Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No ja jsem ted docetla knizku Presstituti a konspiratori a tam bylo hezky napsane, na jake urovni je tedy konkretne slovenska zurnalistika. Jak je i dnes vsechno cenzurovane, jak to funguje ve verejnopravni televizi, jak se prakticky nepusti ven nic, nez co by nejdriv neodvysilalo BBC a CNN. Ze ze vsech stanic zni prakticky to same. Jak pres kopirak. Jak podcenuji a ignoruji divaka a jak jsou vsichni placeni za to, aby svuj pripadny uprimny nazor nikde nenapsali a nezverejnili. Protoze kdyby to udelali, byli by vsichni na ulici. Asi tak jako autor. Z toho duvodu beru knizku tak trochu s nadhledem. Protoze jsem citila z autora takove to ublizeni, ze uz nejede v tom pozlacenem expresu, i kdyz by rad.
No ale celkove mi bylo po precteni te knizky docela spatne a opravdu nevim, kde hledat verohodne informace o soucasnem deni… ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Ano, mam na mysli Europu, v Europe nam uz bolo prilis dlho prilis dobre a ludia sa zaoberaju hovadinami a na to vsetci doplatime.
Ty jo, tuhle myšlenku jako kdybys mi okopírovala z mojí hlavy… ![]()
@Jura007 mna asi najviac ospravedlnuje to, ze moja rodina je od Bardejova, zazili v 1946-1947 Banderovcov, mamin najmladsi brat ked nastupoval do prvej triedy dostal ukrajinsky slabikar. Ukrajina nedavno udelila Banderovi titul hrdinu Ukrajiny. Nase media o tom ani muk. Ja som nepodlahla ruskej propagande, ja som podlahla strachu. Tam u nas ma Hitler lepsiu povest ako Bandera. A moja mama poslednych 70 rokov vsade vykrikovala ze je Slovenka a ziadna Ukrajinka.
@Menora píše:
Kdybys ho slyšela, jak o těch dvou letech na vojně, vždy mluvil. Prý nuda, příšerná nuda, to pokaždé dost zdůrazňoval, takže se tam opravdu musel skutečně nudit. Je vidět, že on to celé vnímal jako jedno velké negativum, které prostě musel vydržet. Říkal, že za ty dva roky mohl dělat spoustu jiných užitečných věcí, jako například stavět dům. Zrušení povinné vojenské služby viděl jako veliké pozitivum. A to mu dokonce nabízeli, aby zůstal, vzhledem k jeho schopnostem, jako profesionální voják
. Prý ani za milióny
.
No nuda, já to upřesním…
,alespoň tedy u mne a určitě více chlapů mého ročníku…
1.rok coby „mladí“ na vojně nás mazáci docela honili, druhým rokem již pohoda a někdy i ta nuda byla, to ano..
Přesně si pamatuji slova našich mazáků, když nám stále říkali-jo pánové prvým rokem vás budeme j"jebat"(pardon)
my, druhým rokem lampasáci. Vyplnilo se to na 100 %..
Ale když si to člověk srovná hlavně ten druhý rok vojny-tak úplně něco jiného než dnes! Např. jen takové(myšleno teď samozřejmě obrazně)„pitomé“vánoce ohledně jídla na vojně?..
Phe ani doma jsem se tenkrát tak nenajedl jako právě tam-jídla moc a moc, ovoce které nebylo, no prostě bomba..
No a co se týká dnešních mladých a tenkrát? Ha, ha tenkrát si nikdo ani ceknout nedovolil a vojna mu prospěla na 90% každému! ![]()
@Bjustřík No především se v oněch dobách spousta kluků naučilo jezdit s náklaďákem nebo s terénním UAZem… To byl vklad armády do fungování společnosti. Já jsem se třeba na vojně naučil opravovat všemožné závity i bez závitníků a závitových oček. Když musíš, tak musíš…
A kromě jiného - v každodenním kontaktu s psovodama při osraze parku uložené techniky - jsem se něco naučil o psích povahách. I teď se mně to hodí… ![]()
@Black Cat píše:
Pro mě je situace okolo Ruska a Ukrajiny tak neskutečně zamotaná, médii zkreslená a překroucená, že opravdu nevím… kde je pravda…![]()
v mediích opravdu ne ![]()
@Menora píše:
To víš, časy se mění, neuděláš nic. Můj táta vždycky tvrdil, že to byly dva roky ztraceného života, že mu to absolutně nic, kromě nudy, nedalo a počítal každý den do konce.
