Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, obědnala jsem si od jedné paní tašku ke kočárku.. psala super stav. Dnes taška doarazila a zjistila jsem, že má urvaný druk, rozjíží se zip a je otrhaná. Co se stím dá dělat? Paní jsem psala a ona odpověděla, že si toho nevšimla a že jí mám tašku zaslat zpět, pak že mi vrátí peníze… že se to tak běžně dělá..... Ale to mám strach…
Většinou to tak bohužel je,že ty vrátíš zboží a pak ti vrátí cenu za zboží+ poštu podle zákona.
Bohužel to budeš muset risknout. Proto já na mimibazaru a podobně moc nenakupuju. Přecijen trochu jistější je to přes klasický eshop. Pokud z MMB a podbně tak od podnikatele a ne od fyzické osoby. Tam máš přecijen větší jistotu v případě reklamace či vrácení zboží proto, že ti nesedí nebo jinak nevyhovuje. Podnikatel ti jej musí vzít zpět. Fyzická osoba nebodnikatel, kterých je na MMB asi většina tu povinnost nemá. Samozřejmě že i tam se najdou vykukové, ale máš větší šanci se domoci peněz. Určitě to pošli minimálně dporučeně aby jsi měla v ruce papír, že si to poslala.
Tak já naštěstí podobnou zkušenost s mimibazarem nemám, jen samé kladné, ale vždy se koukám na hodnocení ostatních uživatelů, jak jsou s prodávajícím spokojeni a podobně..Jinak bych se teda taky bála, poslat jí nejprve zboží a pak čekat na peníze. Co takhle dobírka?
To nudeš mít jistotu, že se ti kdyžtak vrátí alespoň ta taška, pokud by ta paní neměla snahu peníze vrátit..
Dobírka má strašně drahé poštovné, to se nevyplatí. Ale řekla bych, že je docela dobré (při tom všem) že paní je ochotná vrátit peníze. Většinou, když už dojde k tomu, že věc neodpovídá, prodávající se cuká, vymlouvá a nechce. Já teda naštěstí takovou zkušenost osobně nemám ![]()
To sice má, ale zase jistota je jistota..
Paní je až moc ochotná vrátit peníze a to, že ten stav té tašky je úplně jinej a ona to tak narychlo uzná, že si ,,nevšimla,,?
No já jsem asi moc podezřívavá..
podivej se tedy nejdrive na hodnoceni te pani, hlavne na ty starsi, vse si projdi…pak se rozhodni, kdyz bude jen kladne, tasku bych zpet poslala.....
Me se to stalo cca 2×, pani same kladne hodnoceni, mela jich hodne a plastenka mela fleky, normalne jsem ji to napsala, ona se mi omluvila, ja ji vec poslala zpet a ona mi pak penize, postovne plus moje postovne.
Stane se to, nemela bych strach.
Taky mám zkušenost… Paní se omluvila, peníze poslala zpět… bez problémů…
Mě spíš vadí, když něco prodávám - samozřejmě použité - ale nikdy nedávám nic ošklivého, opraného, otrhaného, rozbitého - samé pěkné věci… Přidám několik fotografií, přesný popis a že výrobek je bez vad… Pak se mi někdo ozve, zda-li je to v absolutně perfektním stavu… To mám sto chutí napsat, že v perfektním stavu si to může koupit úplně nové 3× dráž…
Musí se přeci počítat s tím, že to prostě není nové (i když, jak říkám, já prodávám jen věci, které opravdu jako nové jsou), proto je to levnější, proto se tomu říká bazar… ![]()
Ale samozřejmě, jak zakladatelka píše, tak to bych určitě také řešila vrácením… Myslím, že paní to spíš zkusila a neprošlo to… Nevěřím, že si závad nevšimla
A hlavně, nebála bych se, že peníze nevrátí… Nebude přeci riskovat, že jí zakladatelka napíše negativní hodnocení… ![]()
Tak tašku pošlu zpět… má přes 300 kladných hodnocení a ani jedno negativní tak snad. Ale necháou proč paní nesouhlasí s opravou, že by mi to zaplatila… ale tak její věc
taška je to pěkná ![]()
Ahoj, já mám zkušenosti, že sice prodávající napíší, že mám poslat zpět, a pošlou peníze, ale bohužel většinou odmítají poslat zpět i poštovné, které já musím platit abych to mohla poslat, přitom je to jejich chyba, tím pádem mají podle mne platit, aby to mne nestálo ani korunu, když nakonec doma nemám nic. Některé prodávající se dopředu jistí, a mají to už v podmínkách prodeje, ale kdo je před objednáním čte, že ![]()
Jinak nevěřím, že zmiňovaných závad na tašce si prodávajících nevšimla.
Právě,že na to,je zákon pokud ti uzná reklamaci podle zákona ti musí vrátit poštovné co si platila za poslání zpět.Minule jsem to taky vracela na MMB,ale paní mi poštovné nevrátila obrátila jsem se na admina a oni,že jsem v právu,že je na to zákon a že jí to mam napsat atd.To jsem učinila,ale stejně peníze neposlala za poštovné.A oni s tím nic neudělali jen se udělil negativ
Je pravda, ze zalezi a koho natrefis..Postovne pokud je reklamace uznava ti musi zaplatit, ale nektere to proste platit nechteji..Ja nastesti mela stesti..
A mmch podminky prodeje ctu.
Tak ja napisu cerstvou zkusenost. Objednala jsem bundu pro malou, dle popisu v poradku, dorazila, fleky od jidla nebo piti nebo ceho a total spinave rukavy ![]()
Pani jsem tedy navrhla, ze bud bundu vyperu a pokud to nezmizi tak poslu zpet a nebo to poslu zpet hned. No pani priserne chovani, ze ona ma cisty stit a svedomi a ze zadne fleky tak nejsou. Tak jsem to nafotila a poslala a ona na me, ze buh vi co jsem to nafotila, ze to neni jeji bunda.
A jeste se na me oborila, ze jsem poslala pouze 40kc na postu a ona platila 49kc..
tak ted nevim, snad to postovne si urcila ona, ne..Kazdopadne jsem bundu poslala zpet a napsala i na MMB administratorovi a uvidime.