Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jdukolem píše:
tak snad budeš mít syna, aby se ti to jednou od snachy vrátilo
je to máma, která vychovala muže kterého sis vzala čili zase tak šílená být nemůže..takže trochu tolerance a úcty a vidět i něco víc než jen to své já já já
Tolerovat něčí pití, když hlídá
To né! Mám s tím zkušenosti ![]()
A jak to čtu tchyně spíš netoleruje ji. Urazit se, že si chci udělat svatbu po svém, to není výraz tolerance.
A tvojí mamce mimčo taky neukážeš celé šestinedělí? Chtělo by to trochu tolerance, uvědom si, že tchýně se na vnouče těší stejně jako tvoje mamka. A jinak, že tchýně plánuje kam dá postýlku a udělá dětský koutek, dyť je to hezký, že má zájem. Jeslti je teda alkohilička, tak to je jiná, ale jestli si dá občas víno, na tom snad neni nic špatného.
@Akivasha píše:
Tolerovat něčí pití, když hlídáTo né! Mám s tím zkušenosti
A jak to čtu tchyně spíš netoleruje ji. Urazit se, že si chci udělat svatbu po svém, to není výraz tolerance.
Ale tak to neznamená, že když pije třeba na oslavách, že bude pít, když hlídá, ne? Dyť mičo neni ještě na světě.
@zuzukobylka píše:
Ale tak to neznamená, že když pije třeba na oslavách, že bude pít, když hlídá, ne? Dyť mičo neni ještě na světě.
Jo tak to nevím, píše že má problém s alkoholem - měla jsem za to, že když se někdo připije jen na oslavách, tak to není obvykle považováno za problém. Chtělo by to asi upřesnit, jak velký. Já mám blbou zkušenost, navíc s mi hodně blízkým člověkem, tak vím jaký je to pocit.
@Akivasha píše:
Tolerovat něčí pití, když hlídáTo né! Mám s tím zkušenosti
tak je mezi - nechávám dítě o samotě s tchýní která není úplně spolehlivá, dovolím návštěvu pod mým dozorem a izoluju na šest neděl i více je celkem propastný rozdíl ne?
MOC TO PROŽÍVÁŠ…
ale nebuj nic, po porodu nebudeš mít čas řešit sebe natož tchýni
![]()
Ze si doma planuje, kam da postylku a ze udela miminu hraci koutek, na tom je spatnyho co? To tam jako nikdy s miminem nepojedete nebo ho budete u ni pokladat na zem? To ze to planuje mit doma jeste neznamena, ze ho musis u ni nechavat na hlidani ne? K nam prisli moji i manzelovo rodice na navstvu par dni po porodu (byli i v porodnici), dali kafe, pochovali prcky a jeli domu, kluci zadnou ujmu nemaji.. To i tvoji mame zakazes celych sest nedel neprijit kouknout na mimino, ac bydlite spolu? To asi tezko vid.. To s tim pitim se mi taky nezda, projde mi jako bys delala z komara velblouda, moje mamka nepije a obcas se taky zepta na stejnou vec treba 3× a to je jeste pomerne mlada. Podle mne na ni hledas chyby uplne zbtecne a uz jen z principu.. je to mama tvyho hlapa, stejne jako mas mamu ty
Tak tchýně má problém s alkoholem podle mého názoru velký, samozřejmě že když k ní přijedeme, dychnout ji nedavam, ale po pár letech poznam, jak se chová například když přijde z práce (to samozřejmě nepije) a když tam přijedeme a je celý den doma a jde to z ní dokonce i cítit. A to, že pije vím od sestry manžela která s tchýní bydlí. Schované flašky mezi nádobím atpd.. KdybY neměla problém tak by je asi neschovala ne?… Mezi sebou máme na venek dobrý vztah, ale cítím od ní že je to jen divadlo, že tak jak semnou mluví a jak se predemnou chová, tak taková normálně není, je to jen přetvářka (což mi potvrdil i manžel).
@pet01 Jenže ona si to plánuje že tam budeme jezdit každý den, že tam budeme i spát apod, už nejednou mi řekla že by chtěla abych jí ho tam nechala přes noc, tak jsem jí odvětila tím, že budu kojit a že to nebude možný a její odpověď je že to nevadí a už na mě začne koukat jako na krávu, že jí ho tam prostě nebudu chtít nechat.. A jinak, s mojí matkou mám já i manžel úplně jiný vztah, spíše kamarádský. Moje máma se za všechno neurazí, dá se s ní mluvit o všem a hlavně si nic nevykňourá. Tohle téma je spíš věc názoru. Ten kdo má tchýni v pohodě tohle nikdy nepochopí… ![]()
@Teremii
Naprosto te chapu a takovemu cloveku bych dite taky nenechala…natoz mimino pres noc. Je to sice matka manzela, ale to ji nedava zadne vysadni pravo si urcovat, co budete ci nebudete delat, jak vychovavat, kde budete travit cas atd. Mame to doma podobne…s mou mamkou jezdime i na dovolene a vse je spise na kamaradske urovni. Pokud mas oporu v manzelovi, coz je dulezite, tak jednej podle sebe
I moje tchýně stojí za to. Ignorance, platí jen její názor, navíc protěžuje bráchu mého muže. Ona je stále střed pozornosti, pořád mele jen o sobě, hlavní téma jsou vždy jen její nemoci,… Jóóó znáte to holky - slovo tchýně je složeno ze dvou důležitých prvků : tchoř a sv..ně.
@VeruBorůvka píše:
slovo tchýně je složeno ze dvou důležitých prvků : tchoř a sv..ně.
@zuzukobylka píše:
A tvojí mamce mimčo taky neukážeš celé šestinedělí? Chtělo by to trochu tolerance, uvědom si, že tchýně se na vnouče těší stejně jako tvoje mamka. A jinak, že tchýně plánuje kam dá postýlku a udělá dětský koutek, dyť je to hezký, že má zájem. Jeslti je teda alkohilička, tak to je jiná, ale jestli si dá občas víno, na tom snad neni nic špatného.
@Teremii tak předpokládám ze se tedy v sestinedeli nebudeš přijímat vubec žádné návštěvy, vlastne budeš šest tydnu sedět na zadku doma. Nepustis k děcku nikoho ani vlastni matku ze???
![]()
Myslim ze jsi zbytečně zla osoba a preju ti bezva snachu ![]()
Neprobírejte co bude, zbytečně se nervuješ. To se vyřeší potom. Člověku, který pije, bych dítě nesvěřila ani náhodou. Když přijde na návštěvu, vypije kafe, pomazlí si dítě ve tvé přítomnosti a odchod. To se dá ohlídat. Ostatní věci pak řešte postupně, až nastanou.