Vtipné rady předchozích generací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
23.1.20 16:31

Na spolecnou vychazku v ramci oslavy miminka jsem synka oblekla a zabalila tak, ze mama rekla, ze mu bude zima, a tchyne, ze vedro. Tak uz jsem se nevracela :lol: samozrejme mu bylo akorat :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
4421
23.1.20 16:35

No tak moje babi mi říkala, ať dávám malé na obličej plinku aby usnula :roll: :lol: jsou jí tři měsíce, spát chce přes den jen v kočárku nebo u prsa. V noci spí krásně, takže to že přes den není moc spavá, neřeším. Dudlík malá nechce, na to jsem dostala radu, ať dám na dudlík med, že pak ho chtít bude :lol: jo a moje mamka tvrdí, že škytavka je ze zimy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
23.1.20 16:36

@PepiKo přesně jako u nás.. To bylo pořád dokola, od tchyně, od babiček atd… obleč jí něco, vždyť má úplně studené ruce, bylo 30 stupňů a dcera za krkem horká :lol:

Nehoupej jí v tom lehátku, budeš to pak muset dělat pořád :lol:

Neměla bys jí dávat čaj, když je takové horko? To mlíko ji určitě nestačí, potřebuje napít.. Dcera je narozena v létě a kojila jsem jak bylo potřeba :mrgreen:

Dávej ji už na ten nočník, vy jste už dávno byli bez plen :zed: Já přinesu z půdy nočník a posadíme jí na něj, uvidíš že po chvíli bude vyčuráno.. Byl přinesen nočník, dcera ho vzala do ruky a zeptala se.. Babi, dáš tam lentilky? :lol: Byla to moje babička a nočník byl ještě takový ten co vypadal jako vysoká mísa s uchem :lol: :lol:..

Dej jí pořádné kotníkové boty, proč chodí v ponožkách, proč nemá bačkory? :roll:

Příspěvek upraven 23.01.20 v 16:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
23.1.20 16:36
@PaníKadrnožková píše:
Moje babi se se mnou loni servala o maslo s argumentaci, ze tátove vyrostli na margarinu, my jsme na tom taky vyrostli, tak se s tema harantama (muj synek a bratrancovy deti) nemam parat :lol: diky fyzicke prevaze jsem maslo ubranila!Prej recepty nasich babicek :lol:

Nojo, tak za nich moc máslo nebylo, tak propaganda musela s něčím přijít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
23.1.20 16:39
@Bídžej píše:
To jsem taky slyšela :lol: nebo řídkou kašičku z mouky :roll:Další babička krmila mojí mamku a jejího bratra redenym kondenzovaným mlékem. Oba vyrostli v pohodě, ale teda..brrr :cert: :lol:

Když jsem měla první dítě (před 30 lety) tak mě bylo 17 a bydlela jsem u tchyně. Tu kašičku z mouky malý dělala, bylo to hnusný, udělala jíšku a zavařila to do Sunaru. Já jsem kojila 5 měsíců, v tý době takhle dlouho nekojil nikdo, a ona a její matka se mohli zbláznit, že to nemůže stačit. Tak mě přesvědčila, ať přestanu.
Když byl malý asi měsíc, tak jsem potřebovala odjet. Odstříkala jsem mléko, ale ona si půjčila od sousedů UM, který malá vyzvracela, tak jí udělala ten šlem. Nechápu proč jí nedala to odstříkaný mlíko. :cert:
Byla jsem vlastně ještě dítě, internet nebyl ani žádný časáky ani pořádná knížka, tak jsem si asi myslela, že je to ok. :pankac: :pankac: :pankac:
Za dlouho dobu jsme měli dvojčata, ty jsem jen kojila, žádné kaše, UM ani nic a stačilo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421

Jo a moje máti mi furt tvrdí že mám slabý mlíko, proto malá furt řve :roll: těžko jí vysvetluju, že má malá jen spurt, že slabý mlíko fakt nemám a že přibírá tak akorát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
@weyky píše:
Syn se chtel casto kojit, klidne co hodinu na mne visel a moje babicka z toho vydedukovala, ze mam slabe mleko a nestaci mu a mam mu davat vodu z vyvarenych ovesnych vlocek, ten slem :zed: Zda funguje tato rada nevim, jelikoz jsem nezkousela :mrgreen: Kojila jsem dal a svete div se, to decko pribiralo dle tabulek :lol:

Tak na tom odvaru z ovesnych vlocek, do ktereho se michal Sunar, jsem vyrostla a svete div se, ziju a celiakii nemam ani zadnou jinou potravinovou alergii. Pozdeji mi dokonce ty rozvarene vlocky mixovali se Sunarem a pry jsem hodne mlaskala. Davala jsem to i synum a taky jsou ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22589
23.1.20 16:40

Miminko (jako od narozeni) se v noci nekrmi. Staci nechat 3 dny vyrvat a bude spat celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
23.1.20 16:41
@donutkaP píše:
@PepiKo přesně jako u nás.. To bylo pořád dokola, od tchyně, od babiček atd… obleč jí něco, vždyť má úplně studené ruce, bylo 30 stupňů a dcera za krkem horká :lol:

Nehoupej jí v tom lehátku, budeš to pak muset dělat pořád :lol:

Neměla bys jí dávat čaj, když je takové horko? To mlíko ji určitě nestačí, potřebuje napít.. Dcera je narozena v létě a kojila jsem jak bylo potřeba :mrgreen:

Dávej ji už na ten nočník, vy jste už dávno byli bez plen :zed: Já přinesu z půdy nočník a posadíme jí na něj, uvidíš že po chvíli bude vyčuráno.. Byl přinesen nočník, dcera ho vzala do ruky a zeptala se.. Babi, dáš tam lentilky? :lol: Byla to moje babička a nočník byl ještě takový ten co vypadal jako vysoká mísa s uchem :lol: :lol:..

Dej jí pořádné kotníkové boty, proč chodí v ponožkách, proč nemá bačkory? :roll:

Příspěvek upraven 23.01.20 v 16:38

To jsou perly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
23.1.20 16:42
@PaníKadrnožková píše:
Moje babi se se mnou loni servala o maslo s argumentaci, ze tátove vyrostli na margarinu, my jsme na tom taky vyrostli, tak se s tema harantama (muj synek a bratrancovy deti) nemam parat :lol: diky fyzicke prevaze jsem maslo ubranila!Prej recepty nasich babicek :lol:

Jojo, masox a maggi zachrání všechno :lol:

• Citovat
  • Upravit
80147
23.1.20 16:43
@Bídžej píše:
Tak já to budu postupně solit, jak budu vzpomínat :D
1.když začnou kontrakce byt už k porodu, vyexovat sklenici vody. Prý bude tlačit za vás :lol: u prvního jsem to nestihla, u druhého ji okamžitě vyhodila, tak funkčnost neověřena :mrgreen:
2. Dávat miminu na usnutí na obličej deku/hadr/plínu - u nás total řev a chaos :roll: ale někde to prý funguje, možná jak se děti trochu pridusí :lol:
3. A perla nakonec - moje babička krmila své tři syny (tedy i mého otce) kaší a když nechtěli, tak je zaklekla, nacpala jim plnou pusu kaše a ucpala jim nos 8o když jsem se jí ptala, jestli se nebála udušení/vdechnutí kaše, tak s nevericnym smíchem odpovídala, že ne 8o :zed:

Tak ta rada 2 opravdu funguje. Plena se přikládá ne na celý obličej, ale na tvář, na jednu, jenom tak zčásti zakrýt tvářičku a třeba i jedno oko. A skutečně se to dítě uklidnilo a usnulo dřív. Co v tom je nevím. Že by voda vytlačila dítě nevím, ale pila jsem dost. On ten porod 24 hodin už fakt pití žádal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
23.1.20 16:43
@Zmatena.prvomatka píše:
Moje babicka mi radila, jak mam syna posazovat na nocnik od 4 mesicu, stejne jako to ona delala s moji mamou :mrgreen: uplne ji vidim jak ve 4 mesicich “sedela” na nocniku zlomena jak vzduchovka :mrgreen:

To je jasný. A od šesti měsíců na ten nočník uz normálně „chodila“! 😁

• Citovat
  • Upravit
1841
23.1.20 16:44
@Bídžej píše:
Nojo, tak za nich moc máslo nebylo, tak propaganda musela s něčím přijít :mrgreen:

Tak co ja pamatuju nejakych 55 let, tak maslo bylo vzdy. Byla doba kdy bylo mene masa, nebyla slehacka, ale maslo bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
@Zmatena.prvomatka píše:
Moje babicka mi radila, jak mam syna posazovat na nocnik od 4 mesicu, stejne jako to ona delala s moji mamou :mrgreen: uplne ji vidim jak ve 4 mesicich “sedela” na nocniku zlomena jak vzduchovka :mrgreen:

Do postýlky se dal nočník, na něj se „posadilo“ dítě a to se následně přivázalo ke šprušlím postýlky…
Alespoň tak to dělala kamarádova matka když byl malej. A ještě se tím chlubí… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898

@kačka39 tyhle ročníky jsou téměř všichni stejní s tím krmením dětí :roll: Babička se mě taky pořád ptala, jestli dělám kaši z vloček, že z toho je dobrý ten šlem :zed: Dceři bylo asi 5 měsíců a ona to uvařila a chtěla, ať jí to zkusím dát :lol: No nezkusila jsem, ani jsem si to nenechala napakovat na doma :lol: Moučná kaše byla zmíňena taky, nebo zahustit mléko nastrouhanyma piškotama :roll: No do 6 měsíců jsem jen kojila, pak začala s příkrmy a nikdo to moc nechápal :lol: Nikdo u nás tak dlouho nekojil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí