Všechno naruby - nové návyky pro děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
isp
1387
2.2.15 16:55
@neila píše:
proto, že jí syn bombarduje dotazy, proč on nesmí a bratránek ano. Čti pořádně, babo :pankac:

Ano díky, přesně tak to je. No dovolím mu dát si u tety skleničku coly, ale prostě to nemá tak volné jako bratránek a čím je starší tím víc se ptá. Možná je chyba, že má zrovna takové srovnání, ale jezdíme tam často manžel si se ségrou dost rozumí a se švagrem taky. Dcera to zatím neřeší, je menší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
2.2.15 16:55
@neila píše:
@isp tak záleží, co si chceš z toho vzít. Jestli se chceš dočíst, že pro dítě je nej jíst jen zeleninu, ovoce, lehká jídla, vyloučit všechno, co je slazené cukrem, nedejbože čokoládu, nebo jiné laskominy, tak to se asi nedočkáš ;)
Radu jak to vysvětlit synovi bohužel nemám :nevim: Děti tyhle věci moc nepobírají…

Otázka jestli je to vůbec to nej.

Jestli to nezpůsobí to, co už jsem párkrát viděl a teď budu jen volně parafrázovat - a první svoje kapesné utratí, za ty nejhnusnější věci v mcdonaldu.

Aneb odříkaného největší krajíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.2.15 16:56
@Patejl1 píše:
Spíš mám pocit, že lidi promítají svoje nedokonalosti a neúspěchy do dětí. Snaží se napravit chyby které sami udělali. A v samé snaze je ochránit je vlastně ani nenechávají žít.Jsem rád, že dětství jsme zažil v relativně liberální době s liberálními rodiči.

Na tom něco bude… Pro mě stejně nepochopitelné jako 3 kroužky každý den jen, aby nelítalo po ulici s kamarády :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
2.2.15 16:59
@isp píše:
Všem dík za názory, pročtu vás déle mám ještě nějakou práci. Zatím jsem se dozvěděla že moje švagrová je extrémní a že bio matky jsou zase opačný extrém… :nevim:

ano obě strany jsou strany extrému. Není nad zlatou střední cestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
2.2.15 16:59

@Patejl1 mc donalda zná, OBČAS se nic neděje to neřeším, ale byl u tety na prázdninách a od té doby mi dává příklad, že bratránek nemusí chodit v osm spát, že může mít víc než skleničku coly, že on může ke snídani sušenky a proč on ne? proč mu dám jen 1× denně? Proč si u tety mohli sníst všechny bonbóny na ráz a proč chodíme na procházky když u tety se nemuselo a mohl hrát jen hry…Děti se mezi sebou srovnávají i ve školce kdo co má, a já jsem zvědavka a nic nevyžehlim :mrgreen: pořád čtu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.2.15 17:00

@Natálka26 já myslím, že od obou něco :lol: Ale rada jak to vysvětlit dítěti by určitě přišla vhod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
2.2.15 17:02
@neila píše:
@Natálka26 já myslím, že od obou něco :lol: Ale rada jak to vysvětlit dítěti by určitě přišla vhod :palec:

No právě, dokonce po mě vyžaduje oblečení Angry Birds, protože ve školce ho mají kluci a kdo ho prý nemá je,,pako,, tak mi to řekl…děti umí být i zlý a tak jsem při pokecu s jednou maminkou slyšela, že dceři koupí radši všechno, aby jí prej nijak nevyloučili z kolektivu a nebyla jediná, kdo to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29335
2.2.15 17:03

Tak malý neochutnal a neochutná v dohledné době kafe, colu, kofolu, energeťák a podobné… jen jednou ochutnal perlivou limonádu za svůj život. Nejí bonbony, čokolády, zmrzliny,…

Neochutnal to, protože je odmalička „divný“ a nezkouší takřka vůbec nové věci :roll: navíc doma tyto věci ani většinou nemáme. Maximálně manžel kupuje disko sušenky, tak občas jednu dostane, brumíka občas dostane a tím končíme :mrgreen:

Zas ale mu půjčuju tablet s dětskýma hrama, občas koukáme na klipy na počítači, na pohádky na déčku :roll: Jíme bud na gauči nebo u stolu, jak to vyjde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
2.2.15 17:03

Kazdy se ma za normalniho ve vecech co dela se svymi detmi. Proc to rozpitvavat? Bude tady 3895 stranek a nakonec se dozvime ze si to kazda delame po svem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
2.2.15 17:06
@neila píše:
@Natálka26 já myslím, že od obou něco :lol: Ale rada jak to vysvětlit dítěti by určitě přišla vhod :palec:

Rada jak to vysvětlit dítěti není. ůžu mu maximálně říct, že u nás platí tyhle pravidla a až bude u tety tak její, ale rozhodně bych mu neříkala jak je tohle nezdravé a jak by to teta měla dělat jinak a že správně je to u nás.

Na tohle nevím jestli existuje vlastně nějaká rada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.2.15 17:09
@isp píše:
No právě, dokonce po mě vyžaduje oblečení Angry Birds, protože ve školce ho mají kluci a kdo ho prý nemá je,,pako,, tak mi to řekl…děti umí být i zlý a tak jsem při pokecu s jednou maminkou slyšela, že dceři koupí radši všechno, aby jí prej nijak nevyloučili z kolektivu a nebyla jediná, kdo to nemá.

tak co se týče oblečení (později ve škole i techniky :roll: ), to je prostě úděl dnešní doby… Kdysi se to neřešilo, kdo to neřeší dnes, jde v podstatě proti proudu :nevim:
Mě tedy ale šokoval ten energetický nápoj - já bych švagrové rovnou řekla, že respektuji její návyky, ale dávat tak malému děcku energeťák je opravdu hodně přes čáru.

