z více zdrojů, více do hloubky. Nejsem si úplně jistá, co ty potřebuješ. Nechce se mi číst všechny tvé staré příspěvky, abych nějak odhadla o co kráčí.
Prakticky vzato. Lidi, co soudí dítě, jeho projev, jiné lidi, situace, co nezažili, tak je to hlavně asi tím, že jsou nějakým způsobem omezení zkušenostmi, znalostmi. A z takových lidí by si člověk neměl nic dělat.
Pokud ti někdo podá kritiku konstruktivně, věcně a s normálním tónem, klidně bych si na dané téma zapřemýšlela. Pokud ale někdo podá kritiku zle, s hnusným tónem a s cílem tě shodit/ ublížit ti (je třeba vidět, že ten člověk je nas*aný už z principu a jen kope kolem sebe), tak takovou kritiku bych hodila za hlavu a absolutně nad tím nedumala.
Řve ti dítě v MHD - na jednu stranu chápu, že třeba ty sama o sobě jsi nervózní, nevíš, co na dítě platí, tak ho nedovedeš utišit, nemáš v rukávu žádné eso a někdo, nervózní z řevu, po tobě plivne nějakou nehezkou větu na téma řvoucího dítěte a že si ho máš lépe vychovat. Za prvé je to jejich boj, že jim to vadí, oni se s tou situací musí vyrovnat (ty se vyrovnáváš se svou), navíc je tam vidět ta omezená informovanost, že do určitého věku se děti křikem dorozumívají, pokud se jim něco nelíbí, tudíž je zjevné, že dítě je nespokojené a ne nevychované. Je to taková obecná věc, co člověka napadne při vzteku jako první - že je dítě nevychované a tak podobně. To, že je řvoucí dítě otravné je ale fakt.
@Izumi Miyako jako fakt tvoje dite je chudak
Mam chut,po vsech tvych diskuzich,oslovit OSPOD
@jahuhudka píše:
@Izumi Miyako jako fakt tvoje dite je chudakMam chut,po vsech tvych diskuzich,oslovit OSPOD
Ani ne OSPOD, jako pediatra. Zkušený pediatr by mohl zakladatelce hodně pomoci s péčí o dítě a s porozuměním mu.
@Cuddy píše:
Ani ne OSPOD, jako pediatra. Zkušený pediatr by mohl zakladatelce hodně pomoci s péčí o dítě a s porozuměním mu.
Ona by prvne mela resit sebe,aby mohla vychovavat dite
@jahuhudka v jakém směru řešit sebe? Její problémem je očekávání, které je nereálné a patrně zakladatelku někdo velmi kritizuje na základě malých zkušenosti. Když ji pediatr řekne, ze polovina dětí v noci řve, tak ji to třeba uklidní. Rodiče ji patrně říkají, že neznají dítě, co řve a pokud ano, tak že je to její chyba.
@Izumi Miyako píše:Žiji neustále s tím, že taková jaká je, je špatně. Měla by být jiná. - To mi přijde jako myšlenka vaší matky vůči Vám po všem, co jsem si pročetla. Jste vaší mámou hodně poznamenaná a to je největší problém co se výchovy vaší dcerky týče. Z toho pramení i zmatek z mateřství jako takového. Myslím si, že odtud pramení všechny problémy.
Na první otázku odpovím ano. Na druhou, že nevím. Žiji neustále s tím, že taková jaká je, je špatně. Měla by být jiná. A pokud není, tak za to můžu já a prostředí. A taky je otázkou, jestli bych to řešila nebo ne. Já celkově hrozně věci analyzujiKdyž to tak řeknu, tak chci vědět, proč používá obě ruce a jestli je to normální a co to značí. Pro příklad.
OSPOD by mě fakt zajímalo, co by řešili. Doma na klizeno, dítě čisté, hraček hromady… Naposledy, když u nás byly před tím rokem, tak je zajímalo jen to. Ne to jaká je moje matka a jaké jsou mezi námi vztahy.
No, pediatr mi posledně vynadal, co jako lezu k ní ohledně toho, že měla malá průjem. ![]()
@Izumi Miyako Máš hodně zkreslenou představu o tom jaké má být roční dítě. Kolik jiných děti mimo vlastního znáš? To,že venku zahlédneš dítě sedět v kočárku jako pecka není směrodatné. Moje první dcera byla jako drak,v 9mesicich chodila,všude vylezala doma,venku a nebylo možné ji udržet v kočáru,tam vysela na ksirech hlavou dolů,přes den minimálně spala,jediné pozitivum,že v noci spala dobře. Druhá dcera méně fyzicky aktivní,ale velký mamanek,pořád chovat a v roce se budila x krát za noc.. Přesto jsem své dcery považovala za normální deti
A o výchově v 1roce nemůže být ani řeč… Buď ráda,zdravé zdravé dítě a nereš blbiny.
@AnnaNuvoletta07 Vy jste u nějakého tedy byla a prošla jste se i hypnouzou?
@Alušáček Znám ty, co potkávám. Právě, že mi okolí tvrdí, že i kojenec je rozmazlenej, když pláče. Takže roční dítě by mělo být vychováno.
@Izumi Miyako V tom případě máš kolem sebe divný lidí,ani nevim jak se dá mimino nerozmazlovat ![]()
Myslím, že podle jejích jiných diskuzí je odpověď jasná