Vojenské odvody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
16.4.15 07:57

@dani24687
Nemusí to byt přeci hned vojenský konflikt, muže to byt i jiný druh agrese, nemusí to byt tak zjevne, jako když jeden na druhého zaútočí. A tvrdit, že pokud bude válka v ČR, tak bude zároveň svetova, to bych si netroufla. Je to jen takový falešný pocit bezpečí, že jsme natolik " mimo hru ", že pokud tady, tak všude.

• Citovat
  • Upravit
16.4.15 08:22

@Menora pokial bude vojna v CR, bude aj svetova… aha
 http://www.novinky.cz/…-z-nato.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
16.4.15 09:06

Ježiš holky, vy tu od rána už takhle bojujete? :lol: Já si jdu radši nejdřív uvařit kafe a vyleju si ho na hlavu, aby mě to trochu probralo… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
16.4.15 09:13

@Bábi Zlopočasná No tu novou přísahu docela chápu… Jsme Slované. A v boji proti jiným Slovanům bychom mohli být značně nespolehliví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
16.4.15 11:21

@Menora tak to ja si myslim, ze pokud tady, tak vsude. A jaky jiny druh agrese myslis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
16.4.15 11:31

@dani24687
Ne, ja si to opravdu nemyslím. I ČR se muže zaplest do konfliktu, který vůbec nemusí byt celosvětový. Viz. něco na ten způsob, co sem psala @Bábi Zlopočasná byt i do konfliktu zavleceni vzhledem ke smlouvám a závazkům, ktere ČR má. My přeci vůbec nemusíme byt primym cílem, ale uprimne, jsem spíše optimista a tohle jsou jen takove dohady co by kdyby. Nemyslím, že v realitě něco takového nastane, nejsem panikar a nemám strach.

• Citovat
  • Upravit
15404
16.4.15 12:04

Ja trosku jo, rikam si, ze by to chtelo vic deti, at neni cas cist. Jinak primym cilem urcite ne, toho se teda nebojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.15 13:48
@Black Cat píše:
@Bábi Zlopočasná No tu novou přísahu docela chápu… Jsme Slované. A v boji proti jiným Slovanům bychom mohli být značně nespolehliví.

To budeme aj pod novou prisahou. Uz dvakrat nase narody (cesky a slovensky) videl sancu na prezitie jedine pod ochranou Ruska (narodne obrodenie a druha svetova) a povedz mi preco by sa to nemalo zopakovat aj do tretice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.4.15 17:08
@Black Cat píše:

Tak tomu nevěř. Čeština a slovenština jsou slovanské jazyky, ale o našem genofondu si dovolím polemizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.4.15 17:21
@Bábi Zlopočasná píše:
Rusi vraj podobne sikovali svoje vojska. Prvi sli najstarsi, v bielom a s modlidbou na perach, pretoze ti mali byt obetovani. Za nimi druha generacia, ktora tiez nemala moc sanci vydrzat. A za nimi tretia generacia, ktora videla umriet svojich dedov a otcov, a teda pochopili, ze za nimi su uz len zeny a deti a niet inej moznosti nez vyhrat, alebo prist o tych bezmocnych za chrbtom. Ako to mame NAOZAJ vymyslene my?

Doktrínu „steel rose“ neznám a výplody moderní pseudožurnalistiky se nezabývám. (Mimochodem - cosi podobného bylo šířené ve Francii a v Británi na přelomu 70. a 80. let. Za peníze, které poskytl Leonid Iljič Brežněv.)
Stálo by za to upřesnit, koho myslíš pod pojmem „Rusi“ - asi Rudou armádu v letech 1941-45? No tak tam to fungovalo trochu jinak. nebudu unavovat pojmy „hluboký průnik“ a „hluboká operace“ - to se dá vygooglit. Útočné vlny pěchoty byly stavěné zhruba takto: určilo se, že budou útočit dejme tomu ve dvaceti vlnách. prvních pět vln tvořili Asiati, Tataři, Litevci, Lotyši a trestanci. Šestá až desátá vlna byli negramotní vesničani bez výcviku. Jedenáctá až dvacátá vlna už byla skutečná Rudá armáda. Každá z těch vln se před výpadem sešikovala ve vlastních zákopech a obdržela jasný rozkaz: vidíte ten kostel na kopci? K tomu musíte doběhnout. Cestou zabijte každého Němce, kterého potkáte. A za přední linií zákopů stály zatarasovací oddíly NKVD s rozkazem zastřelit každého, kdo by odmítl.
Takže věřit nějakým teoriím o spiknutí se mi moc nechce. A proč by se proboha vojáci oblíkali do bílého? Aby byli na zelené louce víc vidět a tím na sebe přitahovali kulometnou palbu? zkus se podívat na film"Život a neuvěřitelná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina". je to sice komedie, ale tam je tato pitomost ukázaná ad absurdum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
16.4.15 18:14
@Jura007 píše:
Tak tomu nevěř. Čeština a slovenština jsou slovanské jazyky, ale o našem genofondu si dovolím polemizovat…

Ale vždyť to je výhoda. Aspoň nedegenerujeme ;) A můžeš obdivovat blonďaté Češky a snědé a nápadně tmavovlasé Slovenky. A ať už naši předci přišli ze severu nebo z jihu… aj tak máme slabost pro slovanské národy. Já teda určitě. Všechny okolní jazyky kromě němčiny, jsou mi sympatické… 8)
BTW minule jsem četla hezký článek o tom, jak je možné, že Slované - ti mírumilovní a živící se pastevectvím a zemědělstvím - během tak krátké doby osídlili tak obrovské území. Asi to bylo tou motykou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.15 18:45

@Jura007 ze vraj uz za cara sa tak v Rusku sikovalo… ale ruku do ohna za to nedam, ako som nakupila, tak predavam. Ta doktrina steel rose ma byt nejaka novinka, ze vraj z ‚doveryhodneho zdroja‘ rovno z Bruselu… preto som pisala ze neviem ci tomu verit, ci nie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.4.15 20:05

@Bábi Zlopočasná No já věřím jen tomu, co si můžu ověřit… Takže to této kategorie bych zařadil knížku Karla Štěpánka „Československá lidová armáda na Rýnu“; je o plánech nejvyššího velení Varšavské smlouvy ze začátku 60. let. Mimo jiné jsem v ní našel odpověď na otázku, co u nás dělala Střední skupina sovětských vojsk a kde se vzaly „Husákovy děti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.4.15 20:07

@Black Cat Slované byli někdy mírumilovní? Obávám se, že těžko. Pokud máš aspoň trochu představu o tom, co se odehrávalo před bitvou u Vogastisburku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
16.4.15 21:09
@Bábi Zlopočasná píše:
A zradia nas znovu.

nás???

Promiň, nedá mi to. Neber si to prosím osobně. Ale historie je historie.

Podle psaní jsi ze Slovenska a Slovenský štát vznikl díky té zradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová