Vrácení daní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2882
28.2.12 11:02
nick Leňulka píše:
Hanulko jedna pujčka na barák je psaná na mě(nemáme stejné přímení)Jelikož budu pak na mateřské,je možné aby si to přítel mohl dát do daňového přiznání,

jo to mě taky zajímá my jsme manželé ale úvěr na barák mam já. Letos jsme to nežádali můžem příští rok a ještě i zpětně za tento?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
28.2.12 13:37

Zjednodušeně - úroky z hypotéky (úvěru ze stavebka apod.) může uplatnit ten, který je uveden ve smlouvě jako dlužník nebo spoludlužník. A pak jsou další podmínky, které musí být splněny. Pokud jsi ve smlově uvedena jako dlužník pouze ty, pak si úroky můžeš uplatnit pouze ty. Pokud je účastníkem smlouvy i přítel, může si je dát klidně přítel. Respektive manžel u mance1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
28.2.12 13:43

no smlouva je napsaná na mne ale když přišel vypis tak on tam byl napsanej jako spoludlužník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
28.2.12 13:55

Tak to je v pořádku, pokud je úvěr na koupi domu (př. rekonstrukci, výstavbu), pak může klidně úroky uplatnit. I za loňský rok. Akorát si bude muset domluvit s účetní, pokud ještě nemá hotové roční zúčtování, jestli to tam může přidat (vše mělo být doloženo do 15.2.) nebo ať mu dá potvrzení o příjmu a úroky si uplatní v daňovém přiznání, které podá na FÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
28.2.12 15:43

Holky můžu se zeptat taky? Dělám si danové přiznání a někde jsem našla, že vrátit daně FU může jen do výše mnou zaplacených daní. Je to pravda? Byla jsem od května na PN do konce roku a tím pádem by mi to dělalo jen nějakých necelých 7 tisíc. Pokud by to pravda nebyla a dalo by se kalkulovat s odpočitatelnou částkou na osobu a životkem tak by mi to dělalo nějakých 16 tisíc a něco. Prosím o odpověd někoho, kdo tomu rozumí. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
28.2.12 16:39

Vrací se pouze do výše zaplacených záloh. Akorát pokud bys uplatňovala dítě, mohla bys dostat bonus ve výši 967,– za měsíc. Pokud ho neuplatňuje otec dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
28.2.12 16:46
Hanula1212 píše:
Vrací se pouze do výše zaplacených záloh. Akorát pokud bys uplatňovala dítě, mohla bys dostat bonus ve výši 967,– za měsíc. Pokud ho neuplatňuje otec dítěte.

Děkuju moc. Aspon jsem si to ověřila. Škoda že jsem nezaplatila loni víc :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarieMocova
29.2.12 13:13

Ahoj chtěla bych se zeptat jestli mi něco budou vracet za daně za minulý rok od 18.1.2011 jsem na MD od 1.1.2011 do 17.1.2011 jsem měla nemocenskou ted sem na rodičovské mám přítele a ten neuplatnuje na mě ulevu díky. ;)

• Citovat
  • Upravit
8506
29.2.12 21:14

Vrátit můžou pouze to, co Ti srazili v průběhu roku na zálohách. Pokud jsi neměla žádný zdanitelný příjem, pak Ti nesráželi ani zálohu na daň. Jedině pokud by sis nechala „proplatit“ dovolenou mezi MD a RD a tato částka byla v takové výši, že by Ti byla sražena nějaká záloha na daň. Přítel ani žádnou úlevu na Tebe uplatňovat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarieMocova
1.3.12 11:06

díky :D

• Citovat
  • Upravit
2168
1.3.12 17:48

Ahojky, jsem v tomhle směru fakt úplně mimo tak se zeptám. Pracovala jsem nejprve pod agenturou, která mi dala papír poté pro mého dalšího zaměstnavatele to je v pořádku. Potom jsem od 15.2. do půlky června pracovala na hlavák kde ve smlouvě mám 16400,– hrubého, ale měla jsem i nějaké bonusy apod. ale to nevadí. Poté jsem byla do konce roku na nemocenské, rizikové. Dalo by se tak nějak zhruba zjistit, jestli mi něco vrátí. Paní účetní se netvářila moc nadšeně, že to po ní chci, protože mi skončila smlouva na dobu určitou, ale to už je zase jiná. Za rok 2011 by to nemělo mít vliv. Děkuji moc za moje šílené vysvětlování. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
1.3.12 20:41

Uvádíš málo informací. Důležité je vědět, zda Ti byla sražena nějaká záloha na daň. Při hrubé mzdě 16400,– je záloha na daň cca 1200,–. Nevím, jestli nemáš náhodou jiné odpočty (např. dítě). Nevím, co znamená papír pro dalšího zaměstnavatele od agentury. Cos chtěla po účetní? Podepsala jsi u ní prohlášení k dani, že chceš provést roční zúčtování do 15.2.? Teoreticky by se Ti mohlo něco vrátit, ale bez konkrétnějších informací Ti nikdo víc neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
1.3.12 20:44

No já jsem ještě do toho 15.2.2011 dělala pod někým jiným a proto tam ještě taky nějaké ty odpočty budou no. A papíry jsem podepsala paní účetní, tak snad bude vše v pořádku. Jinak děti zatím nemám a ještě jsem dokládala stavebko a životko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
1.3.12 21:12

Vrátí Ti určitě, ale kolik, to takto fakt nejde říct. Zkus se podívat na výplatní pásky na sraženou zálohu na daň, ta by měla být teoreticky vrácena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
7.3.12 09:18

holky, chci se zeptat - leden-červenec mě chodil rodičák, od srpna jsem na ÚP , může si mě manžel odepsat z daní, má to cenu, dostane něco vráceno?? děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák