Vše je moje chyba - problém s mámou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
20.6.15 09:35

@jujingova a nedá se najít lepší práce, brigáda? (nevím, jaký máš obor a kde žiješ, takže třeba to je fakt problém…)
Já jsem myslela psychickou podporu… ;)

Příspěvek upraven 20.06.15 v 09:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jujingova
20.6.15 09:35

Ono je rozdíl žít ve dvou a vše táhnout sama. normálně. Co se týče rozhazování peněz. Nerozhazuju. Šetřit umím. I když jsem byla v minulé práci, tak jsem si našetřila, ale z peněz, co jsem měla našetřený jsem zaplatila kauci na byt, vybavení bytu atd.

Příspěvek upraven 20.06.15 v 11:10

• Citovat
  • Upravit
1703
20.6.15 09:39
@jujingova píše:
Ono je rozdíl žít ve dvou a vše táhnout sama. U nás v kraji se takhle platy pohybují normálně. Co se týče rozhazování peněz. Nerozhazuju. Šetřit umím. I když jsem byla v minulé práci, tak jsem si našetřila, ale z peněz, co jsem měla našetřený jsem zaplatila kauci na byt, vybavení bytu atd.

jaká pravidla jsi nedodržovala, že tě máma vyhodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
20.6.15 09:40

Pokud jsi single, přibrala bych si práci. Já pracovala kromě plného úvazku ještě dalších 16-20h týdně na „vedlejšák“ několik let, a bydlela v pokoji ve studentském bytě, a našetřila jsem si opravdu hodně. Ookud nejdou srazit výdaje, musí se zvýšit příjmy, pokud tonejde ve stávajícím zaměstnání, je třeba buď ho změnit, nebo přibrat něco dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jujingova
20.6.15 09:44

No to nevím už jak bych to zvládala. do zaměstání dojíždím. ráno vyjedu v 06:15 a doma jsem před 18:30 hod.

• Citovat
  • Upravit
jujingova
20.6.15 09:47

Brigádu bych i vzala, ale tady práce není, proto jak jsem psala za prací dojíždím a jsem vůbec ráda, že jsem práci sehnala a že ji mám.

• Citovat
  • Upravit
16220
20.6.15 09:51
@jujingova píše:
No to nevím už jak bych to zvládala. do zaměstání dojíždím. ráno vyjedu v 06:15 a doma jsem před 18:30 hod.

A to jezdíš z Poděbrad do Prahy, nebo kam, že to tak dlouho trvá a máš jen deset tisíc čistého? Hledala bych lépe placenou práci, otázkou samozřejmě je, co můžeš nabídnout. Upřímně, nabírala jsem stovky a stovky zaměstnanců a jedna z nejméně oblíbených kategorií u mě i šéfů je příliš suverénní mladá slečna, která se bude ohánět svými právy a těžko udělá něco navíc bez řečí a komentářů (a je mi líto, ale přesně tak tvůj úvodní příspěvek působí). Zkus tedy i zapracovat na tom, jak můžeš působit na ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jujingova
20.6.15 09:58

Jo, jo přesně tak. No právě nabídnout můžu jen to, co může nabídnout plno dalších lidí. Absolvovala jsem plno výběrových řízení a vím kolik se všude hlásí lidí, proto jsem ráda, že jsem aspon sehnala tuhle práci.

• Citovat
  • Upravit
47759
20.6.15 10:00
@jujingova píše:
Vydělám plus mínus 10 000 Kč a za nájem dám 7 000 Kč a to mám 1 + kk. Ze zbytku peněz 3 000 Kč musím platit jídlo na celý měsíc, drogerii, telefon, internet.

A proc si nenajdeš něco levnějšího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.6.15 10:02

@jujingova Myslím, že tvoje máma má pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
20.6.15 10:02

Nezlob se na mně, ale ty jsi ve 27 letech tedy pěkný dáreček :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
20.6.15 10:04
@jujingova píše:
No to nevím už jak bych to zvládala. do zaměstání dojíždím. ráno vyjedu v 06:15 a doma jsem před 18:30 hod.

A to každý den za 10.000,– měsíčně? Prosím tě co to je za práci 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
20.6.15 10:08

@jujingova je ti 27 a přežíváš. buď si najdi někoho na spolubydlení, nebo něco levnějšího, nebo lépe placenou práci. Jinak když ve svým věku nedokážeš pořádně zajistit sobě a psovi život, co jednou kdybys zůstala sama s dítětem. Pes potřebuje nažrat, venčit a občas veterináře. Ale dítě je náročnější a věk na něj už máš, takže bych hledala lepší práci. Snad nechceš takhle žít pořád a spoléhat, že mamka vypomůže (zaplatí veterinu), nebo že si najdeš partnera a budete zase dva na placení. Udělej něco abys byla soběstačná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.15 10:16

Ja vubec nechapu, proc se tu do tebe vsichni tak pustili. Vim, jak se citis a jak je to tezke, byla jsem v podobne situaci - vydelavala jsem 11tis. hrubeho a bydlela u rodicu. Mela jsem konflikty s matkou a kocku:). Jednoho dne jsem si rekla, ze musim neco udelat, uz to dal neslo. Kocku jsem nechala mamce, i kdyz jsem ji milovala a moc mi chybela. Nasla jsem si praci v uplne jinem meste, a bydlela jsem v podnajmu u jedne starenky za 2500,–. Tuhle akci jsem financovala z kreditni karty - stehovani neni zadarmo, vsude chteji kauce a tak - no a na tu kartu jsem pak penize postupne kazdy mesic splacela. Ted kdyz na to vzpominam, bylo to narocne ale soucasne hodne zajimave a poucne obdobi meho zivota, navic jsem si v nove praci po dvou letech nasla vyborneho manzela. Kazdopadne urcite citis, ze musis se svym zivotem neco udelat, chce to jen nebat se. A jeste chci dodat, ze nekdy rodice porad mluvi o tom, jak se ma dite osamostatnit a tak, ale ve skutecnosti ho k sobe porad emocionalne pripoutavaji a vyvolavaji pocit menecennosti, ze bez nich to nemuzes zvladnout - na to pozor, je to pekne zakerne a tezke prekonat, mohla by ti pomoct navsteva dobreho psychologa, kdybys to tak mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.6.15 10:20

Tvá matka má pravdu. A sousedovi fandím. Psa máš nevychovaného a ani se o něj nedokážeš postarat. A že tě matka vyhodila z bytu, když si nebyla schopna dodržovat pravidla, to je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová