Vrácení daní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8506
7.3.12 09:28

Pokud jsi neměla podporu vyšší než 68tis. může si tě manžel uplatnit jako vyživovanou osobuJestli dostane něco vráceno, nelze říct. Pokud je zaměstnaný, pak to měl nahlásit do 15.2., teď si může podat DP. Záleží na výši daně, která mu za rok 2011 vychází. Pokud je OSVČ, pak mu nic nevrátí, ale zaplatil by nižší daň.Ale zase závisí na výši daně, která mu vychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
7.3.12 09:44

aha, Hani, díky, to jsme nevěděli, že do 15.2. … on totiž v práci podepisoval, ale zapomněl tam odečíst mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
7.3.12 09:47

kolik mu vychází daň netuším, já měla podporu za těch 5měsíců cca 12tis.
takže mám tady nachystané danové přiznání, že je uděláme dodatečně, pokud to teda ještě půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
7.3.12 09:49

Může si vyžádat potvrzení o příjmu za 2011 a podat si DP, kde si tě uplatní. Případně ať zkusí zajít za mzdovou účetní a pokud by ještě neměla zúčtování hotové, pak to třeba ještě doplní. S datem nižším než 15.2. I když si myslím, že to už asi má. Pokud má manžel vyšší příjem, pak by to mohlo dělat slušnou částku. Za zkoušku nic nedáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
8.3.12 07:51

Ahoj .Holky ted sedím nad výplatním páskem a nemužu se v tom vyznat .Manžel tam má tři položky ,Hrubou mzdu.čistou a základ pro dan .Jak z toho mám zjistit kolik odvádí zálohu na dan .Chtěla jsem si spočítat kolik nám vrátí .Jinak tam má zdrav ,socialní atd.Ještě tam má nějakou kolonku danové zvíhodnění za děti a sleva za děti .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
8.3.12 09:47

Měla by tam být kolonka sražená záloha na daň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.3.12 19:12

ahoj, prosím také o radu, už mi z toho jde hlava kolem..
Jsem na MD od 3.7.2009, příjem žádný nemám, tedy krom PPM, RP.

Můj manžel pracuje 8 měs. v roce, daně vlastně neplatí, má daňový bonus pár korun. Chci se zeptat, jak to je s daňovými slevami/bonusy, za dobu, kdy je na ÚP. Měl by dostat tedy za ty 4 měsíce poměrnou část slevy na dítě, na manželku i na poplatníka? budou nám něco vracet? a jde to požádat i zpětně za rok 2010, kdy jsme o tom nevěděli a nepožádali? případně kam mám jít aby mi ty peníze vrátili a co vlastně žádat. Manžel pracuje za minimální mzdu, z ÚP dostává cca 5tis., pak jen 4tis. Případně pokud by nám něco vrátili, bere se to za příjem??? pobírám příspěvek na bydlení, a tímto by mi ho určitě sebrali. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
13.3.12 20:29

Za dobu, co je na pracáku by bonus mohl dostat v případě, že celková hrubá mzda za rok je vyšší než 48tis. A to buď od zaměstnavatele v ročním zúčtování, případně od FÚ pokud by si podal daňové přiznání. Pokud pracoval 8 měsíců v roce, za minimální mzdu (ta je tuším 8 tisíc, pokud se nepletu), tak by nárok na bonus za celý rok byl. Do 15.2. mohl podepsat daňové prohlášení u svého zaměstnavatele, kde by si uvedl děti za celý rok, pak by mu částku vyplatil zaměstnavatel. Pokud to neudělal, pak si může vyžádat os zaměstnavatele potvrzení o příjmu a podat si přiznání. Stejné je to i za rok 2010.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
14.3.12 11:16

Ahojky Hanulo, tak mi konečně došly všechny výplatní pásky. Ale přesně teda nevím jak to spočítat. Takže mám sečíst položky „Daň měsíční zálohová“ a to mi dá tu částku, nebo se poté odečítá ještě od něčeho :oops: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
14.3.12 13:38

Kolik ta daň měsíční zálohová je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
14.3.12 18:05
Hanula1212 píše:
Kolik ta daň měsíční zálohová je?

Vyšla mi částka 9965,–Kč :nevim:
Pracovala jsem do července, potom jsem byla už na nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
14.3.12 20:49

S největší pravděpodobností by Ti tahle částka měla být vrácena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajinka
17.3.12 18:49

Dobrý den,

měla bych taky prosbičku:) V roce 2011 jsem do 2.11 pracovala bez marodení, 3.11 jsem odešla na nemocenskou (rizikové těhotenství) a tam jsem do května, kdy přecházím na mateřskou. Chci se jen zeptat jestli mohu čekat nějaké pěkné vrácení daně za rok 2011. Koukám, že k tomu potřebujete superhrubou mzdu, ta je:25-60tis a odvody 1.500 - 5.000Kč (většinou 25tis hrubá mzda a 2400 odvody, tamto sjou vyjímky), dá se spočítat kolik přibližně mi vrátí?

DĚKUJI

• Citovat
  • Upravit
3
20.3.12 12:16

Dobrý den, chtěla jsem zeptat jestli mám nárok na vyplácení daní. Na mateřskou jsem nastoupila cca 18.1.2011, malý se narodil 1.3.2011.Od 3.8.jsem na rodičáku. Mezi mateřskou a rodičákem jsem si nechala vyplatit od zaměstnavatele zbytek dovolené 27 dní. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
20.3.12 12:59

Záleží na tom, jaká byla výše příjmů, kolik bylo sraženo na zálohách a zda si uplatňujete dítě nebo nějaké slevy apod. Z křišťálové koule to vyvěštit nejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák