Volat policii nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
7.5.19 09:56
@stock píše:
Dobře, pro Tebe nonsens, pro mne princip. Někde tu zaznělo, že dítě tam bylo delšídobu Právě proto, že člověk neví, jak dlouho bylo dítě v autě zavřeno, je rozumný zavolat. Nevím jestli poznáš od pohledu dehydrovane dítě. Zaparkování, nemám na mysli přestupek, ale „pěst na oko“. Podle mne to nemá s počasím nic společného, teplota v autě a nakonec ani venku, není známa. Myslím, že zakladatelka udělala dobrou věc, že zavolala. Udělala bych to samé. Jinak, co člověk, to názor. Ale i odlišný názor se dá vyjádřit bez označení hysterka. Naprosto nemam na mysli Tebe. Jenom už nemám čas psát dva příspěvky. :)

Ale jo. Já sama psala, že bych nejspíš volala, ale dala tomu chvíli čas, pokud bych ho měla.
Ale na druhou stranu bych smahem neodsuzovala někoho, kdo tam to dítě na pár minut nechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.5.19 10:51
@lucenka píše:
tak jestli je dítě v pořádku vím i bez nich. Takže by mi vadilo, kdyby někdo cizí strkal nos do věcí, do kterých mu nic není. Kor když ani netuší, jak dlouho to dítě bez dozoru v autě bylo, jak vypadalo. Něco jiného je volat policii k dítěti v autě, kiteré je na sluníčku v létě a něco jiného je volat policii k dítěti, když je venku chladno. Navíc, když to dítě ani vizuálně nemá šanci zkontrolovat.

Ze jsou lidi vsimavy je jen dobre, nechapu to rozcilovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.5.19 10:54
@jannina1 píše:
Ze jsou lidi vsimavy je jen dobre, nechapu to rozcilovani.

všímavost vypadá jinak. Pochopila bych, kdyby volala policii v situaci, kdy by bylo parné léto a k autu by cca 5 minut nikdo nešel. Ale volat policii kvůli tomu, že vidím auto s dítetěm z autobusu mi přijde jako přehnaná reakce hysterky. Neřekla bych ani popel, kdyby stála na té zastávce a nějakou dobu počkala a pak by teprve volala.

• Citovat
  • Upravit
7257
7.5.19 11:15
@lucenka píše:
všímavost vypadá jinak. Pochopila bych, kdyby volala policii v situaci, kdy by bylo parné léto a k autu by cca 5 minut nikdo nešel. Ale volat policii kvůli tomu, že vidím auto s dítetěm z autobusu mi přijde jako přehnaná reakce hysterky. Neřekla bych ani popel, kdyby stála na té zastávce a nějakou dobu počkala a pak by teprve volala.

Vzdyt ale nastupujici cestujici do autobusu rikali, ze je tam auto s ditetem delsi dobu. Takze telefonat je v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.5.19 11:18
@jannina1 píše:
Vzdyt ale nastupujici cestujici do autobusu rikali, ze je tam auto s ditetem delsi dobu. Takze telefonat je v poradku.

je otázka, co si kdo představí pod pojmemem delší doba. Pro někoho to může být 5 minut, což je nic. Jak dlouho obvykle čekáš na zastávce na autobus? Tipla bych, že to bude v řádu pár minut.

• Citovat
  • Upravit
41500
7.5.19 11:27
@lucenka píše:
je otázka, co si kdo představí pod pojmemem delší doba. Pro někoho to může být 5 minut, což je nic. Jak dlouho obvykle čekáš na zastávce na autobus? Tipla bych, že to bude v řádu pár minut.

zaparkovaný auto v prostoru autobusové zastávky nemá být ani těch 5 minut, natož se samotným dítkem v něm. Ti rodiče evidentně nebyli nikde poblíž a to už prostě správný není. Něco jiného je když hodíš blikačky a vyběhneš z auta na minutu/dvě a necháš tam dítko, ale máš situaci pořád pod kontrolou. Ale odejít na 5 minut a na auto s dítkem nevidět a vědět, že tam může kdykoli dojet mhd a bude problém je celkem dost odvážný...…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.5.19 11:32
@Keyllah píše:
zaparkovaný auto v prostoru autobusové zastávky nemá být ani těch 5 minut, natož se samotným dítkem v něm. Ti rodiče evidentně nebyli nikde poblíž a to už prostě správný není. Něco jiného je když hodíš blikačky a vyběhneš z auta na minutu/dvě a necháš tam dítko, ale máš situaci pořád pod kontrolou. Ale odejít na 5 minut a na auto s dítkem nevidět a vědět, že tam může kdykoli dojet mhd a bude problém je celkem dost odvážný...…..

Už jsem to tu psala. Nechávala jsem auto s dítetem v klidu zaparkované na sídlišti a šla si dát domů věci z kufru. Neparkovala jsem tedy na zastávce, ale nějakou dobu jsem na auto neviděla. Ale na sídlišti mnohdy nemáš ani jinou možnost, než to auto na té zastávce chvilku nechat, pokud nechceš blokovat celou ulici.
A popravdě, chtěla bych vidět, jak stihneš doběhnout s nákupem na sídlišti domů za minutu/dvě :mrgreen: to bys musela mít v zadku nějaký tryskový pohon.

• Citovat
  • Upravit
7257
7.5.19 11:32
@lucenka píše:
je otázka, co si kdo představí pod pojmemem delší doba. Pro někoho to může být 5 minut, což je nic. Jak dlouho obvykle čekáš na zastávce na autobus? Tipla bych, že to bude v řádu pár minut.

Muzes tam cekat i pul hodiny a to uz je pro dite bez dozoru dlouha
doba.
Ja take volala policii na chlapa, ktery pravidelne nechaval sve psy v aute.Rano zaparkoval, sice pod stromy ale v lete nic moc, a pozde odpoledne nebo vecer po prichodu z prace s nimi odjel. Policajti to hned resili volali mu, takze super prace. Druhy den jiz bylo auto bez psu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.5.19 11:34
@jannina1 píše:
Muzes tam cekat i pul hodiny a to uz je pro dite bez dozoru dlouha
doba.
Ja take volala policii na chlapa, ktery pravidelne nechaval sve psy v aute.Rano zaparkoval, sice pod stromy ale v lete nic moc, a pozde odpoledne nebo vecer po prichodu z prace s nimi odjel. Policajti to hned resili volali mu, takze super prace. Druhy den jiz bylo auto bez psu.

Tak zakladatelka nepsala, jak dlouho ti lidé na autobus čekali. Já bych tedy na zastávce půl hodinu nečekala :nevim: a pochybuju, že by někdo na tak dlouhou dobu zaparkoval na zastávce. Tam většina lidí staví právě na pár minut, kdy si někam rychle odběhnout nebo na někoho čekají.

• Citovat
  • Upravit
41500
7.5.19 11:35
@lucenka píše:
Už jsem to tu psala. Nechávala jsem auto s dítetem v klidu zaparkované na sídlišti a šla si dát domů věci z kufru. Neparkovala jsem tedy na zastávce, ale nějakou dobu jsem na auto neviděla. Ale na sídlišti mnohdy nemáš ani jinou možnost, než to auto na té zastávce chvilku nechat, pokud nechceš blokovat celou ulici.
A popravdě, chtěla bych vidět, jak stihneš doběhnout s nákupem na sídlišti domů za minutu/dvě :mrgreen: to bys musela mít v zadku nějaký tryskový pohon.

To nevím, to bych nezkoušela. Já myslela, takové to, kdy necháš dítko v autě a vyběhneš zaplatit benzín, vybrat peníze z bankomatu atd…ikdyž nechvám dítko minutu/dvě v autě, tak to auto zaparkuju tak, abych co nejvíc omezila jakékoli problémy. Hádám, že ani ty nenecháš auto na frekventované autobusové zastávce a neodejdeš si nakoupit, nebo ano? Ti rodiče nikde poblíž nebyli a to je ten největší problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.5.19 11:40

Zakladatelko,
nechces policistovi zavolat a zeptat se, jak to dopadlo?
Myslim, ze by to tady hodne lidi zajimalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.5.19 11:53
@Keyllah píše:
To nevím, to bych nezkoušela. Já myslela, takové to, kdy necháš dítko v autě a vyběhneš zaplatit benzín, vybrat peníze z bankomatu atd…ikdyž nechvám dítko minutu/dvě v autě, tak to auto zaparkuju tak, abych co nejvíc omezila jakékoli problémy. Hádám, že ani ty nenecháš auto na frekventované autobusové zastávce a neodejdeš si nakoupit, nebo ano? Ti rodiče nikde poblíž nebyli a to je ten největší problém…

ne, nenechám ho na zastávce. Ale běžně zaparkované auto v ulici jsem s kojencem nechávala v klidu a mohlo tam být samo 5-10 minut. Batole jsem v klidu nechala u nějakého menšího obchodu typu Lidl. Nechala jsem tam i kočky v létě cca 10 minut, než jsem rychle nakoupila.

• Citovat
  • Upravit
15431
7.5.19 11:53
Občas musím nakládat dceru na autobusové zastávce, ale dělám to tak, že tam zastavím až ve chvíli, kdy už tam dcera čeká. Neumím si představit, že bych si troufla nechat zaparkované auto na zastávce a odejít…Pro mě je už tohle hodně nepochopitelné
@Keyllah píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.5.19 11:55
@jannina1 píše:
Zakladatelko,
nechces policistovi zavolat a zeptat se, jak to dopadlo?
Myslim, ze by to tady hodne lidi zajimalo.

:mrgreen: :mrgreen: chtěla bych vidět, jak zjistí, o kterého policistu se jednalo a ten jí k tomu dá informace. To si myslíš, že mají na starost jen dotazy hysterických ženských z emimina a nemají na práci nic užitečnějšího? :think:

• Citovat
  • Upravit
15431
7.5.19 11:56

A dítě jsem tedy v situaci, kdy bych ho neměla pod kontrolou, v autě samotné nenechala nikdy. I kdyby zrovna spalo, tak při mé smůle se během půl minuty probudí a spustí šílený řev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová