Vojenské odvody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
11.4.15 17:28

Nevím, ted mám doma dvouletou holčičku, takže hlásám, že bych jí v žádném případě nikam nepustila i za cenu emigrace :mrgreen: Nějaká registrační prohlídka by mi nevadila, ale aby se mi holka učila střílet z pušky, no ani náhodou :mrgreen: Ale spíš to beru s nadsázkou, je to ještě moje malá holčička. Jinak když vidím některé dnešní 18ky…no možná by jim pár dní neuškodilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
11.4.15 17:32

@dendule4 Přesně tak… dnešní mládeži by neuškodila pevná ruka, řád a disciplína. Dřív na vojně chlapi pili vodu z louže a nikdo na to neumřel… zato dnešní nemakačenka, vyčůránci, feťáci, flákači a další pouliční povaleči - těm a jim podobným by pár let vojny opravdu neuškodilo.

Příspěvek upraven 11.04.15 v 17:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.4.15 17:36
@Zuzaa píše:
Tak predne prestanme byt hystericti. Odvod neznamena, ze druhy den otec zahodi ryc, matka varecku, popadnou kvér a půjdou bojovat… :roll:
Panikarime z něčeho, co bylo driv bezne, tedy ze by nas synacek musel na vojnu a nedejbože by si pocuchal peclive naondulované vlasy? :nevim: :zed:

Predne, naše armáda nemá kapacity na to, aby mela brance, museli by vytvoří místa, kde by vzali finance…takhle snadné to neni, ze ted nazeneme všechny 18ti lete do lesa… A z té představy se manželovi roluji ponozky, ze by měl nekde udržet při smyslech bandu dnešních „mladých mužů“

Co se týká bojové pohotovosti… Bohužel velká část našich dnešních profesionálu by byla první, kdo by se lzickou zakopal v lese, jen aby nemusel bojovat. Ale to už je jiná písnička.

Napsáno se znalostí věci - klobouk dolů… Je vidět, že to píše manželka důstojníka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.4.15 17:40
@Izzz píše:
Můj manžel by šel radši sedět, než by šel bojovat. To samý vtluču do hlavy svým dětem.

A to, že by tady nechal minimálně jedno, to svoje, dítě na pospas, to ti nevadí?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
11.4.15 17:41
@Izzz píše:
Karel Čapek, Petr Chelčický…ti by se měli stydět taky?
Já si myslim, že jídlo a léky nemám díky vojákům, ale díky těm, co nejsou ve válce a dělaj…

A někdo ty zásobovací cesty, tovarny musí ve válce hlídat a to dělá kdo?

• Citovat
  • Upravit
18305
11.4.15 17:45
@rokris píše:
Kdoví, jaká by další případná válka byla. Kdoví, jestli by odhodlání k obraně vlasti bylo něco platné.

Tak nějak. Ono je taky možné, že příští válka se povede prostřednictvím kreditních karet… :lol: (psáno s nadsázkou.)
A teď vážně: už ve 20. století existovala munice naváděná pomocí GPS - tedy pomocí družicového signálu. Většina dnešních armád světa používá GPS jako navigační systém pro orientaci v krajině. Ale stačí si uvědomit, že GPS je primárně americký vojenský systém, uvolněný pro komerční použití (komerčním použitím se rozumí i využití pro potřeby armád menších států). A zkuste si představit, že při vzniku politického napětí jako předstupně válečného stavu dojde k vypnutí komerční části GPS… Jaký dopad to asi bude mít…
Pro info: Rusové mají svou vlastní obdobu GPS - systém GLONASS.
A takhle to může vypadat s jakoukoli špičkovou technologií, třeba s použitím dronů na bojišti (mmch, věděly jste, že v Brně se vyvíjely drony už kolem roku 1985, tedy za bolševika?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.4.15 17:50

@lucenka dobrý no :) ale v současný době vojáci nebráněj cesty do lékárny. Já se války opravdu neobávám. A pacifismus snad není trestnej a nazývat někoho srabem? Haha.

@RadkaCh píše:
A to, že by tady nechal minimálně jedno, to svoje, dítě na pospas, to ti nevadí?

To bylo v nadsázce. Ani už nevim, co říkal, ale rozhodně by nešel dobrovolně do války. Žádnej srab ani pitomeček ani sobeček to není. Je to správnej chlap. A pokud si někdo myslí, že by každej člověk měl vzít samopal v případě války, připadá mi hloupej ten, kdo to říká. Každýho věc jít dobrovolně na smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
11.4.15 17:52

Je to v podstatě jen registrace a případný výcvik v podobě cvičení - vše zatím jen ve formě návrhu, neprošlo to legislativním procesem. Osobně proti tomu nic nemám, není mi proti srsti bránit svoji vlast, své děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
11.4.15 17:52
@Izzz píše:
On by bránil svoji rodinu.
Mě přijde naprosto zhovadilý nasazovat život kvůli nějakejm papalášům, kteří se „pohádali“ nebo vše neběží dle jejich představ.
Aby střílel po někom, kdo má doma ženu, děti, je to mladej, jinak užitečnej člověk? Třeba je hodnej, třeba by vynalezl lék na nějakou nemoc. A má běhat po lese, poli se samopalem a střílet po cizích? Ježiši proč?
Můj muž byl by doma, bouchačku by měl připravenou a bránil by nás. Za to se opravdu nestydím.

Svatá pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
11.4.15 17:54

Já třeba nesouhlasím s politikou NATO, myslím si, že za dost cirkusu ve světě může právě tato politika vměšování a nemám potřebu za tuto organizaci bojovat.
Rusko nemá základny ani v Mexiku, ani v Kanadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.4.15 17:57

A je zajímavý, jak lidi nadávaj na systém, na finance, na stav politiky, školství, zdravotnictví, styděj se za svoji zemi (často jsem vyčetla zde v diskuzích) a najednou by se všichni oblíkli do vojenskýho a šli hrdě padnout za vlast…já teda ne. To, že jsem se narodila v ČR a mám tuhle zemi ráda se vším všudy, mi nedává povinnost kvůli ní povinně zemřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
11.4.15 17:58

@Izzz Ano, a ještě někde úplně jinde, v jakési cizí prdeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.4.15 17:58
@eva valoi píše:
Já třeba nesouhlasím s politikou NATO, myslím si, že za dost cirkusu ve světě může právě tato politika vměšování a nemám potřebu za tuto organizaci bojovat.
Rusko nemá základny ani v Mexiku, ani v Kanadě.

A co „karibská raketová krize“ v roce 1963? Máš pocit, že pánové Hugo Chávez a Evo Morales byli jediní sympatizanti Ruska v Latinské Americe?
Ono nic není černobílé… Škoda že nevíme, co se právě peče v Moskvě a ve Washingtonu. Takže cesta našeho prezidenta do Moskvy mi nepřijde tak zhovadilá, jak se dneska píše a říká… :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
11.4.15 18:00

@Jura007 O karibské krizi vím, že byla reakcí na rozmístění raket USA v Turecku. Byla z toho tenkrát málem třetí světová, USA mimochodem slíbily, že rakety z Turecka stáhnou, což se stalo pouze částečně. Tož asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.4.15 18:01

@Izzz jinak tebou zmíněný Karel Čapek se 1.sv neúčastnil kvůli těžké nemoci ne kvůli tomu, že by byl srab ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová