Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivčis Tak jsem se dočetla, že to má vliv na ovu testy, takže nic…snad to poznám podle teploty nebo snad ta mrška nedojde
Pozitivně určitě musíme myslet. Ten čtyřlístek je pěknej nápad. Já mám taky kérku, takovýho ozdobnýho škorpiona na lopatce…a moooc bych chtěla další, ale příteli se to moc nezamlouvá. Ale stejně si prosadím svou
Tak šup sem s fotečkou, jsem na něj zvědavá ![]()
@Niiika88 Jejda, ale tak třeba to tak rychle nepostoupí, když si měla i včera slabounkou?
Rozhodla jsem se strašně narychlo, tak doufám že se to neomrzí. Zase je pravda jak říkal že se to dá vždycky změnit
. Ale je opravdu moc hezkej
. Zítra pošlu fotku, ještě nevím jak nemám totiž kabel od foťáku, tak zítra poprosím Pěťu o její foťák a pošlu hneed jak se tu ukážu. Jinka se vidím už taky v pokračování, až zase bude nějakej rychlej nápad.
.
@Ivčis Jj, to je na tom fajn, že se to dá kdykoliv předělat nebo si k to můžeš nějak vylepšit
No a mě to neomrzí. Všem, co proti tomu něco mají říkám, že až budu stará, tak mi bude jedno jeslti na mě bude scvrklá kůže nebo scvrklá kůže s obrázkem, před nikým se v šedesáti slíkat nebudu
Jejda, už aby tu byla fotečka. A co doktor? Celej den sem na tebe myslela a držela palečky ![]()
@Niiika88 Niky, včera jsem byla úplně hotová
. Doktor mi řekl špatné zprávy a poslal znovu na ten horm. profil. Jsem ale objednaná až po MS a to 20.8. Nezdá se mu ta poslední nejdůležitější hodnota. Jak se podíval na ty výsledky tak nejdřív řekl že je to strašně brzo v 17. Tak jsem ze zeptala co tím myslí a co to znamená a řekl že bych měla primárně slabé vaječníky a víc to řešit teďka nemá cenu. Že se ujistí těma dalšíma (stejnýma testama) a pak řekne co a jak. Prý tomu pomohla antikoncepce střelená od boku
. Bojím se že nebudu moct mít děti a bude to špatný
. Tvářil se jako kdyby to bylo něco hroznýho
jsem s toho zmatená. Nevím co to znamená a pořád vymýšlím různé varianty. ![]()
@Ivčis To je mi strašně líto
Myslím si, že většina žen má antikoncepci jen tak střelenou od boku. Mě napsal doktor tu, co se dává nejvíc a nedělal mi před jejím napsáním žádný testy. Neboj, určitě budou nějaké léky na podporu vaječníků a děti určitě budeš mít budeš
Hlavně si s tím moc nazatěžuj hlavu než se dozvíš ty rozhodující testy. Doktor ti pak řekne mnohem víc. Moc doufám, že ty nový testy dopadnou o hodně líp
Budu ti držet palečky.
Jsem tu s tebou neboj ![]()
@Niiika88 Původně jsem se snažila na to moc nemyslet, když vlastně nevím jak to dopadne ale znáš to PROSTĚ TO NEJDE!!
. Když jsem to řekla Tomovi, tak už začal plánovat umělý oplodnění a bůh ví co (však znáš chlapy) nic o tom neví a snažil se mě uklidnit, jen tomu ještě přidal.
. Nemám mu to ale za zlí, myslel to vlastně dobře.
Nějak se mi nechce věřit že by z testů z krve výsledky podruhé vyšli jinak. Vždyť je to to nejpřesnější co může být ![]()
Jsem ráda že to můžu někomu napsat a tak nějak si utřídit myšlenky když to píšu. Ještě pak číst takovou podporu a pochopení. ![]()
No nic dneska odjíždím pod stan tak se nějak odreaguju (doufám) a budu nabitá energií
. Do dvacátého je dlouhá doba tak doufám že to rychle uteče nebo se asi ukoušu.
Díky ![]()
@Ivčis Vůbec neděkuj
Přesně tak, chlapi se nás snaží uklidnit a při tom je to někdy naopak. Nejhorší je, že pro ně je jednoduchý říct umělý oplodnění to půjde. Ale taky kolik to stojí, četla jsem tu že IVF stojí kolem 25tisíc
Třeba se teď v té krvi zaměří na jiné věci než před tím a může to dopadnou jinak
Moc bych ti přála, aby to nebylo tak jak si psala. Určitě se najde nějaký řešení a tím nemyslím umělý oplodnění.
Užíte si stanování, tam se snad podaří na chvilku na to nemyslet. Těším se až se tu zase ukážeš ![]()
@Niiika88 Tak jsem tu
, bylo to super, užila jsem si. Sice včera celej den pršelo tak jsem měla myšlenky jinde, ale jen chvilku, pak se to všechno zpravilo když jsme šly do hospůdky
. Dnes jsem byli na bazéně ale jen jsme se opalovali, voda byla totiž ledová měla 20 stupňů. Jinak jsem se ale docela opálila poprvé letus
. V pondělí přestanu jíts ty prášky tak doufám že MS dorazí jak má a dvacátýho se dostavím na krev, příjde mi to ještě šíleně daleko. A pak až 23 k doktorovi.
. A co vy? Jak jste si užili víkend?
@Ivčis Jé, taky bych ráda někam na víkend vyrazila…pod stan jsme jezdili s partou každý rok. Byla to super zábava. Tak to koukám, že jste se pěkně odragovali a taky se ti asi víc utřídili myšlenky. Doufám, že se cítíš líp
Neboj, 23. je za chvilku
co mám říkat já, mě čeká doktor až v září a mám v úmyslu mu říct o kompletní vyšetření a odběr nové krve, jak to vypadá. Jsem z toho celkem mimo, okolo všichni rodí nebo jsou těhotný a já mám z toho depku. Dneska mi z toho bylo do pláče. Víš co bylo nejhorší? Když jsem tu včera četla deníček, kde otěhotněla 17.letá holka, která brala prášky a vůbec to neplánovala. Víš někdy mi to příjde hrozně nefér, když takhovýhle štěstí potká lidi, který o to nestojí. Zatím co my dvě bysme si miminko zasloužili hned
Myslím si, že bysme byly skvělý maminky ![]()
No jinak náš víkend jsme strávili s návštěvou. Tak jsme si zašli do hospůdky a v neděli jsme odpočívali. Tenhle víkend nás bude čekat pouť, takže se sem vůbec nedostanu
Jo a 9.září jdu ke kadeřnici ![]()
@Niiika88 Ahoj, ten deníček jsem taky četla
naštěstí to dobře dopadlo i když to není fér. Právě je to tak že když si někdo něco zásadního přeje tak se na to čeká šíleně dlouho. Pak je ton opak kdy někdo o tom ani nepřemýšlí a šup, má to pod nosem
.
Já mám volno v práci, tak budu někam vyrážet na kole, už se těším taky pěkný odreagování. To máš teda ještě času na tu kadeřnici
. To je dobrej nápad o tom vyšetření třeba ukáže nějaké dobré zprávy
.Rodící období už mám za sebou, teď jsou u nás už samá miminka
, je to nádhera a drásá to naše nervíčky. ![]()
@Ivčis kéž by to šup šlo nám všem
Jj, je to dlouho, mohla jsem jít tuhle neděli, ale to jedem na tu pouť. Takže mě hodila na víkend, kdy přijede
to vydržím. Ještě mi šedivý vlasy nerostou, tak je to v poho ![]()
Jé já bych taky chtěla volno a někam vyrazit
Ale nejde to, musím si nechat dovolenou až do doby, než se bude stěhovat. To pak bude dovolená ![]()
@Niiika88 Ahoj, dlouho jsem tu nebyla a když byla jen nakoukla a utíkala někam pryč. To bude krásná dovolená stěhování je moc relaxační
.
Nemůžu se dospat pondělka
jo a ještě k tomu jsem se dozvěděla že příští týden má doktor dovolenou takže tam půjdu až za 14 dní
. Je to nekonečný.
@Ivčis Ahojky
Já jsem tu taky nebyla dlouho. Teď o víkendu jsme byli na pouti a po dlouhý době jsem se trošku víc napila
. Ježíš, to si musel vzít dovolenou zrovna teď
Já jsem to dneska dostala, vůbec jsem s tím nepočítala…mělo to přijít nejdřív zítra… Takže půjdeme k doktorovi asi ve stejnou dobu. Jsem strašně moc zvědavá jak nám to dopadne. Moooc ti držím palečky ať dobře ![]()
@Ivčis Ahojky Iví
Už si dlouho nenapsala, kdepak se touláš? Jak to vypadá s doktorem, nebyla jsi tam náhodou? Já jsem dneska volala tomu svýmu a jsem objednaná na příští čtvrtek ráno a domluvila jsem si i nějakou podrobnou prohlídku
. Tak snad uvidíme, jestli něco zjistí ![]()
@Niiika88 Ahoj Niky, zaprvé se chci strašně omluvit že jsem tu tak dlouho nebyla a ani o sobě nedala vědět. Už jsem nevěděla co bych ti měla psát za novinky když mě doktor opakovaně posílal na krev s tím že musí zjistit jak se mé tělo chová v různých situacích. Tak abych začala tam kde jsem skončila. Dobrala jsem Orgametril a za 5 dní po dobrání se dostavila MS. Druhý den MS jsem měla jít opět na krev a opakovalo se to jestě 2krát takže na krvy (stejné testy) jsem byla sečteně 4 krát. Ani si nedokážeš představit jak pracovaly moje nervy prostě jsem si připadala jak blb. Nicméně jsem byla objednáná na 4.9 a co se nestalo po 13 dnech jsem dostala opět MS no a abych to zkrátila včera jsem byla naposledy na krvy stím že si mám dneska zavolat na výsledky přímo panu doktorovi. Volala jsem tedy v jedu hodinu kdy jsou konzultace a dozvěděla jsem se to co už mi naznačoval. Takže už vím co mi je mám Hyperandrogenní syndrom nebo-li symdrom polycystických vaječníku (PCO). Jsem objednaná na 17.9 aby jsme mohly začít s léčbou, zmiňoval se o laparoskopii a samozdřejmě lécích.
A co vy? Jak se Vám daří?