Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahooj holky, možná nesmysl.. ale ráda bych si něco objednala na Vinted. Ještě k tomu jsem si říkala.. super, nebudu platit dopravu. Prodávající neodpovídá a byla před rokem aktivní.. nevíte někdo jak by ještě možná šlo ji odepsat? Napsat? Moc Děkujuu
Bez šance. Tohle mě n vinted štve, že tam zůstávají inzeráty i lidí, co se tam rok neukázali. Inzeráty by měly mít expiraci a člověk by je měl jednou za tři měsíce znovu potvrdit.
Nemáš ji jak jinak kontaktovat. Pokud má vypnuté upozornění, smazanou aplikaci, email..:nevim:
@Janli píše: Více
Tak ono není jak, někdo umře a těžko něco potvrdí nebo aktualizuje. Podle mě je docela vševypovídají, když byl někdo naposledy online před 3 roky, že už si danou věc asi nekoupím. Je fakt, že někdy v rámci záchvatu něco koupím přes Kup teď, aby mi to někdo nevyfoukl a pak si všimnu, že dotyčná nebyla aktivní víc jak rok, jenže to beztak pak Vinted vrátí peníze, protože nedojde k odeslání, takže vlastně nic moc nehrozí.
@hopsahejsa píše: Více
tak že by mladé ženy, které většinou na Vinted prodávají, tak houfně umíraly? ![]()
@stinga píše: Více
Chápu, že to myslíš ironicky, ale já ve svém životě (a okolí) teda rozhodně zažila několik úmrtí žen pod 30 let - a věř, že vím o jedné, která na vinted prodávala a její profil tam visí doteď. Asi ti to přijde hodně vtipné, ale i mladé ženy umřou na rakovinu, při autonehodě nebo na neodhalenou vadu srdce. A jelikož některé byly moje kamarádky a členka rodiny, tak bych to fakt nezlehčovala. Krom toho, na vinted prodávám i já (40 let) nebo moje máti (60+), takže byť možná většinově tam jsou mladé, tak spousta uživatelek je po smrti, to se vsaď - samozřejmě ne každá roky neaktivní, to jsou spíš „mrtvé“ účty, které nastaly při tehdejší změně podmínek nebo co to bylo, jak jsi musela cosi potvrzovat, aby se ti převedl profil na novou platformu a zůstalo hodnocení atp.
A proč by měla mrtvola potvrzovat inzeráty? ![]()
Snad právě proto by se eliminovaly neaktivní inzeráty..
Koukám, kdy byl ten člověk naposledy online. Jak je to víc než měsíc, nebrat.
Mám na mysli to, že stačí selský rozum - sama mám období, kdy se na Vinted půl roku nepřihlásím, klidně mi tam něco visí a pak tam během dvou dní nahodím 30 věcí. Fakt nepotřebuju další notifikace, abych potvrzovala, že mám o službu zájem. To bych taky mohla potvrzovat mailové adresy, protože mám 4, aby náhodou nějaký provider neměl strach, že když už jsem neposlala 3 měsíce mail, jestli náhodou nezabírám virtuální prostor nebo co. Nechápu, jak někdo dokáže stvořit problém tam, kde není. Neodpovídat může i někdo, kdo byl přihlášený před týdnem, nechápu potřebu explicitně někomu mazat inzeráty nebo profily/účty, a pak si je znovu zakládat nebo věci znovu fotit.
Selský rozum? To mám u každýho inzerátu pátrat po tom, kdy tam ten člověk byl naposledy nebo se probírat mořem inzerátů, co jsou dávno mrtvý? Mě, jako uživatele, tohle obtěžuje.
Nemusíš přece pátrat po tom, kdy nahrál fotky, ale po tom, kdy byl naposledy online a to jde vidět doslova na první pohled. Pak se můžeš rozhodnout, jestli budeš psát někomu, kdy byl online před měsícem. Pokud ovšem na denní bází musíš procházet moře inzerátů, chápu, že to zdržuje. Nicméně pokud něco hledáš, pomocí klíčových slov, materiálu, barvy, velikosti atd. si tu skupinu můžeš značně zmenšit a světe div se, dokonce si je řadit od nejnovějšího. Pokud je tohle tak moc obtěžující, tak ti není pomoci.
Vidíš, a kdyby existovala funkce potvrzování inzerce, tak tohle všechno nemusím absolvovat…. ![]()
Ty jo, to se mi nikdy nestalo a že tam kupuji měsíčně tak pět věcí a podobné množství prodám. Ani mě nenapadlo zkoumat jak je kdo online. Prostě vyberu, nakoupím a oni pošlou. Na ty co neprodávají přes tlačítko neodpovídám, to mě odpuzuje.
Asi mám fakt štěstí, že na mrtvé nenarazím.