Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Aha, to je dobry. Takze ja, kdyz jsem si objednavala, tak jsem musela zaplatit predem. A ted ji zase nejdriv musim vratit balicek a musim cekat, jestli mi pani penize vrati. A co kdyz mi pak posle min penez? Co mam delat? To neni eshop jako o z mimibazaru. Ja beru, ze se to muze stat, to jo, ale neni to moje chyba, a kdyz si pani usmysli, ze mi vrati jen jedno postovne, tak ja s tim udelam houbeles.
Příspěvek upraven 30.11.14 v 07:58
@bobr123 Tak to prostě je. Pokud pošleš méně, může to po ní vymáhat; nárok na to máš.
Na druhou stranu, Ty zase máš právo - pokud nejde třeba o zboží udělané na zakázku - věc do dvou týdnů poslat zpátky bez udání důvodu…
Pokud jsi už takhle napružená (a teda z toho, jak věc popisuješ, se mi nezdá, že by se paní snažila nějak rejžovat, prostě udělala chybu, to se stane), tak bych doporučovala zkusit se dohodnout na dobírce. Je dražší (zase mínus pro paní), ale pokud si Tě chce udržet jako zákaznici, tak by na to mohla přistoupit.
@Slečna Ferka
Ja jsem napruzena, protoze to mel byt darek, ktery uz nestihnu dat. Dam k vanocum, ovsem pokud to sezenu. Ja vim, ze se to muze stat, jen jsem nevedela, ze musim vratit prvni balicek a pak ocekavat penize. To me celkem zarazilo, to jsem nevedela.
@bobr123 Je to stejné jako když nakupuješ v eshopu nebo v obchodě: pokud vracíš zboží poštou, nejdřív posíláš, pak oni proplácejí.
@bobr123 me se tohle
taky stalo. Prislo mi neco jineho a pani mi napsala, ze se spletla a zda bych mohla poslat balicek na adresu te druhe
maminky a ze ona posle me
a postovne mi samozrejme prodavajici uhradi. Ja jsem
balicek ihned odeslala, proste kdyz toho mas hodne, tak se to stane. Na svou vec jsem cekala tri tydny!! Druha maminka se nemela k tomu balicek poslat!! UUz jsem pozadovala
vraceni penez zpet a at si to pak prodavajici vyresi, jak chce. Ono zalezi vse na domluve atd. Tim, ze budes napruzena bohuzel nic nevyresis.