Vstaváme v pět ráno - jak naučit mimčo spát déle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31104
8.8.13 08:13

@Kacenka020 hele a co skořice nebo vanilka do toho sunaru, to ti taky nepije? Ale tak jsou i lidi co si dávají na noc kafe a jinak neusnou. Já tím, že kofeinu do těla dostanu málo, tak já si dám v hospodě po 18. hodině colu a čumím do 2 do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
8.8.13 08:15

Také jsme měli takové období. Vstával i v půl páté- jakmile se rozednilo. A tak jsme do dětského pokoje pořídili žaluzie+ tam zůstaly záclony. Hned začal díky větší tmě spát minimálně o hodinu déle. :palec: Ale jinak stejně vstává brzy. Na podzim to určitě bude zase lepší.
Jinak fakt dát spát leda dýl. Ale to je taky na prd, že? Člověk chce mít večer chvilku klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
8.8.13 08:18

@Myrha
Nevím jestli rozumím, na co se ptáš, prostě je v tom něco jako kofein, přes den nebo večer :) V mléce nebo v bábovce. Účinky je asi potřeba ozkoušet. Ale raději nějaké bio (aflatoxin) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
8.8.13 08:19

Malou davám spat prave tak v 19.00. A sedim tam u ni tak do 20.00 někdy méne.
Ráno už chce spát okolo sedmý, když vstane v pět.. Ale zkousím ji udržet aspon do té osmý, ale dneska už usínala ma zemi..tak jsem ji dala dřív.
No a večer stím jídlem to není taky žadná sláva. Večeří tak v tech 18.15 většinou kaší a nebo jogurt, pac UM už vůbec nechce to do ni nedostanu :(
Ono s tím večerním usínaním by mně nevadilo, ze usíná tak dlouho, ale to, že jen se hnu na krok od postylky a jekot jak, když ji vraždím :roll: Tak se vrátím a sedím u ní než usne. jen ona si koza děla blazny..směje se děla to co se učíme pres den, takze dela kravicku, pejska atd.. :twisted: a to mě stve, ze neví, kdy je stop! A problém neni v maly to ne.ten je ve mně, pac jsem ji nenaučila samotnou usínat. a nevím jestli by to ted pro ni nebyl az moc velky sok..ji nechat chvilku brecet. a ráno taky vzbudi se v tech pět. A už na mně křičí do te doby než jí nevytahnu a nejdem už vstavat, Přes den spí krasne odpoko vydrzí i tri hodky. A dopoledne tu hodku. Ja vím asi je naspala. A pak nemuze zabrat..achjo, kkdyz me se ji nechce nikdy budit. Nevim myslite ze odpolko ji nemam nechavat tak dlouho spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
8.8.13 08:21

Mě malá jednu dobu vstávala ve čtyři :lol:. Teď vstáváme mezi pátou a šestou, hned v sedm jde zase spát.
Zkoušela jsem ukládat dřív, dýl, posouvat denní spaní (spí 3× přes den po hodině, poslední spaní po obědě a od 2 už nespí, ukládám v sedm večer, usíná do 5 minut nejdýl). Nic z toho nepomohlo, prostě je to skřivánek.
Jediné, co mi na únavu pomáhá, je jít večer včas spát, žádné ponocování do jedenácti. Alespoň, že spí celou noc v kuse bez buzení.

Tak, moc jsem teda neporadila :lol:. Snad zakladatelku alespoň potěší, že je na tom někdo stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
8.8.13 08:24

Joo to mi veř.. Aspon nestrašíme sami :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
8.8.13 08:28

@kudrnka89 - teď v létě to ještě jde. Ale v zimě, to byla depka z té tmy a zimy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
8.8.13 08:31

Přesně :palec: A ješstě, když všechny spí..a my tady fungujeme.. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
8.8.13 08:57

@lianah ja toho nepochopim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
8.8.13 09:03

@kudrnka89 z mé zkušenosti mohu říct, že čím později jde dcera spát, tím dřív ráno vstává. Když usne klasicky ve 20:00, tak vstává kolem 7 hodiny. Ale když se třeba někde zasekneme a přijedeme domů později a ukládám ji třeba až po 21 hodině, tak je taky vzhůru v 5 ráno a už ji nijak neuspím.

Do kolika hodin ti malá odpoledne spí? Říká se, že by dítě mělo po odpoledním spánku být alespoň 4 hodiny vzhůru, než jde večer spát. Určitě bych odpolední spánek nerušila ale zkusila bych ji vzbudit dřív, třeba jen jednou a uvidíš, co to udělá. Mě dcera v tomto věku už spala jednou denně ale přišla k tomu sama, prostě mi najednou začala vynechávat buď dopolední nebo odpolední spánek, tak jsem spaní zavedla po obědě a zvykla si na to a spí hezky ve dne, i v noci.

Co se týče toho večerního usínání, já bych se možná pokusila ji naučit, aby usínala sama. U nás to totiž celkově spánek zlepšilo. Ale samozřejmě musíš k tomu být odhodlaná, protože bez pláče se to neobejde… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
8.8.13 09:09

Ahoj, nečetla jsem celou diskusi. Mám teď dvouletou holčičku a procházíme obdobím se vztáváním-příjde mi to, že když jí rostou zoubky tak se budí mezi 5 až 6 hodinou ráno a je vyspaná a protivná (trvá to tak 2 až 3 měsíce), jakmile se proklubou zoubky tak spí do 7 až do půl 8, spinkat ji dáváme pořád stejně. Já neuspávám-večer dáme flašku, někdy čistí zuby někdy ne :oops: a jdeme ji uložit do postele dáme pusu a řeknem jí dobrou noc a jdem pryč-někdy slyším, že si hraje a někdy hned usne. Některé děti se budí přes léto dřív kvůli světlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
8.8.13 09:12

@ireeenka šlo mi o to, že kofein(je v něm přímo on) je vlastně droga, tak zda v jakých dávkách a od kterého roku se považuje za bezpečnou.

Je to jedno, když to nikdo nikde neřeší, tak když to nepřeháním, nic se mu nestane.

Příspěvek upraven 08.08.13 v 09:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
8.8.13 09:19

@kudrnka89 hele to je normální s tím blbnutím před spaním. Ale já u malého nejsem. Jako řeknu mu, že se jde spát a že maminka si jde dělat svoje věci a že on se má, že už může odpočívat a jdu. Ať si tam třeba dělá kotrmelce.

Jako někdy chvíli brečí, že by jako chtěl pozornost, ale když jí nemá, tak to prostě buď zalomí nebo si tam chvíli kecá, obchází postýlků, dělá si bum bác s medvědem a pak nějak usne. Když u něj jsem (tady na chalupě jedna místnost) usíná 3× tak dlouho, protože se přede mnou předvádí.

Nejsem pro vyřvávací metodu, ale u tohohle pomohla, samozřejmě s rozumem, tak abych já nebyla vystresovaná.
A přiznám se, že třeba ve 3 ve 4 měsících mi to přišlo děsné, ale teď vidím, že si to prostě vycnucuje a cvičí se mnou. A to teda ne.

A já trošku mám pocit, že to noční usínání má vliv i na to pozdější buzení. Když usíná dlouho a blbě, přetáhne se a pak ráno vstává o to dřív. Takže je možné, že když zamakáš na jednom spraví se to druhé.

A nebo taky ne a přejde to samo bez zjevného důvodu. Jednou určitě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
8.8.13 09:30

@kudrnka89 jak večer s usínáním tak se vstáváním dala jsem si limit, že pod 2 minuty na brečení nereaguju. Spí ve svém pokoji s náma s v místnosti je vzhůru s prvním světlem a snaží se nás vzbudit, aby byla akce to je na nic.

Takže jak jsem si myslela, že za ním neletím hned, když jsem si vzala na pomoc budík divila jsem se jak jsou 2 minuty dlouhé.

Pak jsem tam šla, vysvětlila mu co po něm chci, dala mu medvídka, napít atp. A šla pryč. Když byl intenzivní řev typu - rodiče mě vraždí volejte sociálku, tak jsem po 2 minutách šla zpět a vyndala ho a ať si teda hraje, ale ne žádná zábava s maminkou, ať je teda venku z postýlky. Když se nudil, šel zpět do postýlky. A opět 2 minuty na řev.

Víc jsem nezvládla, ale i tak se to naučil. Jde o to být pevná a necítit se provinile, takže když nejsi typ co nechá řvát půl hodiny. Nedělej to - i když by se jí nic nestalo.

Ale zase jednou ji budeš muset naučit usínat samotnou. Podle mě to spolu souvisí když usíná s Tebou, jak se probudí okamžitě tě potřebuje. Když jí naučíš usínat samotnou, když se probudí, taky tu situaci vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
8.8.13 09:34

@CokeLady u nás se to teda v průběhu dost měnilo, furt jsem to dělala stejně už od porodnice, ale byli měsíce, kdy mu to bylo putna a měsíce, kdy to vyloženě vyžadoval. Jsem zvědavá jak to bude dál. Kdyby si to nechal, tak jak to má teď vůbec bych se nezlobila.

Byla u mě kamarádka, já že ho jdu uložit a když jsem za 2 minuty přišla (ona časopis v ruce) tak na mě koukala, jako na spadlou z višně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí