Vojenské odvody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rokris
11.4.15 22:14
@Zuzaa píše:
Oni nám to spojenci vysvětlí, toho bych se nebála. Sami(myšleno ČR) určitě nic podnikat nebudeme a vyčkáme… v tomto směru jsme silně ve vleku, ono s naší velikostí to ani jinak nejde…

To je pravda.

• Citovat
  • Upravit
46
11.4.15 23:20

@bozska-mrcha Rozhodne je to lepsi cesta nez srabacky strcit hlavu do pisku a delat, ze se mne to netyka. Mimochodem v IS bojuji i zahranicni fanatici i kvuli vidiny penez a prazdnych slibu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
11.4.15 23:23

@brumdinka vsak co s nima delat jineho. Nechce do valky? Fajn, tak at tvrde maka treba v nemocnici, ale do chladku bych ho sraba neposlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 19:43
@brumdinka píše:
přesně…dřív byla pro chlapi čest jít bojovat za svou vlast…mrzí mě, že dneska to už nikoho nezajímá a tím pádem naše západní civilizace se bohužel blíží pádu…

Dnes bohuzial vlastenectvo neexistuje. Bolo premenovane na nacionalizmus a fazismus, a stalo sa trestnym. A preto je normalne, ze nikto branit vlast nepojde, pretoze by bol narceny z xenofobie, a o to predsa nikto nestoji. Ved je predsa spravne kazdeho, kto chce u nas byvat k nam pustit, inak by to bola diskriminacia, nie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.4.15 19:51
@Bábi Zlopočasná píše:
Dnes bohuzial vlastenectvo neexistuje. Bolo premenovane na nacionalizmus a fazismus, a stalo sa trestnym. A preto je normalne, ze nikto branit vlast nepojde, pretoze by bol narceny z xenofobie, a o to predsa nikto nestoji. Ved je predsa spravne kazdeho, kto chce u nas byvat k nam pustit, inak by to bola diskriminacia, nie?

Každého sem pustit? 8o Tak to jsme zase u tématu „Mohendžodaro“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 19:52
@bozska-mrcha píše:
né každý má na to koule, to tak prostě je. Osobně obdivuji lidi, co jsou ochotni položit za svoji vlast život, ale rovnou přiznávám, že já jsem srab a zahrabala bych se 10 metrů pod zem

Musis mat dovod svoj zivot za svoju vlast polozit. Preco by som mala ja poslat manzela branit vlast, ktora sa chysta nase zakony ohladne deti synchronizovat s Norskymi a prerozdelovat deti rovnako, ako kedysi komunisti prerozdelovali zisky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 19:53
@Jura007 píše:
Každého sem pustit? 8o Tak to jsme zase u tématu „Mohendžodaro“.

Jura, a co ine su multikulti zakony ak nie o tom pustit sem kazdeho a splnit kazducke jeho zelanie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.4.15 19:59
@Bábi Zlopočasná píše:
Jura, a co ine su multikulti zakony ak nie o tom pustit sem kazdeho a splnit kazducke jeho zelanie?

No ale dneska máme rok 2015. Od časů bin Ládina se Evropa i USA přece jenom trochu změnily - ale to líp vyhodnotí až historici.
(Mimochodem - Británii roku 1938 a Británii roku 1941 taky nemůžeš srovnávat…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 20:14
@Capelucita píše:
Nebudu se tu rozčilovat. Doufám, že Vaši chlapi by nebyli bačkory a že je z nich jen některé děláte. Strach o blízké je normální.Rok 1938 byla národní tragédie. Zradili nás spojencia Němci by to tu v případě odporu pojali nějak jako Lidice ve velkém. Hodně, myslím, že většina, mužů byla připravena hranice hájit a padnout za vlast, za své blízké, za svobodu.