A není tvůj malý chytlavý na všechny takovéto „blbiny“? Pak bych to brala s rezervou a řešila prostým NE :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.15 17:09

@isp Je to prekérní situace. Já to mám doma také dobré. S partnerem spolu nežijeme, jsem sama s malým (21m). Partner přijede jednou za týden, 14dnů na víkend a spí vedle v pokoji. Malej má pěkný režim, papá dobře myslím i zdravě (bonbony, čokoládu i lízátko sice zná ale jen velice velice opatrně - třeba za očkování dostal lízo no tak co no). Od 14m je plně bez plen (krom noci). ALE přijede tatínek. 1.-okamžitě přestane chodit na záchod a počurává se. 2.totálně odmítá spát, celé noci řve a dýl jak do 6 ho v postýlce prostě neudržím. 3. Jídlo? Kdyby to šlo láduje ho snad jen bonbonama, nic normálního do něj za celý víkend nedostanu. A počítač??? Ráno vstane, tatínek mu šupne telefon s youtubem a večer u něj usíná. Za celé 3dny se nedostane ven - u tatínka doma nesměly ven děti až do 3let!!! a čištění zubů či dokonce koupání (denní) považuje za zbytečné do 6ti let dokonce!!! První kartáček prý dostal od rodičů když šel do ZŠ a taky to přežil. A toto všechno se člověk dozví po letité známosti :evil: Jen pro rýpaly - jedná se o velice pohledného, čistého a vysoce vzdělaného muže. Přesto jsem musela především z důvodu rozdílného názoru na výchovu muže opustit ale co dál??? A kdo poradí? Dát dítěti bonbon ani sprchovat 2× týdně nebo dokonce pustit nemluvněti PC není trestné a to že má dítě v 21m plíny??? No maminko co řešíte že… Mno asi jsem se chtěla jen vypsat a trochu Tě uklidnit. Promiň za dlouhou zpověď, obávám se že i ten energy drink je u nás jen otázka času :,(

• Citovat
  • Upravit
7009
2.2.15 17:14

Uprimne receno, prijdes mi po materske strance mimo. Ve chvili, kdy dite furt mele dokola poroc, proc, proc, tak pokpokud jsem vse vysvetlila a stejne se lta, prichazi prastary argument „protoze jsem to rekla a tvoje maminka jsem ja a ne svagrova“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
2.2.15 17:20
@Anonymní píše:
@isp Je to prekérní situace. Já to mám doma také dobré. S partnerem spolu nežijeme, jsem sama s malým (21m). Partner přijede jednou za týden, 14dnů na víkend a spí vedle v pokoji. Malej má pěkný režim, papá dobře myslím i zdravě (bonbony, čokoládu i lízátko sice zná ale jen velice velice opatrně - třeba za očkování dostal lízo no tak co no). Od 14m je plně bez plen (krom noci). ALE přijede tatínek. 1.-okamžitě přestane chodit na záchod a počurává se. 2.totálně odmítá spát, celé noci řve a dýl jak do 6 ho v postýlce prostě neudržím. 3. Jídlo? Kdyby to šlo láduje ho snad jen bonbonama, nic normálního do něj za celý víkend nedostanu. A počítač??? Ráno vstane, tatínek mu šupne telefon s youtubem a večer u něj usíná. Za celé 3dny se nedostane ven - u tatínka doma nesměly ven děti až do 3let!!! a čištění zubů či dokonce koupání (denní) považuje za zbytečné do 6ti let dokonce!!! První kartáček prý dostal od rodičů když šel do ZŠ a taky to přežil. A toto všechno se člověk dozví po letité známosti :evil: Jen pro rýpaly - jedná se o velice pohledného, čistého a vysoce vzdělaného muže. Přesto jsem musela především z důvodu rozdílného názoru na výchovu muže opustit ale co dál??? A kdo poradí? Dát dítěti bonbon ani sprchovat 2× týdně nebo dokonce pustit nemluvněti PC není trestné a to že má dítě v 21m plíny??? No maminko co řešíte že… Mno asi jsem se chtěla jen vypsat a trochu Tě uklidnit. Promiň za dlouhou zpověď, obávám se že i ten energy drink je u nás jen otázka času :,(
:hug: moc děkuji, tak nějak to máme i my, ale naštěstí né u manžela ale právě si to odnáší z návštěv. Chápu tě a díky že ses rozepsala, chápu i ten anonym. Děkuju za odpovědi. Určitě si to nějak vyřeším akorát švagrovou nepředělám, neočkuje psa ani kocoura a nepřijde jí to potřebné, s energeťákem jsem jí varovala a řekla mi, že jeden denně neuškodí a že jsem cimprlich
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.2.15 17:31
@Anonymní píše:
to že má dítě v 21m plíny??? No maminko co řešíte že…

tak zrovna tohle mi nijak divné nepřijde :nevim: spíš máš moc šikovné dítko, když to zvládlo tak brzy :palec: Mám stejně starého syna a na nočník ne a ne naučit, už jsem zkusila všechno, prostě ho ignoruje :nevim: dcera byla bez plen přes den od 10 měsíců, takže co dítě, to originál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí