Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bozska-mrcha píše:
a proč? protože to z valné většiny vybojoval někdo úplně jinýzáležet na tom co si vybojují pouze a jen obyvatelé naší malé kotliny, tak se tu česky už dávno nemluví
@tinuss píše:
@Izzz prý mužTohle, ze je chlap? Za takovyho sragoru bych se stydela a ne ze se s nim budu vychloubat na verejnosti.
Radeji hezky v teplicku nez aby bojoval za zem ve ktere zije a neutrpel nejaky bebinko. Hnus.
Tak toto považuju za přehnané. Jít ochotně bojovat a padnout za svou zem, to jsou velmi emotivní slova, která pohnou s každým, ale ono by se vidělo, až by šlo do tuhého. Zatím si v míru píšeme na netu. ![]()
@bozska-mrcha Já si nemyslím, že by Češi byli tak malý a bezvýznamný národ. Když tě štípne jedna vosa z celého roje… řekneš, že to nebolí? Možná i umřeš.
Nebudu se tu rozčilovat. Doufám, že Vaši chlapi by nebyli bačkory a že je z nich jen některé děláte. Strach o blízké je normální.
Rok 1938 byla národní tragédie. Zradili nás spojenci a Němci by to tu v případě odporu pojali nějak jako Lidice ve velkém. Hodně, myslím, že většina, mužů byla připravena hranice hájit a padnout za vlast, za své blízké, za svobodu.
@Black Cat píše:
@bozska-mrcha Já si nemyslím, že by Češi byli tak malý a bezvýznamný národ. Když tě štípne jedna vosa z celého roje… řekneš, že to nebolí? Možná i umřeš.
ukaž mi jen jeden příklad, kdy se český národ ubránil vpádu jiných. Jistě dokázal se přidat a bojovat v jiné zemi a tím pádem svým způsobem napomoci, ale ať se nám to líbí nebo ne, díky naší poloze a velikosti jsme jen prostě malý zranitelný kousek země
@Capelucita píše:
Nebudu se tu rozčilovat. Doufám, že Vaši chlapi by nebyli bačkory a že je z nich jen některé děláte. Strach o blízké je normální.Rok 1938 byla národní tragédie.Zradili nás spojenci a Němci by to tu v případě odporu pojali nějak jako Lidice ve velkém. Hodně, myslím, že většina, mužů byla připravena hranice hájit a padnout za vlast, za své blízké, za svobodu.
a proč, protože nás prostě nemá cenu bránit, je lepší nás obětovat, tak to bylo a tak to bude. Nedělejme si iluze, že nás spasí NATO, pokud někdy půjde do tuhého, nebude se za nás někdo bít. Maximálně nás někdo zase osvobodí, ale to až potom co si někdo naporcuje Evropu k obrazu svému
@Izzz píše:
On by bránil svoji rodinu.
Mě přijde naprosto zhovadilý nasazovat život kvůli nějakejm papalášům, kteří se „pohádali“ nebo vše neběží dle jejich představ.
Aby střílel po někom, kdo má doma ženu, děti, je to mladej, jinak užitečnej člověk? Třeba je hodnej, třeba by vynalezl lék na nějakou nemoc. A má běhat po lese, poli se samopalem a střílet po cizích? Ježiši proč?
Můj muž byl by doma, bouchačku by měl připravenou a bránil by nás. Za to se opravdu nestydím.
Takže sobečci… napadlo tě, že kdyby bylo víc takových sobcu, tak za chvíli nemáte co jíst, budete bez léků a jak by tě ubránil s nějakou pistolí co by měl doma proti armádě?