A zradia nas znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 20:15
@Black Cat píše:
@bozska-mrcha Jsme, ale zatím jsme suverénní stát a nemluvíš ani německy, ani rusky… a náš národ nezmizel v historii dějin. Pořád existujeme. Kdyby za tebe v poslední válce někdo nebojoval, tak tu dneska možná nesedíme. Možná by naše předky zabili, dali do plynu, nebyli bychom…

Hlavou zed neprorazis. Ale muzes ji pomalu podechcat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 20:24

@Jura007 cital si o doktrine steel rose? Veris v nu? Nebojis sa?
Ja vaham… na jednu stranu je to taka zrudnost, ze to snad ani sudny clovek vymysliet nemohol. Na druhu stranu som citala aj obhajujuci komentar, ze tu doktrinu je nutne prijat, pretoze k dnesnemu dnu mozu ceski vojaci byt vysielani len v ramci ceskych hranic, a teda vsetci ti, co su v zahranici su tam protipravne. Ale ked je toto pravda, nemoze byt pravda aj to, ze v pripade potreby budu nase deti vyslane bez akehokolvek zabezpecenia s tym, ze sa vratit proste nemaju?

Rusi vraj podobne sikovali svoje vojska. Prvi sli najstarsi, v bielom a s modlidbou na perach, pretoze ti mali byt obetovani. Za nimi druha generacia, ktora tiez nemala moc sanci vydrzat. A za nimi tretia generacia, ktora videla umriet svojich dedov a otcov, a teda pochopili, ze za nimi su uz len zeny a deti a niet inej moznosti nez vyhrat, alebo prist o tych bezmocnych za chrbtom. Ako to mame NAOZAJ vymyslene my?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 20:31
@Jura007 píše:
Tak nějak. Ono je taky možné, že příští válka se povede prostřednictvím kreditních karet… :lol: (psáno s nadsázkou.)
A teď vážně: už ve 20. století existovala munice naváděná pomocí GPS - tedy pomocí družicového signálu. Většina dnešních armád světa používá GPS jako navigační systém pro orientaci v krajině. Ale stačí si uvědomit, že GPS je primárně americký vojenský systém, uvolněný pro komerční použití (komerčním použitím se rozumí i využití pro potřeby armád menších států). A zkuste si představit, že při vzniku politického napětí jako předstupně válečného stavu dojde k vypnutí komerční části GPS… Jaký dopad to asi bude mít…
Pro info: Rusové mají svou vlastní obdobu GPS - systém GLONASS.
A takhle to může vypadat s jakoukoli špičkovou technologií, třeba s použitím dronů na bojišti (mmch, věděly jste, že v Brně se vyvíjely drony už kolem roku 1985, tedy za bolševika?)

Asi blud, ale citala som, ze ako stavia NATO protiraketovy stit, tak stavia Rusko protidruzicovy stit, a ta druzica co sa nedavno USA rozprskla, neposla vekom, ale ruskym zasahom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
15.4.15 22:54

@Bábi Zlopočasná
K tomu Vlastenectví, ja úplně nevím, jací vlastně Cesi jsou nebo nejsou vlastenci. Když mám určitou možnost srovnání, tak se mi zdá, že to tady moc horke není. Lidé si povětšinou nejvíce vzpomenou, když uspějí nějací sportovci, to pisu s nadsázkou, ale jevi se mi to jako vcelku vystizne. Já sama jsem v tom dost rozpolcena, jsem hrda na ceske úspěchy, na český jazyk, přírodu, dokonce i dějiny, ale zda bych ve chvíli konfliktu nesbalila kufry a neutekla, těžko říct, byla by to spíš moje rodina, kterou bych váhala opustit, než starost o to, jak to tady dopadne.

• Citovat
  • Upravit
15404
16.4.15 06:57

@Menora a kam bys balila kufry, pokud by byla moznost? jestli bude v cr valka, tak to bude svetova valka. balit kufry kam? do ruska nebo usa? Asi ne. Kam? Jizni Evropa? vubec. Vb nebo Francie, nemecko, ani omylem. Co sever? jih ameriky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.15 07:44

@Menora ja sa uz na skole stretla so spoluziakmi co hlasali ze nie su Slovaci, ale ze su Europania. Jeden by dokonca rad zabudol aj slovencinu. A to boli vtedy ‚deti‘ po dvadsiatke. Za koho budu tito bojovat? A mozno im to vycitat? Na Slovensku existuje Slovenska Narodna Strana… ma nalepku nacionalistickych pajacov, inteligencia (teda ludia, ktori chcu posobit akoze su ti rozumnejsi) sa od nich distancuje. A po dvadsiatich rokoch podporovania takychto postojov teraz niekto bude plakat ze mame ist polozit zivoty za vlast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová