Vinted - co preferují kupující?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
502
21.10.22 06:28

Pokud na tom prodávající trvá, nedávám koupit a domlouvám se, ale preferuji Koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
21.10.22 07:03

Koupit a pokud možno sety.. pokud to dává smysl

• Citovat
  • Upravit
6857
21.10.22 07:39

Vinted mám už několik let a musím říct, že tlačítko koupit je od té doby nejlepší způsob koupě. Dřív bylo vše zdlouhavé, mockrát se mi stalo, že u hezkých kousků jsem neměla šanci, jelikož prodávající buď prodala někomu jinému, přestože jsem byla první zájemce, nebo nereagovala. A to měla třeba i hodně hodnocení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
21.10.22 08:53
@Pindruša píše:
Měla bych dotaz na ty, co aktuálně prodávají na Vinted.
Konkrétně mi jde o využívání tlačítka „koupit“. Kolik % kupujících toto tlačítko využívá, resp. kolik naopak dává přednost prodeji napřímo (tedy postaru, s platbou přímo na účet prodávajícího)?
Moc děkuji :kytka:

napřímo „postaru“ bych koupila jedině od prodejce, který má velmi mnoho 5* hodnocení, jinak ne, ten risk by mi nestál za to

Posledních asi 7 věcí jsem koupila z Polska, kdy mají neuvěřitelně nízké ceny, takže i těch cca 80 Kč za poslání se mi vyplatí, třeba nové boty Clarks, jako fakt nové, za 300 Kč, mírně onošené 150, vlněný kabát za 120 a tak dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
21.10.22 12:52

Ráda nakupuji i prodávám přes tlačítko. Nemusím nic řešit, vypisovat, je to rychlé a navíc to alespoň částečně chrání před podvodníky. Teď co je akce Balíkovny za 10 Kč ale hodně nakupuji i prodávám přes zpravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
21.10.22 13:27
@Smudlinka01 píše:
@Beckyttine5
Ty věci z Polska mě na toto také štvou, filtr jako filtr jsem nikde nenašla, :zed: ale když zadávám nějakou věc do vyhledávání, napíšu za to CZ a hledá to pak jenom české nabídky. Ale to jde jen u hledání bohužel. Jinak jsem si všimla, že u nabídek z Polska, jsou kvůli převodu ceny v desetinných číslech. Takže když jedu obecně v seznamu nabídek a vidím třeba cenu 235,65 - tak je mi jasné, že to nemusím rozklikavat, páč je to Polsko :)

Nebo Slovensko :) přepočet z eur na koruny ale taky mě to Polsko štve..nechci z tama nakupovat, hodně často postujou fakes..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
21.10.22 13:45

Já především preferuju to, aby to, co nabízí i měl :roll:
Teď mě zrovna jeden prodávající pěkně nakrknul. Dva dny čekám, až doháže ještě nějaké zboží (nabídl mi to, sháněla sem určitou velikost, tak že doplní a pak to dáme do jednoho balíčku, na té první části nabeton domluveno, že si to beru) a když sem vytvořený set doplnila, tak najednou, že už pět z těch věcí nemá, že je mezitím koupil někdo jiný. Tak nějak jsem očekávala rezervaci :pocitac:
Přitom na vintedu ty věci stále visí i k možnosti okamžité koupě-tlačítko „koupit“ stále aktivní, takže to právě není případ, kdy by to někdo klikl předemnou.
Mno…dobré hodnocení ode mě asi nedostane…kdyby psal, že nabízí i jinde, kdyby nabídl nákup nadvakrát, klidně bych na to přistoupila, takhle je to pro mě jen nedůvěryhodný kšeft.
Docela by mě zajímalo, co by pán dělal, kdybych mu na ty údajně prodaný věci naklikala koupit a pak bych požadovala náhradu

Obecně, vyhovuje mi systém okamžité koupě. Ale často vytvářím sety, a tam už se musí čekat na potvrzení prodávajícího, že ten set je možný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
22.10.22 10:26
@Mar__tanka1983 píše:
Já především preferuju to, aby to, co nabízí i měl :roll:
Teď mě zrovna jeden prodávající pěkně nakrknul. Dva dny čekám, až doháže ještě nějaké zboží (nabídl mi to, sháněla sem určitou velikost, tak že doplní a pak to dáme do jednoho balíčku, na té první části nabeton domluveno, že si to beru) a když sem vytvořený set doplnila, tak najednou, že už pět z těch věcí nemá, že je mezitím koupil někdo jiný. Tak nějak jsem očekávala rezervaci :pocitac:
Přitom na vintedu ty věci stále visí i k možnosti okamžité koupě-tlačítko „koupit“ stále aktivní, takže to právě není případ, kdy by to někdo klikl předemnou.
Mno…dobré hodnocení ode mě asi nedostane…kdyby psal, že nabízí i jinde, kdyby nabídl nákup nadvakrát, klidně bych na to přistoupila, takhle je to pro mě jen nedůvěryhodný kšeft.
Docela by mě zajímalo, co by pán dělal, kdybych mu na ty údajně prodaný věci naklikala koupit a pak bych požadovala náhraduObecně, vyhovuje mi systém okamžité koupě. Ale často vytvářím sety, a tam už se musí čekat na potvrzení prodávajícího, že ten set je možný.

To už se mi stálo vícekrát- když dám koupit a zaplatím to, tak prodávající dostane kód pro Zasilkovnu či jinou přepravu, a Vinted tak má přehled, zda to zaslal. KDYZ nezasle v dané lhůtě, tak Vinted obchod zruší, dá mu špatné hodnoceni a vrátí peníze zpět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák