Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kde začít? Pokud jsi to ještě neudělala, tak tím že si zajistíš živnosťák. A prodávat pak můžeš třeba na Fleru, přes různé FB skupiny, kde lidé nabízejí své výtvory
Anebo si zařiď vlastní eshop.
Pro takový byznys kombinace ŽL a Fleru. Až časem třeba přesun na vlastní eshop apod.
Ale připrav se na komerční neúspěch
Pro většinu lidí je to udržitelné jen jako hobby.
A máte na nějakou vstupní investici? To chce zařídit ŽL, pokud to chcete prodavat oficiálně (ne treba jenom na bazaru), udelat si stranky- eshop, reklamu, viděla sem i docela dost stránek na fb, kde se podobné věci nabízí, nebo oslovit nějakou blogerku třeba, dát jí něco na vyzkoušení, aby tě pak zmínila v nějakém příspěvku, ony mívají tisíce sledujicich a dostaneš se tak líp do podvědomí lidí. Ale jako záleží jestli to chceš delat ve větším nebo udělat pár triček sem tam a někde to nabídnout neoficiálně ![]()
@Oplbdnd píše:
Začela sem vyšívat obrázky na jednobarevná trička pak mě napadl nápad je prodávat něco málo už sem prodala ale nějak nevím kde jak začít pořádně
Spočti si náklady a potenciální příjmy, poptej v okolí jestli by o to byl fakt zájem a pak si dojdi na živnosťák zajistit si oprávnění ![]()
Udělej si za tisícovku živnosťák a dobře se začíná založením skupiny na Facebooku, na Instagramu. Ale chce to fakt denně něco hezkého nafotit, mít to dobře udělané, být připravena na možné nájezdy kritiků - jaké to má atesty, původ a složení textilu + lidi si navymýšlejí zákonitě to, co máš ALE jinak.
Není to jen tak, že něco našiješ a prodáš třikrát tak draho.
Vpodstatě proč ne, když to nepůjde, tak to zas nebude nijak likvidační. ![]()
@Oplbdnd domáce hand made výrobky pomáhajú predávať viaceré portály, napr. u nás na SK https://www.sashe.sk/
do celého sveta to môže byť https://www.etsy.com/
myslím, že sa tam nájde niekto kto by Vám vedel poradiť konkrétnejšie.
Kolik takových triček vyrobis denně? Kolik jich přidáš? ZL rovna se sociální a zdravotní možná id ledna EET atd std
@jahuhudka stačí ji vedlejší činnost, kdyby to měla jako bokovku k práci, tak se žádné pojištění neodvadi.
@Kriss Tina píše:
@jahuhudka stačí ji vedlejší činnost, kdyby to měla jako bokovku k práci, tak se žádné pojištění neodvadi.
Jako fakt? To jsem nevedela. Takže já jako blbec platila zdravotní i sociální. ![]()
@Anonymní píše:
Jako fakt? To jsem nevedela. Takže já jako blbec platila zdravotní i sociální.
Hele asi takhle, to pojisteni se neplati v prvnim roce te cinnosti, potom je to nejak snížené a důchodové se platí až od nějaké částky, kdyby prodala sem tam něco, tak akorat po tom roce bude platit nejakou část zdravotního.
Začela sem vyšívat obrázky na jednobarevná trička pak mě napadl nápad je prodávat něco málo už sem prodala ale nějak nevím kde jak začít pořádně