Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jura007 O karibské krizi vím, že byla reakcí na rozmístění raket USA v Turecku. Byla z toho tenkrát málem třetí světová, USA mimochodem slíbily, že rakety z Turecka stáhnou, což se stalo pouze částečně. Tož asi tak.
@Izzz jinak tebou zmíněný Karel Čapek se 1.sv neúčastnil kvůli těžké nemoci ne kvůli tomu, že by byl srab ![]()
@Jura007 Dneska, řekla bych, je rovnováha značně vychýlená ve prospěch NATO, potažmo USA. Nicméně nebezpeční nemusí přijít ani z ISIL ani z Ruska, spíš bych se bála Číny. A nedej bože, kdyby se Rusko spojilo s Čínou. Oni si na hlavu srá-t také nenechají.
@Jura007 píše:
A co „karibská raketová krize“ v roce 1963? Máš pocit, že pánové Hugo Chávez a Evo Morales byli jediní sympatizanti Ruska v Latinské Americe?
Ono nic není černobílé… Škoda že nevíme, co se právě peče v Moskvě a ve Washingtonu. Takže cesta našeho prezidenta do Moskvy mi nepřijde tak zhovadilá, jak se dneska píše a říká…![]()
mé též ne..mmch jsou věci, které se veřejnosti opravdu neříkají, tj. nedělám si iluze, že bychom se to dozvěděli v hlavních zprávách ![]()
@lucenka píše:
@Izzz jinak tebou zmíněný Karel Čapek se 1.sv neúčastnil kvůli těžké nemoci ne kvůli tomu, že by byl srab
já ho zmiňovala z toho důvodu, že byl pacifista…
Myslím, že podobna diskuse už tu byla. V podstatě o tom samém.
.Tyto věci me nechávají klidnou. Vlastně o nic nejde. Pro řadového občana se nic nezmění. V případe konfliktu bych se spíše rozhodovala, zda zůstat v ČR nebo ne, podle osobních a rodinných měřítek.
@Black Cat píše:
A pro takovýhle srágory naši /pra/ dědové a /pra/ babičky položili životy… smutné.
Přesně tak. ![]()
@Jura007 píše:
Napsáno se znalostí věci - klobouk dolů… Je vidět, že to píše manželka důstojníka.
to víš, roky života s touto institucí se musí někde podepsat ![]()
Na téma válka - nejsem naivní, nemyslím si, že nám nic nehrozí, což ovšem neznamená, že začne hned zítra a bude k ní potřeba těžká technika a dav pěšáků ženoucí se s křikem na nepřítele. Spíš je živě vidím, jak si sedí u klávesnic a hádají se, kdo konečně ten enter zmáčkne a nikomu se nechce odložit hrnek s kafem
(na což muž reaguje slovy „neboj, však on se tu někdo najde“
)
@Zuzaa píše:![]()
![]()
![]()
to víš, roky života s touto institucí se musí někde podepsat
Spíš je živě vidím, jak si sedí u klávesnic a hádají se, kdo konečně ten enter zmáčkne a nikomu se nechce odložit hrnek s kafem
Taky to tak vidím. Žádná válečná pole se samopaly.
@rokris píše:
Taky to tak vidím. Žádná válečná pole se samopaly.
rozhodně, jsme stavění na elektronický boj, ne na to, aby se tu mydlili chlapi tělo na tělo.
@Zuzaa píše:
rozhodně, jsme stavění na elektronický boj, ne na to, aby se tu mydlili chlapi tělo na tělo.
No jo, ale co když příští válka začne muslimským povstáním na předměstí Paříže? Kdo je v takovém případě nepřítel? Aby mohl jít voják do akce, musí mu politici jasně definovat nepřítele…
@Jura007 píše:
No jo, ale co když příští válka začne muslimským povstáním na předměstí Paříže? Kdo je v takovém případě nepřítel? Aby mohl jít voják do akce, musí mu politici jasně definovat nepřítele…
Oni nám to spojenci vysvětlí, toho bych se nebála. Sami(myšleno ČR) určitě nic podnikat nebudeme a vyčkáme… v tomto směru jsme silně ve vleku, ono s naší velikostí to ani jinak nejde…
@Izzz píše:
A je zajímavý, jak lidi nadávaj na systém, na finance, na stav politiky, školství, zdravotnictví, styděj se za svoji zemi (často jsem vyčetla zde v diskuzích) a najednou by se všichni oblíkli do vojenskýho a šli hrdě padnout za vlast…já teda ne. To, že jsem se narodila v ČR a mám tuhle zemi ráda se vším všudy, mi nedává povinnost kvůli ní povinně zemřít.
souhlasím až na tu poslední větu.