Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jo svatá pravda nemužem chtít dvakrát dostat na děti ale bylo by to dobré
Kamarádka uplatnuje i že darujou s mužem krev. a tak když v tom umíte chodit nemužete mi říct kdy je mužem očekávat,podali jsme se samy dne 25.2.a zvolili jsme na učet děkuji ![]()
libunak: financak ma na vraceni 30 dni od doruceni, takze muzete ocekavat brzy, jen kdyby meli nejaky problem, tak se to muze protahnout, ale to uz by se vam ozvali ![]()
Nechci se nikoho zastávat, ale účetní zúčtuje jenom to, co si uvedete do přiznání. Nedokážu si představit, že by se např. 300 zaměstnanců ptala, jestli náhodou nemají děti, vyživovanou manželku, životko, penzijko apod. Všechno je uvedeno ve formuláři prohlášení daně, který každý zaměstnanec podepisuje. Pokud si to někdo nepřečte a jen ten formulář podepíše, pak nemůže nadávat na mzdovku. Vždyť jde o peníze, ne? K tomu vrácení peněz. FÚ má na vrácení 30 dnů od podání žádosti, pokud je v den, kdy byla žádost podána evidovaný přeplatek. Pokud žádný přeplatek evidovaný není, pak se vrací 30 dnů od vzniku přeplatku. A přeplatek z přiznání k dani z příjmu vznikne až 2.4., takže 30 dnů od 2.4. nejpozději tedy na začátku května. Takže je jedno, kdy to podáte, jestli v ůúnoru nebo Z vlastní zkušenosti: čím dřív podáte, tím jste v té hromadě přiznání níž., záleží na tom, kdy si to přiznání vezme pracovnice do ruky. Z vlastní zkušenosti: čím dřív podáte, tím jste v hromadě přiznání níž a na řadu přijdete později.
Ahojky holky,prosimvas mam dotaz od ledna 2011 do cervna 2011 na nemocenske a pak az do prosince na mateřqSke.tak by me zajimalo jestli budou mi neco vracet.jeste v lednu 2011 a taky dubnu 2011 sme dostavali v praci bonus,dohromady 10000.aspon za tu nemocenskou by melo neco bejt nebo ne?
Nemocenská není zdanitelný příjem, takže se z ní nesráží žádné zálohy. Takže ani není co vracet. Srážky z toho bonusu pokryla sleva na poplatníka, takže s největší pravděpodobností k vrácení nic nebude.
Pěkně prosím,za minulý rok jsem byla na mateřské do listopadu 2011,kdy mi skončila a vpůli prosince jsem nastoupila do práce,mám dva malé syny,manžel je osvč a měl je na sebe…ten minulý rok.....chci se zeptat??mě budou vracet nějaké daně,za předchozí rok…????děkuji
Pokud byla sražena nějaká záloha na daň za prosinec, pak s největší pravděpodobností bude vrácena. Sražená záloha je uvedená na výplatní pásce.
Mohu se zeptat,loni jsem nepracovala, byla jsem od 01.01.2011 na nemocenské, od 01.06.2011 na mateřské do 13.12.2011 a zbytek rodičák.jak se mi daň bude počítat?
moc děkuji za odpověď.
Daň se počítá pouze ze zdanitelného příjmu a to není nemocenská, mateřská ani rodičák. Takže teoreticky pouze pokud bys mezi mateřskou a rodičákem dobírala dovolenou ze zaměstnání a částka byla vyšší než cca 9000 čistého, pak Ti byla sražena nějaká záloha na daň a ta by Ti mohla být vrácena. Pokud jsi dovo nečerpala, pak za loňský rok Tě nemusí daň vůbec zajímat, protože žádnou neplatíš.
Můžu mít dotaz? Je možné,že mi bylo vráceno na daních 27 Kč?? Děkuji
Dobrý den dneska sem dostal výplatnicu už v tom mám daně chcu se jenom poptat jestli to budou posílat z výplatou nebo se daně posílají na naký datum určitý protože mě nevyplácijou výplatu přesně na den děkují za odpoved já mývam o dost pozdě výplatu
prosim,jsem na MD, pritel ma na sebe napsanyho prcka v praci,ale ja presto v praci podepisovala ten fialovej papir na dane,mam taky cekat nejake penize z dani zpet? a taky mame na pul hypoteku,zadost o vraceni sem taky davala v praci,mam tez neco cekat a kdy a od koho? nevi nekdo?
@s-dracice@seznam.cz píše:
prosim,jsem na MD, pritel ma na sebe napsanyho prcka v praci,ale ja presto v praci podepisovala ten fialovej papir na dane,mam taky cekat nejake penize z dani zpet? a taky mame na pul hypoteku,zadost o vraceni sem taky davala v praci,mam tez neco cekat a kdy a od koho? nevi nekdo?
Pokud jsi v roce 2011 měla pouze mateřskou, případně rodičák, pak není co vracet, protože ani jedno není zdanitelný příjem, takže se z něj nesráží žádná záloha. Pokud máte hypotéku, kde jste uvedeni jako spoludlužníci, pak si úroky může uplatnit přítel. Ty nemáš z čeho.