Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
nick Leňulka píše:
Haňulko moc děkuju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Není zač. Ráda pomůžu když můžu
![]()
Dobrý den, mám takový problém. V loňském roce jsem byla vedena na úp, podporu jsem již nebrala a jelikož mám malou dceru a jsem samoživitelka, našla jsem si práci na DPP, jelikož jsem nevěděla jak dlouho budu moci pracovat(smlouva na 3měsíce) na pú jsem nic nehlásila.A teď zmíněný problém - vydělávala jsem si slušné peníze - více než si můžete vydělat jako reg. na úp.Mohu žádat o vyrovnání daně, nebo nemohu? Ať se nedostanu do větších problémů.
Ahoj Hani, prostimtě, já jsem si teď počítala on-line koli by mi měli vrátit a vyšlo mi 15.041, což mi přijde divný…
MOhla by ses mi na to ještě podívat, prosím? Mám už všechny pásky. Záloha na daň: Leden - srpen: 16.370 Kč (září nic). Pojištění: Leden - září: 18.398 Kč. Hrubý příjem: Leden - srpen: 20.000, tzn. 160.000 celkem - u Září mám taky napsáno 20.000 ale čistý příjem byl 6.681 (podle kalkulačky čisté mzdy na netu jsem zjistila, že to odpovídá cca 7500 hrubý mzdy). Nebo mám ti radši sečíst tu superhrubou mzdu?
Pak tam je teda to dítě a tam jsem uvedla 3 měsíce - narodil se 18. října, tak nevím jestli se ten říjen počítá jako celý měsíc, nebo se tam vypočítává nějaká poměrná částka. Děkuju ti, že se mi na to ještě mrkneš ![]()
Ahoj Hani, prostimtě, já jsem si teď počítala on-line koli by mi měli vrátit a vyšlo mi 15.041, což mi přijde divný…
MOhla by ses mi na to ještě podívat, prosím? Mám už všechny pásky. Záloha na daň: Leden – srpen: 16.370 Kč (září nic). Pojištění: Leden – září: 18.398 Kč. Hrubý příjem: Leden – srpen: 20.000, tzn. 160.000 celkem – u Září mám taky napsáno 20.000 ale čistý příjem byl 6.681 (podle kalkulačky čisté mzdy na netu jsem zjistila, že to odpovídá cca 7500 hrubý mzdy). Nebo mám ti radši sečíst tu superhrubou mzdu?
Pak tam je teda to dítě a tam jsem uvedla 3 měsíce – narodil se 18. října, tak nevím jestli se ten říjen počítá jako celý měsíc, nebo se tam vypočítává nějaká poměrná částka. Děkuju ti, že se mi na to ještě mrkneš ![]()
Kristeee to pojištění, které jsi uvedla je pojištění, které srazil zaměstnavatel tobě. Ale aby jsi dostala superhrubou mzdu, musíš uvést pojištění, které ještě za Tebe odvedl zaměstnavatel. Z 20000 hrubého je to 6800,– (5000 sociální a 1800 zdravotní). Daň 15% se počítá ze superhrubé mzdy (tedy by to měla být částka cca 26800,–). Když přičtu i to září, pak i s tím dítětem mi dělá přeplatek 9251,–.
U toho dítěte se počítají 3 měsíce, tedy i ten říjen. Nijak se to nekrátí.
Aha… já myslela, že se tam počítá jen to, co strhl mě. Jinak to přesně vychází, jak jsi napsala s tím pojištěním +- pár korun, stejně tak i superhrubá mzda. Jen v září je superhrubá mzda 10061Kč. Tak to je fain. 9tis. se mi líbí
můžu koupit pro malýho pár věcí, který mi ješě chybí… Hned zítra to napíšu účetní, aby si nemyslela, že mě obere ![]()
Děkuji ti moc Hani, jsi zlato a moc hodná, že jsi mi takhle pomohla.
Přeju ti krásný zbytek zimy a hodně slunečních dní ![]()
ahoj holky ![]()
Taky se zeptám. Manžel pracuje ve škodovce má nárok na danovou úlevu na manželku. Letos však účetní trvala na tom at jde na fú a nechá si udělat Domicil tam se divili že proč, že když mu ho udělaj nebude mít narok na úlevu na manželku jen na děti.Škodovka na tom však trvá. Nevíte jak to teda je?
kristeee píše:
Aha… já myslela, že se tam počítá jen to, co strhl mě. Jinak to přesně vychází, jak jsi napsala s tím pojištěním +- pár korun, stejně tak i superhrubá mzda. Jen v září je superhrubá mzda 10061Kč. Tak to je fain. 9tis. se mi líbímůžu koupit pro malýho pár věcí, který mi ješě chybí… Hned zítra to napíšu účetní, aby si nemyslela, že mě obere
Děkuji ti moc Hani, jsi zlato a moc hodná, že jsi mi takhle pomohla.Přeju ti krásný zbytek zimy a hodně slunečních dní
Počítala jsem, za to září, superhrubou 10050,–, takže to odpovídá
Pochybuju že by Tě účetní obrala, taky jí chodí kontroly. Díky za přání, doufám, že ta zima už je pryč! Měj se hezky, ráda jsem pomohla.
![]()
manca 1 píše:
ahoj holky
Taky se zeptám. Manžel pracuje ve škodovce má nárok na danovou úlevu na manželku. Letos však účetní trvala na tom at jde na fú a nechá si udělat Domicil tam se divili že proč, že když mu ho udělaj nebude mít narok na úlevu na manželku jen na děti.Škodovka na tom však trvá. Nevíte jak to teda je?
Chtělo by to víc informací. Manžel není občan ČR? Kde bydlí? Příjem v roce 2011 byl jen tady nebo i z jiných států? V těchto situacích je roční zúčtování, případně daňové přiznání vždycky trochu složitější.
![]()
Hanula1212 píše:manca 1 píše:Chtělo by to víc informací. Manžel není občan ČR? Kde bydlí? Příjem v roce 2011 byl jen tady nebo i z jiných států? V těchto situacích je roční zúčtování, případně daňové přiznání vždycky trochu složitější.
ahoj holky
Taky se zeptám. Manžel pracuje ve škodovce má nárok na danovou úlevu na manželku. Letos však účetní trvala na tom at jde na fú a nechá si udělat Domicil tam se divili že proč, že když mu ho udělaj nebude mít narok na úlevu na manželku jen na děti.Škodovka na tom však trvá. Nevíte jak to teda je?![]()
![]()
manžel je slovák, ale v čechách žije 6 let. loni problém nebyl a letos chtěli ten domicil , Mě jde jen o to jestli teda když ho má bude mít úlevu i na mne.
Já nevidím důvod, proč by to nešlo. Akorát by mohl být problém v tom, že požádat o roční zúčtování za 2011 mohl do 15.2. a doložit doklady taky tak. Takže nevím (pokud jste tedy nedoložili) jestli účetní to zúčtování udělá.
On to všechno doložil já jsem se jen lekla toho že nám na finančáku řekli že ten domicil se dělá jen na děti ne na manželku tak mi to vrtá hlavou.
Nene, domicil je potvrzení o tom, že poplatník je rezidentem ČR, že bude veškeré příjmy zdaňovat u nás. Myslím, že by neměl být nikde problém.
Hanula1212 píše:
Nene, domicil je potvrzení o tom, že poplatník je rezidentem ČR, že bude veškeré příjmy zdaňovat u nás. Myslím, že by neměl být nikde problém.
Aha tak moc díky, ![]()
Hanulko jedna pujčka na barák je psaná na mě(nemáme stejné přímení)Jelikož budu pak na mateřské,je možné aby si to přítel mohl dát do daňového přiznání,