Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jujingova a nedá se najít lepší práce, brigáda? (nevím, jaký máš obor a kde žiješ, takže třeba to je fakt problém…)
Já jsem myslela psychickou podporu… ![]()
Příspěvek upraven 20.06.15 v 09:36
Ono je rozdíl žít ve dvou a vše táhnout sama. normálně. Co se týče rozhazování peněz. Nerozhazuju. Šetřit umím. I když jsem byla v minulé práci, tak jsem si našetřila, ale z peněz, co jsem měla našetřený jsem zaplatila kauci na byt, vybavení bytu atd.
Příspěvek upraven 20.06.15 v 11:10
@jujingova píše:
Ono je rozdíl žít ve dvou a vše táhnout sama. U nás v kraji se takhle platy pohybují normálně. Co se týče rozhazování peněz. Nerozhazuju. Šetřit umím. I když jsem byla v minulé práci, tak jsem si našetřila, ale z peněz, co jsem měla našetřený jsem zaplatila kauci na byt, vybavení bytu atd.
jaká pravidla jsi nedodržovala, že tě máma vyhodila?
Pokud jsi single, přibrala bych si práci. Já pracovala kromě plného úvazku ještě dalších 16-20h týdně na „vedlejšák“ několik let, a bydlela v pokoji ve studentském bytě, a našetřila jsem si opravdu hodně. Ookud nejdou srazit výdaje, musí se zvýšit příjmy, pokud tonejde ve stávajícím zaměstnání, je třeba buď ho změnit, nebo přibrat něco dalšího.
No to nevím už jak bych to zvládala. do zaměstání dojíždím. ráno vyjedu v 06:15 a doma jsem před 18:30 hod.
Brigádu bych i vzala, ale tady práce není, proto jak jsem psala za prací dojíždím a jsem vůbec ráda, že jsem práci sehnala a že ji mám.
@jujingova píše:
No to nevím už jak bych to zvládala. do zaměstání dojíždím. ráno vyjedu v 06:15 a doma jsem před 18:30 hod.
A to jezdíš z Poděbrad do Prahy, nebo kam, že to tak dlouho trvá a máš jen deset tisíc čistého? Hledala bych lépe placenou práci, otázkou samozřejmě je, co můžeš nabídnout. Upřímně, nabírala jsem stovky a stovky zaměstnanců a jedna z nejméně oblíbených kategorií u mě i šéfů je příliš suverénní mladá slečna, která se bude ohánět svými právy a těžko udělá něco navíc bez řečí a komentářů (a je mi líto, ale přesně tak tvůj úvodní příspěvek působí). Zkus tedy i zapracovat na tom, jak můžeš působit na ostatní.
Jo, jo přesně tak. No právě nabídnout můžu jen to, co může nabídnout plno dalších lidí. Absolvovala jsem plno výběrových řízení a vím kolik se všude hlásí lidí, proto jsem ráda, že jsem aspon sehnala tuhle práci.
@jujingova píše:
Vydělám plus mínus 10 000 Kč a za nájem dám 7 000 Kč a to mám 1 + kk. Ze zbytku peněz 3 000 Kč musím platit jídlo na celý měsíc, drogerii, telefon, internet.
A proc si nenajdeš něco levnějšího?
Nezlob se na mně, ale ty jsi ve 27 letech tedy pěkný dáreček ![]()
@jujingova píše:
A to každý den za 10.000,– měsíčně? Prosím tě co to je za práci ![]()
@jujingova je ti 27 a přežíváš. buď si najdi někoho na spolubydlení, nebo něco levnějšího, nebo lépe placenou práci. Jinak když ve svým věku nedokážeš pořádně zajistit sobě a psovi život, co jednou kdybys zůstala sama s dítětem. Pes potřebuje nažrat, venčit a občas veterináře. Ale dítě je náročnější a věk na něj už máš, takže bych hledala lepší práci. Snad nechceš takhle žít pořád a spoléhat, že mamka vypomůže (zaplatí veterinu), nebo že si najdeš partnera a budete zase dva na placení. Udělej něco abys byla soběstačná
Ja vubec nechapu, proc se tu do tebe vsichni tak pustili. Vim, jak se citis a jak je to tezke, byla jsem v podobne situaci - vydelavala jsem 11tis. hrubeho a bydlela u rodicu. Mela jsem konflikty s matkou a kocku:). Jednoho dne jsem si rekla, ze musim neco udelat, uz to dal neslo. Kocku jsem nechala mamce, i kdyz jsem ji milovala a moc mi chybela. Nasla jsem si praci v uplne jinem meste, a bydlela jsem v podnajmu u jedne starenky za 2500,–. Tuhle akci jsem financovala z kreditni karty - stehovani neni zadarmo, vsude chteji kauce a tak - no a na tu kartu jsem pak penize postupne kazdy mesic splacela. Ted kdyz na to vzpominam, bylo to narocne ale soucasne hodne zajimave a poucne obdobi meho zivota, navic jsem si v nove praci po dvou letech nasla vyborneho manzela. Kazdopadne urcite citis, ze musis se svym zivotem neco udelat, chce to jen nebat se. A jeste chci dodat, ze nekdy rodice porad mluvi o tom, jak se ma dite osamostatnit a tak, ale ve skutecnosti ho k sobe porad emocionalne pripoutavaji a vyvolavaji pocit menecennosti, ze bez nich to nemuzes zvladnout - na to pozor, je to pekne zakerne a tezke prekonat, mohla by ti pomoct navsteva dobreho psychologa, kdybys to tak mela.
Tvá matka má pravdu. A sousedovi fandím. Psa máš nevychovaného a ani se o něj nedokážeš postarat. A že tě matka vyhodila z bytu, když si nebyla schopna dodržovat pravidla, to je v pořádku.