tak metr stříhali všichni, ale já znám spoustu chlapů, co na vojnu velmi rádi vzpomínaj…a většinou jsou z toho přátelství na život a na smrt, tj. to, že to nikomu nic nedalo o tom si dovolim polemizovat a to nejsem chlap ![]()
@Black Cat píše:
Táta kecá, udělalo to z něj chlapa. Dnešním mladým by trocha té disciplíny vůbec nezaškodila… Minimálně by je to naučilo vyprat si sám ponožky
@Black Cat píše:
Jisteze to byl pro ne promrhany cas. Ale urcite jim to dalo minimalne to, vazit si normalnich veci v zivote, urcitou disciplinu a podle mne kdyz vylezli z te vojny, tak z nich proste byli chlapi. Dneska jsou to kolem dvacitky vsechno desny ucha. Do chlapu ma vetsina z nich hodne daleko…
A stejne na to vsichni svym zpusobem „radi“ vzpominaji. Kdyz neni o cem, tak ty „starsi“ rocniky vytahnou debaty o tom, jak to bylo, kdyz byli na vojne…
přesně…
Jinak můj muž byl na vojně vpodstatě 6 let…nejdřív na vojenskym gymplu na Ruzyni..po matuře se ještě s jedním kamarádem ze školy vyplatili - tehdy to bylo něco přes dvacet tisíc, jelikož za komančů nechtěl být lampasák…dnes říká, že kdyby věděl, že bude převrat, tak v armádě zůstane a pak na klasický dvouletý vojně…
@brumdinka píše:
tak metr stříhali všichni, ale já znám spoustu chlapů, co na vojnu velmi rádi vzpomínaj…a většinou jsou z toho přátelství na život a na smrt, tj. to, že to nikomu nic nedalo o tom si dovolim polemizovat a to nejsem chlap
Přesně tak! Náš ročník měl dokonce před 2 roky setkání po 26 letech a bylo to super!!
Jinak jak píše Jura naprosto přesně, ano já dělal tenkrát tzn. říkalo se to mu „předvojenský řidičák“ na osobák, náklaďák, traktor a teď pozor myslím že za 300 Kč!!
![]()
@brumdinka píše:
tak metr stříhali všichni, ale já znám spoustu chlapů, co na vojnu velmi rádi vzpomínaj…a většinou jsou z toho přátelství na život a na smrt, tj. to, že to nikomu nic nedalo o tom si dovolim polemizovat a to nejsem chlap
Já netvrdila, že to nikomu nic nedalo, mluvím o sdílené zkušenosti mého otce, který na vojnu nevzpomíná rád, s nikým z vojny se nestýká, pro něj to byla naprostá zbytečnost, jen dril ( dle jeho slov pakárna) a poslouchání v režimu, který málem zničil jeho rodiče. Nemá žádný pozitivní vztah k téhle instituci.
@Bjustřík Říkalo se tomu „předvojenská trojka“. Dělal se ve Svazarmu (Svaz pro spolupráci s armádou - Rusové měli podobné dvě organizace, DOSAAF školil brance a Osoaviachim, ten později zanikl (pohltitl ho DOSAAF), školil piloty a letecký pozemní personál.
Po nástupu na vojnu byl organizovaný ještě měsíční kurs, tzv. KŘK (krátkodobý řidičský kurs). Učila se tam kromě běžné jízdy taky trochu psychologie řízení vozidel, jízda v kolonách nákladních vozidel a jízda s nebezpečnými náklady (pohonné hmoty, střelivo, výbušniny). Kdo měl zájem, měl navíc ještě týdenní kurs jízdy s návěsy a přívěsy, případně řízení autobusů…
@Jura007 spravna neruska propaganda je toto?
„Skupina civilistů obsadí budovy administrativy, muži, ženy, děti. Do dvou dnů se tam začínají nosit zbraně, ženy a děti odcházejí, zůstávají ozbrojenci. Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid. Když to neuděláte, tak máte válku. To je celé.“
Toto su slova z vlady. Tej, ktora znovuzaviedla odvody.
(Václav Bartuška. Diplomat, vládní zmocněnec pro energetickou bezpečnost. )
Proste ich preventivne pozabijat, pretoze maju prorusky nazor a pochovat niekde do priekopy? My si tu demokraciu rozvracat predsa nedame?
@Bábi Zlopočasná Nerozumím pojmu „správná neruská propaganda“. Rozumím tomu, že Václav Bartuška to zřejmě řekl v nějaké souvislosti, ze které je to citací vytrženo. Takže je zbytečné se o tom dohadovat.
Mimochodem, stojí za to si dohledat, jakou souvislost má osoba Václava Bartušky s událostmi po 17. listopadu 1989. A pokud vím, on má přímou osobní zkušenost se Státní bezpečností jako prodlouženou rukou Moskvy. Tož tak.
Tak hovadinami, jak píšeš, že asi budou zabývat lidi vždy a čím lépe se mají, tím horší to je. To asi nebude problém jenom Evropy, ale prostě všude tam, kde se mají lidé dobře. Spíš je v Evropě vidět víc ten „morální posun“, neříkám, že k lepšímu, a relativizování společenských hodnot. Takové ty tradiční hodnoty se vytrácejí a české prostředí je na tom vůbec dost neslavně
.