Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
smajinka píše:
Dobrý den,měla bych taky prosbičku:) V roce 2011 jsem do 2.11 pracovala bez marodení, 3.11 jsem odešla na nemocenskou (rizikové těhotenství) a tam jsem do května, kdy přecházím na mateřskou. Chci se jen zeptat jestli mohu čekat nějaké pěkné vrácení daně za rok 2011. Koukám, že k tomu potřebujete superhrubou mzdu, ta je:25-60tis a odvody 1.500 - 5.000Kč (většinou 25tis hrubá mzda a 2400 odvody, tamto sjou vyjímky), dá se spočítat kolik přibližně mi vrátí?
DĚKUJI
No minimálně 2× 1970,– za ty měsíce marodění. Zbytek závisí na výši slev na dani.
na dítě uplatňuje slevu přítel. Výše přijmu jsem měla okolo 12000 kč, ale kolik bylo sraženo na zálohách to vůbec nevím ![]()
Milča 77 píše:
na dítě uplatňuje slevu přítel. Výše přijmu jsem měla okolo 12000 kč, ale kolik bylo sraženo na zálohách to vůbec nevím
Pokud 12000 je v hrubém, pak Ti určitě nebyla sražena žádná záloha na daň, protože ji pokryla sleva na poplatníka. Tudíž není co vracet. Pokud 12000 čistého, pak to vychází měsíčně na sraženou zálohu necelých 1000 Kč. Takže v tom případě by Ti byla veškerá sražená záloha vrácena.
Dělám daňové přiznání sobě a manželovi. Odjeli jsme loni v listopadu do zahraničí, takže v prosinci jsme měli příjmy jen já z pronájmu bytu (mám to zdanit paušálem nebo se snažit o nějáké uplatnění výdajů? Zatím jsem nikde nenašla, jak se to dělá, ale výdaje máme docela velké - platíme za uskladnění věcí ve skladu plus ten nájem je malý-a výdaje by mohly být i vodné stočné atd.)a on ze stipendia tady v USA. Takže mám dvě otázky:
1/ Od 1.12. mám přerušený ŽL a jen příjem z pronájmu bytu - můžu si za prosinec uplatnit slevu na poplatníka?
2/manžel měl dovolenou do půlky listopadu, pak má v českém zaměstnání neplacené volno. Jeho jediný příjem v prosinci je stipendium v USA - ale stipendia se nedaní. Má nárok na slevu za poplatníka za prosinec? Díky moc.
Do přiznání dáváte veškeré příjmy za celý rok! Co se týká pronájmu, zálohy vodné stočné se většinou do výdajů nedávají, záleží jak máte sepsanou smlouvu. Většinou bývá rozdělený nájem + služby a do příjmů se dává jen nájem. Sleva na poplatníka se uplatňuje za celý rok! Nikdy se nakrátí.
Ahoj Holky prosím poradte mi ohledně těch zapeklitých daní
přítel pracuje celý rok 2011 u stejného zaměstnavatele a každý měsíc uplatnuje na vyplatní pasce slevu na díte 967.Ted kdyz budeme delat dane zajímá mě zda dostane za dite tech cca 11000(12*967) nebo nedostane nic protoze tu slevu uplatnje na te vyplatni pasce a tim padem to dostava mesicne???Opravdu nevím prosím prosím
@Petra Beránková píše:
Ahoj Holky prosím poradte mi ohledně těch zapeklitých danípřítel pracuje celý rok 2011 u stejného zaměstnavatele a každý měsíc uplatnuje na vyplatní pasce slevu na díte 967.Ted kdyz budeme delat dane zajímá mě zda dostane za dite tech cca 11000(12*967) nebo nedostane nic protoze tu slevu uplatnje na te vyplatni pasce a tim padem to dostava mesicne???Opravdu nevím prosím prosím
To takto nelze říct. Záleží na ostatních odpočtech, jako např. životní pojištění, penzijko, úroky z úvěru na bydlení apod. Pokud nic z toho nemá, pak zřejmě dostane jen pár korun.
No muj muž také pracuje u stejné firmy každý měsíc na pásce uplatnuje slevu na dítě já jsem na mateřské a letos nám budou i tak vracet a to nemáme pojištění,hypotéku nic okolo.Jen nevím kdy to pošlou mám to podané už od 25.unora
tak snad brzo
pokud uplatňuje na dítě každý měsíc na pásce, tak už za dítě nedostane nic, ale jak píše Hanula, může dostat za hypotéky, zaplaceném životním nebo penzijním a tak. A Libunak budou vracet proto, že si uplatňuje asi manželku bez příjmů že? To je docela dost peněz. Akorát nesmí manželka mít za ten rok větší příjmy jak myslím 68000Kč. ![]()
asi ano máme tři děti dvě máma spolu a mého syna si muj muž osvojil,jsem na rodičáku bez jiných příjmu i bez alimentu takže asi ano.No popravdě nám vypočetli 25.tis nikdy nám je nevraceli jelikož pani učetni je semetrika tak jsme si ted dali práci sami,mají nám to poslat na učet a nevim kdy.Je mi jasne po 1-dubnu asi bych chtěla moc první týden v dubnu že ![]()
Nam danovka vypocetla 75 Kč a to jsem čekala že nám vrátí za malou.Přítel sice uplatnuje slevu na vyplate kazdy mesic ale chlapy od nej z prace to maji stejne a i tak dostanou za dite skoro 12 tisic zpet na danich.Takze pritel v pondeli jde na FÚ a pořádne se optat…
takový pripad je i u přítele v práci.Chlapy take uplatnuji slevu na dite mesicne na pasce a i tak dostanou za dite na danich a nám se vypocetlo 75Kč.Už to nechápu ![]()
No jelikož mne to nedalo byla jsem se před pár dny učetní optat jak to že když dělala muži daně ona vraceli nám 11okč a ted takový rozdíl 25.tis,tak my zdělila že ona neni povina se pídit po faktu že jsem nezaopatřená proto rozdíl.Jako je to fakt že jsme každý rok kuli své neznalosti přišli i penízky,ale myslela jsem že učetní toto dělá automaticky. ![]()
MY sice nejsme manzela ale zato dite byjsme dostat podle me meli.Je fakt ze jsem ucetni nedala cestne prohlaseni ze ja nemam danove zvyhodneni.Muze to byt tim?Ty dane jsou zapeklite…Ale pokud minuly rok vás ucetni odrbala je mozne zazadat az 3 roky zpetne.Zajdi na fÚ a myslím ze by ti to za minuly rok dali kdyz jim vse dolozis…
když se uplatňuje dítě na výplatních páskách každý měsíc, tak ve vrácení daní už se to nikdy nemůže promítnout - prostě to co jim vrací jim musí vracet za cokoli jiného - hypotéky, manželky, krve, životka, ale ne za děti. Dělám mzdovku. ![]()