@bozska-mrcha Jsme, ale zatím jsme suverénní stát a nemluvíš ani německy, ani rusky… a náš národ nezmizel v historii dějin. Pořád existujeme. Kdyby za tebe v poslední válce někdo nebojoval, tak tu dneska možná nesedíme. Možná by naše předky zabili, dali do plynu, nebyli bychom…
@Black Cat píše:
@bozska-mrcha Jsme, ale zatím jsme suverénní stát a nemluvíš ani německy, ani rusky… a náš národ nezmizel v historii dějin. Pořád existujeme. Kdyby za tebe v poslední válce někdo nebojoval, tak tu dneska možná nesedíme. Možná by naše předky zabili, dali do plynu, nebyli bychom…
ano jsme velmi suverénní stát a proto musíme plnit kvóty dovozu, uvažuje o přijetí společné měny, co jde se píše anglicky
Ano náš národ nezmizel v historii a uznání patří všem těm kteří za něj kdy byli ochotni bojovat, ale faktem je, že stát to jen na jejich odvaze a činech, tak už dávno neexistujeme.
Je to stejné jako se spoustou jiných malých zemí, svým způsobem jsou závislý na svých větší sousedech. Ano můžeme se tu být do prsou, jak jako národ obstojíme, ale opravdu si myslíš že bychom měli byť jen malou šanci. Vzhledem k situaci, která momentálně ve světě panuje jsem si na 99% jistá, že pokud někdy něco…už teď jsme v háji
@rokris odjakziva chlapi branili svou vlast. Je to jejich/nase povinnost, driv by se stydeli vypustit z pusy, ze by radeji sedeli v klidku a chladku nez jit bojovat. Smutna doba.
@bozska-mrcha A řekni mi, co bys dělala? Kam by ses jela schovat? Kdyby ti zavřeli hranice? Kde bys čekala až to přešumí?
Myslím, že v případě nějakého konfliktu by stejně nebylo úniku…
@tinuss píše:
@rokris odjakziva chlapi branili svou vlast. Je to jejich/nase povinnost, driv by se stydeli vypustit z pusy, ze by radeji sedeli v klidku a chladku nez jit bojovat. Smutna doba.
a teď si představ, že tohle je myšlenka každého kdo někde bojuje a vraždí. Muži Z IS taky jen brání svoji zemi, mají plné zuby diktátu. To samé boje na Ukrajině, Rusko šlo jen bránit svoje obyvatele. Nevím jestli výchova k patriotismu je ta pravá cesta ![]()
@Black Cat píše:
@bozska-mrcha A řekni mi, co bys dělala? Kam by ses jela schovat? Kdyby ti zavřeli hranice? Kde bys čekala až to přešumí?Myslím, že v případě nějakého konfliktu by stejně nebylo úniku…
teď vyzním jako cvok, ale…
moje babička co by dítě prožila druhou světovou a prošla dvěma tábory, nikdy nevymazala z hlavy to, že její rodiče uvažovaly o odchodu, ale stále se kolébali myšlenkou, že okolí přeci nedopustí, aby nás Němci zabrali. Ještě ve vlaku kamsi ji maminka prosila ať jí odpustí, že neodjeli dokud byl čas. Nebyli židé, jen měli smůlu.
Když bylo po všem, babička si slíbila že nikdy neodpustí, aby se něco podobného stalo a jakkoli je to zbabělé, jak bude mít jen trochu pocit, že něco není v pořádku prostě uteče. V roce 68 odjeli jako na dovolenou do Francie, vrátili se až po roce. Žít za komárů sice nebyl med, ale dalo se.
A já jsem v tomhle stejná, opravdu mám na chalupě zakopané peníze, abych mohla utéct. Uznávám, že to není zase tak úplně normální, může se dost dobře stát, že neodhadnu tu dobu kdy vzít nohy na ramena či zůstat, to je svým způsobem taky druh obrany
![]()
@rigousek píše:
@Capelucita Když to tak čtu, tak si myslím, že nejde ani tak o to, kdo je schopný, jako spíš o to, kdo je ochotný.
@bozska-mrcha Peníze… zlato si tam zakopej. Peníze jsou papírky ![]()